Взривиха колата на Сашо Диков

Няма пострадали хора от взрива пред дома на телевизионния журналист

Сашо Диков: Интерес от взрива имат противниците на властта
Сашо Диков: Интерес от взрива имат противниците на властта    ©  Юлия Лазарова
Сашо Диков: Интерес от взрива имат противниците на властта
Сашо Диков: Интерес от взрива имат противниците на властта    ©  Юлия Лазарова

Неизвестни лица са взривили в четвъртък вечерта автомобила на телевизионния водещ Сашо Диков, който е програмен директор и водещ на предаване в частната телевизия "Канал" 3. Атентатът е станал около 22 часа пред дома на журналиста в столичния квартал "Гоце Делчев".

"Беше около 22 часа, когато се чу силен гръм. Събрахме се с комшиите пред блока и видяхме, че е взривена колата ми. Оказа се, че взривът е бил поставен на предната лява гума", съобщи самият той пред "Капитал".

Пострадали хора няма. Има изпочупени прозорци на жилищната сграда.

"Никой не ме е плашил. Нямам версия кой може да е", заяви Сашо Диков.

Сашо Диков е един от малкото журналисти, които си позволяват публично да критикуват правителството на Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов. "Канал 3" беше първата телевизия, която взе интервю от главния обвиняем по операция "Октопод" Алексей Петров след пускането му от ареста. По този повод премиерът Борисов заяви, че оглавяваната от Диков телевизия е "българската Ал Джазира".

Атентатът срещу Сашо Диков съвпадна с посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателя на Европейския парламент Йежи Бузек и председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол. Те са в София за участие в изнесено заседание на Бюрото на Групата на Европейската народна партия.

Това съвпадение много напомня за атентата срещу вестник "Галерия" на 10 февруари т.г. Тогава на посещение в България бяха трима еврокомисари, между които и комисаря по вътрешните работи Сесилия Малстрьом.

Снимки на взривения автомобил на сайта на "Канал 3"