ЕИБ подписа споразумение за 36.8 млн. лв. по програма JESSICA

Средствата са насочени към инвестиционни проекти за развитие на градските региони в шест големи града

Вилхелм Молтерер, вицепрезидент на ЕИБ
Вилхелм Молтерер, вицепрезидент на ЕИБ
Вилхелм Молтерер, вицепрезидент на ЕИБ    ©  Надежда Чипева
Вилхелм Молтерер, вицепрезидент на ЕИБ    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

На 29 декември 2011 г. е било подписано Оперативно споразумение между Европейската инвестиционна банка - Холдингов фонд по JESSICA (Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони) за България, и Фонд за градско развитие (ФГР) – консорциум с водещ партньор "Сосиете женерал Експресбанк". Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Споразумението е на стойност 36.8 млн. лева. С осигуреното от ФГР съфинансиране до средата на 2015 г. ще бъдат инвестирани общо 110 млн. лв., посочват от МРРБ. Средствата ще бъдат използвани за проекти за публично-частно партньорство и други проекти за градско развитие, под формата на заеми и дялово участие. Крайните бенефициенти могат да са общини, частни инвеститори и публично-частни партньорства, в шестте големи града на България – Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар