Розовото масло може да стане вторият защитен в ЕС български продукт
След като ЕК одобри горнооряховския суджук, започна процедура за защитено географско указание и за маслото
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Министерство на земеделието и храните стартира процедурата по защита на наименованието "българско розово масло" на ниво ЕС, става ясно от обявление на ведомството. То е по инициатива на сдружение на производители в Розовата долина и е за защитено географско указание. В момента тече едномесечен срок, в който може да се приемат възражения на национално ниво и в случай че няма такива, заявлението ще бъде изпратено в Брюксел за разглеждане.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
5 коментара
Дебела филия с мас, може да бъде защитен Български сандви4.
Предполагам, че ще получат одобрението на ЕС, макар и след дългите срокове, да които се споменава, но идеята да има стандарт ми се струва по-важна. Превръщането в защитен продукт ще донесе плюсове откъм деференцияцията, но е хубаво да се създаде и гарант за качеството. Най-малкото, за да се запази авторитетът на нашенското розово масло.
Трудно,но се учим да играем по правилата.
До коментар [#1] от "45iv":
Що, това любимия ти ли е? :)
До коментар [#4] от "aussie":
Май ти липсва чувство за хумое.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.