Цветанов обеща да накаже "един-двама" заради случая в Перник

Казионни синдикати в МВР нападнаха медиите

Цветан Цветанов    ©  Цветелина Белутова

За случая с отвлечената и убита Мирослава Николова от Перник ще има наказани полицаи, заяви в интервю за БНТ в понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
9 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  hukuu avatar :-|
  hukuu
  • + 15

  Безсраминк... Жалко е да се опитва да замаскира некадърността на следствените органи с действията на съда. Твърде много си позволява и за съжаление настройва обществото срещу съдебната система, която макар да има своите недостатъци, не е чак толкова черна, колкото Цветанов се опитва да я изкара.

  Нередност?
 • 2
  ju_li avatar :-?
  ju.li
  • + 6

  От изявлението на полицейските синдикати трябва да се разбира, че работата на полицията по принцип е перфектна и журналистите неоснователно и тенденциозно се занимават с маловажни и нетипични случаи, така ли?!

  Нередност?
 • 3
  aisajder avatar :-|
  aisajder
  • + 2

  Ето какви версии лансираше Нашата полиция.. за майката-алкохоличка, за дъщерята, напуснала на 17 години семейството си, заради по-добър живот .. за това, как си е пиела коктейлите по Германия...

  http://bnt.bg/bg/sport/view/64455/versii_okolo_izcheznaloto_momiche_v_pernik
  http://pernik.org/cryme/4983-2011-12-29-11-53-43.html

  Нашата Полиция, кога ще се извини??!

  Нередност?
 • 4
  plap avatar :-|
  plap
  • + 2

  С белезници можеш да се гръмнеш, не знам обаче дали можеш да заредиш? Не чух експертите да казват нещо по въпроса...

  Нередност?
 • 5
  cobourga avatar :-|
  cobourga
  • + 3

  Убийството на Мирослава от Перник
  ВЕРСИЯ за убийството :
  ФАЗА 1 : Стойчо /Чочо/ и Марио отвличат Мирослава. При едно от началните обаждания по телефона Мирослава казва „ ... има замесени и полицаи...”. Замесените полицаи, за да не бъдат разкрити, че са в схемата за изнудване, дават нареждане двамата да убият Мирослава. Срещу обещание за прикриване. Искането за откуп не е свалено, въпреки, че обектът на отвличане вече го няма. Така се обяснява „грешката”, за която Стойчо „признал”, че са направили.
  ФАЗА 2 : При първият оглед в апартамента на Стойчо вероятно пистолетът му е взет от полицаите. Така се ражда идеята за втори оглед, при който Стойчо да бъде ликвидиран. С неговото оръжие. Натривките, които бащицата Бойко нареди да се вземат от полицаите, едва ли ще са налични след няколко дни. А те може да са били и с ръкавици – при този студ това няма да направи впечатление. Речено- сторено и...... Стойчо-Чочо е самоубит ! Другият съучастник не е проблем. Той има предишни престъпления. Има и по-ранна диагноза за шизофрения. И веднага е обявен за вероятен извършител на убийството не само от МВР, но и според „сведетелстването на Стойчо Стоев”, пак според МВР. Стойчо сътрудничел на МВР и бил станал добронамерен, вероятно срещу обещания за снизходителност и по-леко третиране. Което, от своя страна, разбива търсенето на мотив за самоубийство на пух и прах. Логично е, нали ???
  ФАЗА 3 : Стойчо вече го няма, а той е единствен „свидетел” срещу съучастника си Марио. Марио е в психиатрията и се очакват нови експертизи. Дори да бъде доказана неговата вменяемост, МВР май няма други доказателства за неговата вина. И трудно ще бъде осъден за това престъпление, особено като физически убиец на Мирослава.
  КРАЯТ : Марио би бил осъден най-много за съучастие в отвличане. Със сигурност ще бъде осъден за предишните си престъпления – кражба на коли, печатане на пари и т.н., естествено ако бъде признат за вменяем. И така, за пореден път, нито престъпниците ще получат нужното възмездие, нито роднините и обществото ще получат удовлетворение. Несправедливостта пак ще спечели.....
  Това е само една ВЪЗМОЖНА версия. Но тя изглежда логична и дори странните събития стават обясними. Вероятно има и друга версия, също толкова логична и възможна. Но ......
  Спете спокойно, полицаи с милиционерско мислене ! Спете спокойно...., ако можете ....

  Нередност?
 • 6
  dol avatar :-|
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  • + 1

  Факт е, че около случаят Мирослава медиите засипаха обществото с дезинформация, инсинуации и подеха старите си сметки с Цветанов за уреждане , служейки на една или друга политическа структура , абдикирайки от своето признание, демонстрирайки абсол#тен непрофесионализъм и нула познание за журналиситческо разследване. Е, няма как на черното да кажем бяло!!!Но по същата тази логика няма как да отречем правното невежество и непрофесионализъм на МВР който ЛЪСНА с цялата си сила , Още по-страшното е обаче , чЕ лъсна онази тотална липса на доверие у респект у гражданите от МВР , която липса не е родена нито вчера , нито днес, а се формира в продължение на 22 години. Вместо да се прави на оплаквачка , Цветанов следва да се замисли върху последното, и преди отново да надига вой срещу съдебната система , да огледа , събере и анализира камъните в своята градина. МВР има нужда от реформа!!! Вместо това МВР ИЗВЪРшВА РЕФОРМА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.

  Нередност?
 • yanko.velev
  • + 1

  Само оставката му ще ни спаси от необятната му простотия и некадърност!

  Нередност?
 • 8
  dol avatar :-|
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  • + 2

  Ако това са най-добрите служби в МВР- ГДБОП , тури му пепел..как ще неутрализират или опазят терорист просто се чудя. Сочи на ДИВ НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. Отделно се пита ЗАщО ИЗОБщО са замесени тези служби????????????Златов формално погледнато съвсем правилно е отговорил на сестрата, че не е негова работа да търси сестрата, защото случаят не от комп. на звено БОП. В нито една от версиите на МВР не се говореше за отвличане от престъпна група, а и как ли да се говори , след като с НАГЛИТЕ МВР заяви пред света КРАЙ НА ОТВЛИчАНИЯТА... Две лица не правят престъпна група или структура. Та ако пускаме ГДБОП и тук, то тогава логично е да питаме за КАКВО са ни останалите звена в МВР ? какво правят те? Сега СИНДИКАТИТЕ взели да роптаят и може би с право, защото действително е несправедливо и необосновано да се принизява труда на криминалистите. Този труд не е лесен , нито е лицеприятен. А и в интерес на истината, МАКАР И С ГАФ, МВР си свърши работата по този случай...откри потенциалните извършители и залови единия.ФАКТ! В същото време обаче ставаме свидетели на това КАК БЛИЗКИТЕ С ПОМОщТА НА МЕДИИТЕ се качват на главата на МВР- оплакване за грубо отношение, айде дай сега веднага да наказваме полиц. служител. Искали петорна експертиза, искали повторна експертиза , считали че има още заподозрени, и медиите застават зад тях. Тези въпроси обаче са от преценката на прокурора!!!! а не на близките и медиите!!!Ето как се стигна до това МЕДИИТЕ вече да почват да пречат на разследването...............та МАНДЖА С ГРОЗДЕ...нищо не е по местата си в тая държава.

  Нередност?
 • 9
  philip avatar :-|
  Philip
  • + 2

  Ето, че истинското лице на МВР лъсна. Маските паднаха и под тях лъсна многолика, организирана престъпна група, която се е обособила в отделна каста и или мафиотско семейство, в което мълчанието е всичко, а съпротивата срещу всичко извън Системата е повсеместна и задължителна. Тази пернишка трагедия (пиша без капка ирония!) ще остане в историята като пример за некомпетентността, корупцията и нежеланието за превръщането на Народната милиция в Национална полиция.

  Нередност?
Нов коментар