"Алфа рисърч": Доверието към Борисов все по-малко влияе на подкрепата за ГЕРБ

Потенциалният вот за партията се припокрива с 22-та процента, одобряващи правителството

Капитал Daily
Капитал Daily    ©  Анелия Николова
Капитал Daily
Капитал Daily    ©  Анелия Николова

Подкрепата за ГЕРБ продължава плавно да ерозира, макар че управляващите успяват да запазят одобрението за дейността на оглавяваните от тях институции на равнището отпреди три месеца. Това показва новото проучване на социологическата агенция  "Алфа Рисърч".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


14 коментара
 • 1
  todorg avatar :-|
  todorG

  Шизофренията на българина - колкото повече гледа някого по телевизията толкова повече го одобрява ... докато не му втръсне въпросното лице и подкрепата започне да пада.

 • 2
  mila34 avatar :-|
  mila34

  Има защо рейтингът на министър Найденов да е толкова висок. Той е един от политиците, които са съпричастни към пробемите, не се страхува да е част от тях. Довежда всичките си начинания докрай и не ги прави с цената на всичко, винаги е отворен за диалог и решенията се вземат само след изслушване на всички страни по даден проблем.

 • 3
  mila34 avatar :-|
  mila34

  Има защо рейтингът на министър Найденов да е толкова висок. Той е един от политиците, които са съпричастни към пробемите, не се страхува да е част от тях. Довежда всичките си начинания докрай и не ги прави с цената на всичко, винаги е отворен за диалог и решенията се вземат само след изслушване на всички страни по даден проблем.

 • 4
  borabora54 avatar :-P
  borabora54

  Наивните опити да се изкара "колко чист и мегаяк е премиера, а там - другите му мътят водата..." е нещо deja vue... и може да заблуди само някои ахмаци... На един от конгресите на БКП, едно време, някакъв орденоносец образно се беше изказал така "От горе, от изворите, водата иде чиста - а долу, в ниското, патките я мътят..." Това "от горе" - както се подразбира, бяха другарите от политбюро и цк, начело с вожда... Беше жалък опит да бъдат защитени - колко принципни и честни са, и как "ония, долу" провалят "величавата" им "мисия"...

 • 5
  dragoslava avatar :-?
  Dragoslava

  И как става това?!

 • 6
  zanzibar87 avatar :-|
  zanzibar87

  Роската ако продължава да оставя да му се месят в нещата, ще му пада все повече и повече рейтинга. Време е да вземе нещата в свои ръце.

 • 7
  robbie_williams avatar :-|
  robbie_williams

  Росене, ти си кукла на конци на Бойко Борисов и падащият ти рейтинг само го доказва! Как може Бойко да иска от теб да налагаш вече на текстове от закона за съдебната власт - това е смешно и го няма в нито една друга държава!!!

 • 8
  monika_ avatar :-|
  monика

  Роската много бързо взе да му пада рейтинга нещо?? Пък иначе показва тяло навсякъде по медиите:) Гафовете обаче бързо му се навързаха - подаръка-яйце, липсата му когато България се тресеше от земетресения, а той си вееше дупарата напред-назад...сега и закона за горите...да не говорим за постоянното му клякане пред Бойко!

 • 9
  svoboden_udar avatar :-|
  мрачен интелектуалец

  Роската ако претендира да е президент на място, сега му е момента да наложи вето на закона за горите и да покаже, че е президент на всички българи и че е надпартийните интереси, които защитава! Но досегашните му действия не показват да направи нещо такова, да видим!

 • 10
  sage avatar :-?
  Михал Мишкоед

  Всеки разумен и мислещ човек при оценка на това, което му се случва, би седнал и претегли + и -, за да каже добро или лошо е. ПП ГЕРБ е от едноличен, авторитарен тип, сбор от провалили се не дотам компетентни "експерти", полит.номади и доста неудачници и неграмотници. За мен + е що-годе запазване на полит. / не икономическа/ стабилност, мир, някакво макар и минимално функц. на общ.институции, защото да не забравяме какво се случва около нас , па и в ЕВропа. Но това се дължи все пак на търпението, примирението с бедността и послушанието на нацията. Борисов напълно възроди моделът на управление на БКП / като продукт на тази партия той друго просто не знае- то не бяха ленти, менчета с вода, пити ... /, само че взе повече от лошите страни, но не внесе нищо от все пак някакво добро - грижа за обикн.човек, възможност за оцеляване и съществуване и пр. А минусите просто нямат край: ограбен резерв, преразпределен към верните слуги ресурс, слаба, не-конкурентна икономика, догматизъм, централизация, забатачени в корупция,лъжи, фин.схеми за източване образование, култура, спорт, здравеопазване; неадекватни институции и променящи се решения; липса на визия, яснота, програмируемост на действията и краткосрочното бъдеще, налаган геноцид под една или друга форма, намаляване и спиране на граждански права и извоювани придобивки, убит дребен бизнес, затъпяващо младо поколение и още, и още... Къде му остана прозрачността, с която излъга при спечелването на изборите? Къде остана свободното, различно и в повечето случаи по-правилно мнение и поглед по проблемите? Е, убедете ме в тези 22 или колкото там изплюят придворните агенции проценти? Но дори и да са толкова, означава че 78 НЕ ОДОБРЯВАТ!? Кое му е тогава хубавото на управлението, а? На мен добрият, свойски, ужким приятелски тон към плебса ми додея в повече, а на Вас?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход