LIVE: Протестите в страната

Следете всичко по-важно около протестите на синдикатите в страната чрез live блога на Capital.bg

Протестиращите издигнаха чучело с лика на Симеон Дянков, а по-късно синдикатите поискаха и оставката на финансовия министър.
Протестиращите издигнаха чучело с лика на Симеон Дянков, а по-късно синдикатите поискаха и оставката на финансовия министър.
Протестиращите издигнаха чучело с лика на Симеон Дянков, а по-късно синдикатите поискаха и оставката на финансовия министър.    ©  Красимир Юскеселиев
Протестиращите издигнаха чучело с лика на Симеон Дянков, а по-късно синдикатите поискаха и оставката на финансовия министър.    ©  Красимир Юскеселиев

15.декември

17:00 Мини "Марица изток" плашат със стачка, заради неизплатени бонуси

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
19 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 6
  merkel avatar :-|
  merkel
  • - 8
  • + 12

  ХОРА ОПИТВАТ СЕ ДА ОТКРАДНАТ И ИЗТОЧАТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ ПРЕД ОЧИТЕ НИ И НА НИКОЙ НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОЧЕВАДНИЯТ РЕКЕТ НА КОЙТО Е ПОДЛОЖЕН ПРЕМИЕРЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?!? КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ?
  МОНОПОЛИСТИТЕ В ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВОТО НОВИТЕ ЦАР КИРОВЦИ!

  България най-корумпирана в ЕС!!! България е най-корумпираната страна в Европейския съюз, сочи класацията на "Прозрачност без граници".

  НЯМА ЛИ ЕДИН СЪВЕСТЕН ЖУРНАЛИСТ ИЛИ ЧОВЕК С АВТОРИТЕТ В ТАЯ МЕДИЯ ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА???

  УМОЛЯВАМ НЯКОЙ ДА ПОДАДЕ ОФИЦИАЛЕН СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С КОЙТО ДА СИГНАЛИЗИРА ЗА БРУТАЛЕН РЕКЕТ И ИЗНУДВАНЕ НА ПРЕМИЕРЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С КОЙТО РЕКЕТ СЕ ЦЕЛИ ДА БЪДАТ ОТКРАДНАТИ И ИЗТОЧЕНИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ОТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!!!

  Представяте ли си докъде сме стигнали щом хората вече се държат пред медиите като Кирил Рашковци едни верни последователи на цар Киро нарушават законите и се опитват пред очите на всички ни да ОТКРАДНАТ 200 милиона лева в монополизираният сектор от мутрите на зърнопроизводството!

  Нередност?
 • 7
  merkel avatar :-|
  merkel
  • - 5
  • + 6

  ВМЕСТО СУБСИДИИ И ДОТАЦИИ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА И СЕКТОРИ - НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ ЗА ВСИЧКИ! НАЙ-ЧЕСТНО Е ПЛОСКИЯ ДАНЪК С 2% ИЛИ НА ДДС С 2% ДА БЪДАТ НАМАЛЕНИ, НО ПАК ПОВТАРЯМ ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ!! ТОВА Е ДЯСНА ПОЛИТИКА.

  От намаляване на ДДС печелят не само данъкоплатците, а всички - пенсионери, ученици, бизнес, защото ДДС е за всички стоки и услуги! Включително храна, вода, ток и т.н.

  Най-важното е, че един референдум ще даде мандат на правителството да смачка дотираните и субсидирани сектори и хора с трактори и машини апропо купени с нашите пари Тогава вече няма даимат значение никакви протести и тем подобни защото мнозинството ще се е изказало и дало мандат!

  Точка №1 от днес нататък за ГЕРБ и всяко дясно правителство трябва да е НЕЗАБАВНО премахване на субсидиите или дотациите на определени сектори и хора с парите на данъкоплатеци и сумата давана до момента от нашия джоб за такива субсидии да ни се връща като всъщност се взима по-малко от нашият джоб тоест от работещите българи. Тоест по-малки данъци за данъкоплатеца. И без това както сатна ясно ние финансираме и пенсиите и образованието и здравето и всичко с нашите данъци. Най-честно е да се намали плоският данък от 10% на 8% или данък ДДС от 20% на 18%! Откъде накъде едни БОГОИЗБРАНИ ще получават субсидии от парите на данъкоплатеца - от нашите пари, а аз не получавам нищо?!?! Не само че не получавам ами аз плащам сметакта напрактика. Нали и аз съм гражданин и те са граждани що те получават, а аз не? И що аз плащам? С какво са повече от мен? Или от продавачката в била? Или от търговеца дето плаща убийствените наеми в моловете? Или от обикновенният продавач в сергията обикновеният бизнесмен дето се бъхти по 12-14часа и т.н.

  А вече ако някой иска да субсидира от джоба си някой сектор да има възможност за ДОБРОВОЛЕН данък или такса и да се субсидира със събраното от тоя доброволен данък! Но всички граждани да бъдат принуждавани да субсидират тоя сектор минимум трябва да има РЕФЕРЕНДУМ за да се види ще подкрепи ли народа или поне мнозинството една такава субсидия и да каже от кого да се вземе и на кого да се даде! В момента никой не е дал МАНДАТ на държавата да преразпределя моите пари за който си поиска. Мен никой не ме е питал искам ли всяка година един милиард лева от моите данъци да отиват за земеделие или искам да се намялат данъците за всички работещи които издържат тая държава!

  Нека има референдум и мнозинството да реши. Така е в демокрацията! Субсидии и дотации за едни богоизбрани или намаление на данъците за всички български граждани. Независимо дали плоският данък или данък ддс! Аз не съм съгласен да субсидирам някого без да ме питат, а вие?
  Някой има ли обяснение защо 90% от българскитя народ не само не е субсидиран и дотиран, а трябва да плаща за субсидията на останалите 10%??? И това става с бачкане по 14часа на ден и т.н. а не с мрънкане, хленчене, протести, рекет и заплахи в нарушение на конституция и закони! Те не само са богоизбрани и дотирани но се държат и нагло в стил Кирил Рашков все дено за тях закони не важат!

  Нередност?
 • 8
  merkel avatar :-|
  merkel
  • - 4
  • + 10

  ВНИМАНИЕ! Гаврят се с държавата. Трактористите заплашват валутният борд, финансовата стабилност и националната сигурност на република България! Къде е главният прокурор? Тези Кирил Рашковци които се имат над закона, щото имат трактори и вече трети ден РЕКЕТИРАТ ЗАПЛАШВАТ И ИЗНУДВАТ пред цяла Б-я премиерът на страната! Къде е главният прокурор? Къде е полицията? Ние страна в ЕС ли сме и в НАТО или в третия свят? Ако полицията не може да се справи с тракторите има армия! Ако и тя не може да дойдат европейците и американците!

  Някакви съмнителни типове искат 200 милиона не от Бойко Борисов а от нас-данъкоплатците да им подариме и на никой не му прави впечатление? Ами те утре чрез рекет и трактори могат да поискат един милиард!?!? И ако не им дадеш тия 200 милиона заплашват с трактори? Дори да направят специален данък заради тия съмнителни типове ние данъкоплатците няма откъде да ги извадим тия пари! Просто ги нямаме а във валутен борд не могат да се печатат пари!

  Премиерът да поиска незабавно:

  1 Земеделските производители да се извинят на щедрият български данъкоплатец заради арогантността, алчността и наглостта си!

  2 НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КАКВОТО И ДА Е ДОТИРАНЕ ИЛИ СУБСИДИРАНЕ НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ С НАШИТЕ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО: 100 милиона лева предвидени за зърнопроизводителите в бюджет 2012 да бъдат дадени за коледни добавки на пенсионерите!

  3 В срок от 30 дни да се принудят зърнопроизводителите да върнат 300 милиона лева които получиха тази година от нас данъкоплатците и с тези пари да се повиши пенсията с 5% при възможност!

  4 Незабавно главният прокурор на Република Б-я да започне разследване за РЕКЕТ, ЗАПЛАХИ, ИЗНУДВАНЕ и заплаха за националната сигурност на въпросните зърнени производители!

  5 Да има данък и за изнесеното зърно!
  300 милиона лева от парите на данъкоплатеца се предоставят безвъзмездно ежегодно на една малка група хора, години наред богатеещи на гърба на българския народ.
  С този данък ще се напълни хазната, а и ще се пресекат данъчните измами с ДДС!
  Докога богатият български пенсионер с 100 лева пенсия и богатият български данъкоплатец ще субсидира бентлита трактори? Докога ще субсидира милиардният китайски народ израел че дори и Русия??? Защото те полоивната зърно го продават именно на ИЗраел Китай и т.н.

  На Кирил Рашков - цал Киро му взеха колите имотите и какво ли не и го разкатаха за два дена а тия с МОИТЕ трактори и бентлита или по-точно НАШИТЕ трактори и бентлита се перчат и рекетират ДОКОГА? Казвам нашите защото са закупени с нашите субсидии с нашите данъци и пари!

  И от тук нататък това де като обица за ухото на това и следващите правителства. Никакво субсидиране за отделни сектори защото това е точно пътя на Гърция! Ако има пари намаляне на данъци и ДДС за всички! Примерно плоският данък или данък ДДС!

  ВСЕКИ КОЙТО НАРУШАВА ЗАКОНА ДА МУ СЕ СПИРА И ЕВРОПЕЙСКАТА СУБСИДИЯ!

  Трактористите заплашват демокрацията. Защото ако заради тракторите им някой премиер или министър се уплаши и се поддаде на рекета утре какво ще извадя автомати ли? А това е брутална гавра с дипломацията щото секторите с висока добавена стойност като Ай Ти сектора нямат трактори с които да рекетират!

  Нередност?
 • 9
  mik2 avatar :-|
  mik2
  • - 5
  • + 3

  Ще има национална стачка и това е почти сигурно. Причината е глупавото инатене на правителството. Точка две от споразумението е "горещ картоф" в ръцете на управляващите - криминализиране на невнасяне на осигурителните вноски. Ако това стане, няма да има осигуряване на минимална заплата и пари под масата. Икономиката ще излезе от сивата зона. Няма съгласие за постепенното увеличаване на пенсионната възраст. Това няма да се случи по никакъв начин. Ще има борба. Не мога и друго да схвана - как може като преговарящи да сложат най-компрометираните личности, като Менда Стоянова и Искра Фидосова, която още не е обяснила защо са преведени едни 150 000 лева от фирма Титан. Менда пък е засечена със СРС как увещава шефа на митницата да назначи свой човек в Пловдив. Валентин Николов е толкова неавторитетен пред хората, че вчера и днес навсякъде го освиркват безжалостно. Никой от главните виновници не си показва носа. Няма го Бойко, няма го малкият пакостник от Америка, няма го Цецко. Днес цените на влаковите билети са с 15% нагоре, всички стоки на пазара вече са поскъпнали. Само заплатите и пенсиите не мърдат. Тогава никой да не се сърди на справедливия гняв на хората.

  Нередност?
 • 10
  gorokuz avatar :-|
  Георги Кузманов
  • - 4
  • + 5

  Не виждате ли, че този"бунт" е организиран от комунистите начело с Гоце. Никакви допълнителни субсидии! При нас изораха баирите, за да вземат субсидии, но после с нищо не ги засяха. Миналата година пък косеха пасищата или ги обработваха само с фрези, за да изглеждат като орани на сателитните снимки. Тези хитринки , могат да минат една или две години, но после всички ще носим последствията.

  Нередност?
 • 11
  Consumer avatar :-|
  Consumer
  • - 1
  • + 11

  Всичко е един фарс, жалка пародия. Не се ли реформира и поореже БДЖ, чака ги ликвидация. Колко големи компании фалираха през последните години в световен мащаб и светът продължава. Относно пейзаните с трактори и друга самоходно техника, за мен са големи тарикати.

  Нередност?
 • 12
  paragraf avatar :-|
  paragraf
  • + 1

  да да да
  никои няма да те уважава ако не се уважаваш сам.
  няма други начин .
  когато започнат хората да протестират активно тогава ще има промяна.

  Нередност?
 • 13
  merkel avatar :-|
  merkel
  • - 1
  • + 10

  Кой протестира - нереформираните, фалиралите и субсидираните! А къде е гласа на обикновнетият българин - данъкоплатец от който се очаква да им плати масрафа? Защо него го няма в медиите?

  Само и единствено Евгени Дайнов направи сносен анализ кой всъщност протестира. Забележете.

  Протестират синдикатите за нереформираната и закъсняла поне с 10 години пенсионна реформа.

  Протестират служителите на фалиралата БДЖ!

  Протестират субсидираните зърнени рекетьори!

  Какво е общото между всички тях? Че масрафа се плаща от един - не, не е Бойко Борисов, а обикновеният българин данъкоплатец!

  И тези са медийните герои вече цяла седмица! А къде сме ние които се очаква да извадиме парите и да им платиме? Особено на наглите зърнени милионери като совен данъкоплатците и пенсионерите с мизерните си пенсии се очаква да ги субсидират!? Не я разбирам тази демокрация? Трактористите имат право да блокират пътищата и ДА МЕ ЛИШАТ ОТ ПРАВОТО ДА СЕ ПРЕДВИЖВАМ НОРМАЛНО ПО ТЯХ. Кой има повече права в тази държава и къде е демокрацията? Защо нашият глас го няма по телевизиите защо ние за разлика от зърнениет рекетьори не им плащаме ли?

  Предлагам да направим специално издание БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА за зърнените рекетьори. Заедно с болните дечица да събираме и на зърнените рекетьори да даваме директни субсидии на техните банкови сметки!

  Накрая кой НЕ протестира? Частният сектор и реформираните - например учителите където Дани Вълчев направи реформата с характер и мъжество!

  Нередност?
 • 14
  pirocorp avatar :-P
  Piroman
  • - 2
  • + 10

  Протестирам срещу протестите

  Нередност?
 • 15
  plamen58 avatar :-|
  plamen58
  • - 1
  • + 4

  Не одобрявам да ставаме заложници на различни групи он нацията!
  Да намерят начин да отстояват исканията си без да пречат на всички!

  Нередност?
Нов коментар