Розовото масло може да стане вторият защитен в ЕС български продукт

След като ЕК одобри горнооряховския суджук, започна процедура за защитено географско указание и за маслото

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Министерство на земеделието и храните стартира процедурата по защита на наименованието "българско розово масло" на ниво ЕС, става ясно от обявление на ведомството. То е по инициатива на сдружение на производители в Розовата долина и е за защитено географско указание. В момента тече едномесечен срок, в който може да се приемат възражения на национално ниво и в случай че няма такива, заявлението ще бъде изпратено в Брюксел за разглеждане.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    45iv avatar :-P
    45iv
    • - 8
    • + 6

    Дебела филия с мас, може да бъде защитен Български сандви4.

    Нередност?
  • 2
    mila34 avatar :-|
    mila34
    • - 1
    • + 4

    Предполагам, че ще получат одобрението на ЕС, макар и след дългите срокове, да които се споменава, но идеята да има стандарт ми се струва по-важна. Превръщането в защитен продукт ще донесе плюсове откъм деференцияцията, но е хубаво да се създаде и гарант за качеството. Най-малкото, за да се запази авторитетът на нашенското розово масло.

    Нередност?
  • 3
    kardinalat avatar :-?
    kardinalat
    • + 8

    Трудно,но се учим да играем по правилата.

    Нередност?
  • 4
    aussie avatar :-|
    aussie
    • - 1

    До коментар [#1] от "45iv":

    Що, това любимия ти ли е? :)

    Нередност?
  • 5
    koydae avatar :-|
    koydae

    До коментар [#4] от "aussie":

    Май ти липсва чувство за хумое.

    Нередност?
Нов коментар