LIVE: Среща на бизнеса с правителството

Следете на живо чрез блога на Capital.bg какво се случва на 6-тата годишна среща на бизнеса с правителството

   ©  Капитал
   ©  Капитал

15:00 Годишната среща приключи

Шестата годишна среща на бизнеса и правителството, организирана от "Капитал", приключи. Допълнителни коментари и анализи след нея, както и блиц анкета сред представителите на бизнеса, които присъстваха на конференцията, четете малко по-късно на Capital.bg.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


7 коментара
 • 1
  newmind avatar :-|
  newmind

  Чудовищните посегателства и рекет от страна на държавата към бизнеса!


  1.Такса смет за бизнеса рекетираща! Връзката на такса смет с данъчната/отчетна стойност? Пример за малоумие и рекет!

  2.Новите касови апарати - поредния рекет на държавата!

  3.Отворените електронни търговски регистри - източник на лични данни и престъпни посегателства върху фирми и семействата на управителите и собственици!

  4.Администрациите по общини и министерства - върхът на корупцията.

  5.Закони като ЗУТ правят немислимо без да си платиш да стигнеш до законно въвеждане в ескплоатация на търговски обект.

  6.Поставянето ДОРИ на една рекламна табела на магазин или офис 10х15 см. изисква разрешително за строеж и арх.проект и одобрение от общината - РЕКЕТ НА КВАДРАТ!

  7.Никакви стимули за изрядните фирми и граждани! В същото време Бойко иска от Евр.съюз да стимулира и поощрява дисциплинираните държави! Виждате ли какви двойни стандарти и демагогия има в отношението към фирмите и в очакваното отношение към държавата от Европа?

  8.Двойственост в прилагането на законите. Едни за бизнеса съвсем друго третиране относно държавата и нейните ангажименти! Масово законите не се спазват от държавата!

  9.Кога ще има Публичен регистър на всички незаконни и без акт 16 държавни фирми и инфраструктура? Какво ще се прави с незаконните обекти на държавата като Хаинбоаз, като почивната станция на министерски съвет в чашката на яз.Искър и хиляди други ?

  10. Кога държавата ще разбере,че докато тя рекетира бизнеса и тя не спазва законите и тя е некоректен партньор няма как да очаква коректност от страна на фирми и граждани. Държавата трябва да си признае,че некоректността и беззаконието тръгва от самата нея!

 • 3
  newmind avatar :-|
  newmind

  Росен Плевнелиев каза отново ,че хората трябвало да си санират жилищата и какви милиарди левове щяли да бъдат спестени :-) и ОТНОВО ЗАБРАВЯ, че докато не се разреши проблемът остъклените балкони в цяла България няма как законно да се прави саниране по праграми ПРООН,няма как законно да се издават Технически паспорти!

  Проблемът е,че точно Плевнелиев беше обещал на 18 декември миналата година,че до 1.1.2011г. негова работна група към МРРБ ще излезе с работещо решение по проблема остъклените! Беше обещал,че ще се интегрират правилата, защото се оказва,че и правилата в момента са невъзможни за изпълнеие и затова си имаме 1 000 000 незаконни остъклени/усвоени балкони!

  До кога демагогия г-н Плевнелиев все едно до вчера не сте били в управлението?

 • 5
  greco_jlt avatar :-(
  greco_jlt

  Фактите са:
  Според данни на Евростат България е на последно място в ЕС по минимална работна заплата и на последно място по кредитиране на малки и средни предприятия; според доклад на Еврокомисията за конкурентоспособността на отделните страни-членки България е на последно място по производителност на труда. България е на последно място по донори на органи в Европа (според директора на Изпълнителната агенция по трансплантациите); България е на последно място по износ на иновативни стоки; България е на последно място по ползване на противогрипни ваксини (според националния консултант по епидемиология); България е на последно място по управление на отпадъците (според министъра на околната среда и водите); България е на последно място по качествено лечение на болните от диабет (според председателя на Националната асоциация на децата с диабет). България е на последно място и по усвояване на средства от ЕС, според проучване на KPMG; България е на последно място по качество на здравните услуги; на последно място по продажба на музика в Европа и на последно място в ЕС по свобода на словото (според международната организация “Репортери без граници”). България е освен това на последно място по енергийна ефективност и използване на зелена енергия (според изследване на фондация “Фридрих Еберт”); на последно място в ЕС по конкурентоспособност на висшето образование и на последно място по интернет достъп в ЕС, според проучване на Евростат.
  Според годишния доклад „Индекс за възприятието на корупцията“, изготвен от неправителствената организация „Прозрачност без граници“, който бе огласен на 1 декември в целия свят, България достигна дъното на Европейския съюз по ниво на корупцията.

 • 6
  borabora54 avatar :-P
  borabora54

  Поредната среща на бизнеса с лъжльовците и шмекерите, като последните ще се опитат да представят желаното за действително, а поредните си скудоумия, за някакъв епохален принос в неясно бъдеще, което им е абсолютно неясно ... освен на Премиера разбира се, който като намали заплатите и пенсиите в Европа и автоматично ще реши проблема с кризата...

 • 7
  georgi2025 avatar :-|
  georgi2025

  Дали ЕК и ЕЦБ контролират съзнанието на важни политици, чрез нови конвергентни технологии, в периферните страни от Европа, което обяснява театъра на кризата?
  http://convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries/


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата