LIVE: Среща на бизнеса с правителството

Следете на живо чрез блога на Capital.bg какво се случва на 6-тата годишна среща на бизнеса с правителството

15:00 Годишната среща приключи

Шестата годишна среща на бизнеса и правителството, организирана от "Капитал", приключи. Допълнителни коментари и анализи след нея, както и блиц анкета сред представителите на бизнеса, които присъстваха на конференцията, четете малко по-късно на Capital.bg.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
7 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  newmind avatar :-|
  newmind
  • - 9
  • + 7

  Чудовищните посегателства и рекет от страна на държавата към бизнеса!


  1.Такса смет за бизнеса рекетираща! Връзката на такса смет с данъчната/отчетна стойност? Пример за малоумие и рекет!

  2.Новите касови апарати - поредния рекет на държавата!

  3.Отворените електронни търговски регистри - източник на лични данни и престъпни посегателства върху фирми и семействата на управителите и собственици!

  4.Администрациите по общини и министерства - върхът на корупцията.

  5.Закони като ЗУТ правят немислимо без да си платиш да стигнеш до законно въвеждане в ескплоатация на търговски обект.

  6.Поставянето ДОРИ на една рекламна табела на магазин или офис 10х15 см. изисква разрешително за строеж и арх.проект и одобрение от общината - РЕКЕТ НА КВАДРАТ!

  7.Никакви стимули за изрядните фирми и граждани! В същото време Бойко иска от Евр.съюз да стимулира и поощрява дисциплинираните държави! Виждате ли какви двойни стандарти и демагогия има в отношението към фирмите и в очакваното отношение към държавата от Европа?

  8.Двойственост в прилагането на законите. Едни за бизнеса съвсем друго третиране относно държавата и нейните ангажименти! Масово законите не се спазват от държавата!

  9.Кога ще има Публичен регистър на всички незаконни и без акт 16 държавни фирми и инфраструктура? Какво ще се прави с незаконните обекти на държавата като Хаинбоаз, като почивната станция на министерски съвет в чашката на яз.Искър и хиляди други ?

  10. Кога държавата ще разбере,че докато тя рекетира бизнеса и тя не спазва законите и тя е некоректен партньор няма как да очаква коректност от страна на фирми и граждани. Държавата трябва да си признае,че некоректността и беззаконието тръгва от самата нея!

  Нередност?
 • 3
  newmind avatar :-|
  newmind
  • - 1
  • + 8

  Росен Плевнелиев каза отново ,че хората трябвало да си санират жилищата и какви милиарди левове щяли да бъдат спестени :-) и ОТНОВО ЗАБРАВЯ, че докато не се разреши проблемът остъклените балкони в цяла България няма как законно да се прави саниране по праграми ПРООН,няма как законно да се издават Технически паспорти!

  Проблемът е,че точно Плевнелиев беше обещал на 18 декември миналата година,че до 1.1.2011г. негова работна група към МРРБ ще излезе с работещо решение по проблема остъклените! Беше обещал,че ще се интегрират правилата, защото се оказва,че и правилата в момента са невъзможни за изпълнеие и затова си имаме 1 000 000 незаконни остъклени/усвоени балкони!

  До кога демагогия г-н Плевнелиев все едно до вчера не сте били в управлението?

  Нередност?
 • 5
  greco_jlt avatar :-(
  greco_jlt
  • - 3
  • + 9

  Фактите са:
  Според данни на Евростат България е на последно място в ЕС по минимална работна заплата и на последно място по кредитиране на малки и средни предприятия; според доклад на Еврокомисията за конкурентоспособността на отделните страни-членки България е на последно място по производителност на труда. България е на последно място по донори на органи в Европа (според директора на Изпълнителната агенция по трансплантациите); България е на последно място по износ на иновативни стоки; България е на последно място по ползване на противогрипни ваксини (според националния консултант по епидемиология); България е на последно място по управление на отпадъците (според министъра на околната среда и водите); България е на последно място по качествено лечение на болните от диабет (според председателя на Националната асоциация на децата с диабет). България е на последно място и по усвояване на средства от ЕС, според проучване на KPMG; България е на последно място по качество на здравните услуги; на последно място по продажба на музика в Европа и на последно място в ЕС по свобода на словото (според международната организация “Репортери без граници”). България е освен това на последно място по енергийна ефективност и използване на зелена енергия (според изследване на фондация “Фридрих Еберт”); на последно място в ЕС по конкурентоспособност на висшето образование и на последно място по интернет достъп в ЕС, според проучване на Евростат.
  Според годишния доклад „Индекс за възприятието на корупцията“, изготвен от неправителствената организация „Прозрачност без граници“, който бе огласен на 1 декември в целия свят, България достигна дъното на Европейския съюз по ниво на корупцията.

  Нередност?
 • 6
  borabora54 avatar :-P
  borabora54
  • - 1
  • + 3

  Поредната среща на бизнеса с лъжльовците и шмекерите, като последните ще се опитат да представят желаното за действително, а поредните си скудоумия, за някакъв епохален принос в неясно бъдеще, което им е абсолютно неясно ... освен на Премиера разбира се, който като намали заплатите и пенсиите в Европа и автоматично ще реши проблема с кризата...

  Нередност?
 • 7
  georgi2025 avatar :-|
  georgi2025
  • - 1
  • + 1

  Дали ЕК и ЕЦБ контролират съзнанието на важни политици, чрез нови конвергентни технологии, в периферните страни от Европа, което обяснява театъра на кризата?
  http://convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries/

  Нередност?
Нов коментар