Бойко Борисов: Вече мислим и за доходите

Премиерът пред "Капитал"

Бойко Борисов
Бойко Борисов    ©  Надежда Чипева
Бойко Борисов
Бойко Борисов    ©  Надежда Чипева

Г-н премиер, предлагаме в това интервю да не говорим за няколко неща - магистрали, метрото, околовръстното, спорната зала. Защото сме напълно убедени, че те наистина са успех на правителството... Затова да говорим за други теми.

- Ама вие сте много дързък журналист. Това, което харчи основни финансови ресурси, ресурс на хора, организация, нерви, преодоляване на хиляди препятствия – викате, за това няма да говорим.

Приемаме, че това е хубаво.

- Добре. За другите неща тогава.

Какво се промени в България след атентата в Бургас миналата сряда?

- Първо, хиляди съболезнования на близките на загиналите. Това далеч не е първият подобен атентат, дори по брой на жертви. По време на възродителния процес, когато службите са били може би най здрави и дисциплинирани, взривиха влака на Буново, имаше седем загинали. И то майки и деца. За атентата в Бургас не съм съгласен с тези, които твърдяха, че са намалени мерките за сигурност. Няма охрана, която да може да реагира за  две-три секунди. Нито един израелски политик или гражданин не е казал друго освен браво на службите, на лекарите, на пожарникарите, защото, ако не са се намесили така професионално в рамките на първата минута, щеше да има 50-60 жертви между автобусите изгорели.

Обикновено след подобни атентати службите винаги искат повече правомощия, повече пари, повече хора…

- Ние няма да се подведем по тези моментни емоции и настроения. Знаете, че след терористичния акт в САЩ президентът Буш разреши тоталното подслушване на всички телефони. Да, има актуализиране на планове и винаги може още нещо да се допълни, и най-идеалното на пръв поглед може да се доизкусури. Но все пак имайте предвид, че става въпрос за стотици хиляди, за милиони туристи, които влизат през няколко аерогари. Бързината на обслужването, на кацането и излитането също допринасят тази дестинация да е привлекателна. Вие видяхте – и Иран излезе с категорично изречение, и аз го казах, че не бих подкрепил да се посочи с пръст "Хизбула", по простата причина че нямаме никакво доказателство. Освен това сигурността струва пари.

Докато ние броим стотинките, за да успеем да запазим България в това най-тежко време за света. Виждате, цели държави се сриват и нищо добро не ни очаква в Европа през следващата година. На Дянков съм му давал подкрепа и гръб и пред партията, и пред министрите, защото всеки е недоволен от него. Стегнахме колана, направихме необходимите реформи и успяхме да емитираме на 4.4% петгодишна облигация на външния пазар. Гарантирахме си финансовата стабилност за следващата година. Нещо повече, взехме 950 млн. евро, точно толкова, колкото беше дългът на Милен Велчев, а имахме възможност да вземем заем 6.5 млрд. евро и така да задължим следващите поколения. Ние казахме - не, искаме да се спазва това, което в Германия се спазва – колкото произвеждаме, толкова да харчим. Освен тези пари на 29-о число ни идват 700 млн. от Европейската комисия, другото тримесечие – още 700, така през август ще имаме фискален резерв над 7-7.5 млрд. лв. Което е още един път отговор на нашите критици от зимата, когато действително го бяхме свели до ниски размери, но имаме своето обяснение и мотивация за това. Не ги взехме, за да изхарчим или да ги изядем тези пари, а с тях си кофинансирахме големите инфраструктурни проекти, за които разбираемо вие не искате да говорим, защото те са много видими. В условията на криза ние строим много повече, отколкото при милиардните излишъци, които отчиташе предишното правителство.

Как научихте министрите да приемат "не" от г-н Дянков?

- Дойдат при мене, плачат, плачат, плачат, сърдят се. Аз казвам "добре", ще му се скарам. След това му се обаждам и казвам… не давай! Но никога не съм казвал публично Дянков е виновен или Дянков не дава пари. Винаги съм казвал, че ние с Дянков не даваме парите, искаме да се харчат точно по място и начин.  А на него съм му казвал "това, че ти е нисък рейтингът - нищо, ще стане опасно, ако почне да се качва, защото ще значи, че вече харчиш, и то необмислено, пари".

Но нестабилността остава, банковата криза може да обхване Испания и Италия… Имате ли план Б, какво се прави, ако се разрасне?

- За изплащането на първата част от дълга на НДСВ ни трябваше външно финансиране – вътрешният пазар е твърде малък, за да се справи. Затова много зависехме от външните пазари и бяхме много търпеливи. И изчаквахме, изчаквахме и, мисля, хванахме добър момент да излезем на външните пазари. Да, лошо е, че около нас бушува не само финансова – тя се превръща в някои държави и в политическа криза. Но следващите две години не сме зависими от финансовите пазари и това ни дава една стабилност . Това ни дава възможност да мислим и за доходите, за увеличаване на вътрешното потребление.

Не случайно и президентът Ромпой, и председателят Барозу, и канцлерът Меркел миналата седмица ни поздравиха за финансовата дисциплина, за усилията, които полагаме, за реформите, които мислим да правим. Не случайно ни дават за пример на Гърция какво трябва да направят.

Финансовата стабилност – добре. Но за да вървим напред, трябва да има и растеж на икономиката.

- Затова казах, че от този момент ние говорим за повишаване на доходите. С министър Добрев това, което направихме по програмата "Конкурентоспособност", изключително добре върви. Виждате публично събираме на няколко пъти компании, които получават по 7-8 милиона за енергийна ефективност, което дава много голям ефект. Първо, се увеличава броят на работните места – там, където е по-нова технологията, са по-малко нови работни места, но намаляват с 50% разходите чрез енергийната ефективност, което дава възможност да се повишат заплатите. Това е близо милиард и ние вече близо 300-400 милиона сме дали. Сега следващия месец по същия начин с фонд "Козлодуй", който имаме, ще поканим фирмите и кметствата, които са спечелили болници, поликлиники, да направят своята енергийна ефективност.

Инфраструктурата, екологията, археологията – всичко това ще допринесе в следващите години за инвестиционния климат и да дойдат и по-богати туристи. Ето, с пускането на магистрала "Тракия" една японска компания, която е в Ямбол, обяви строежа и на завод за 1700 работни места, които произвеждат кабели за автомoбили в Сливен. Защото вече няма проблем за инвеститора, като кацне в София или в Пловдив, докато си разгледа лаптопа какво му е излязло по имейлите, вече да си е в завода, където инвестира.

В този смисъл каква ви е оценката за бизнес средата, защото много малки фирми изпитват затруднения?

- Ще бъда много кратък. Бизнес средата за работещите, дисциплинираните, честните фирми е много добра. Бизнес средата за фирмите, които бяха свикнали на държавни и общински поръчки да крадат пари, никак не е добра. Защото вие виждате, изпилихме цените на всички инфраструктурни проекти, защото това правителство не приема рушвети. Самите фирми, като дойдат тук, почват да мрънкат как авансово са им взели еди си колко процента. И аз им казвам "господа, не ми се оплаквайте на мен – има прокурор". Аз не искам да ги слушам, защото, като слушам, ставам съпричастен.

Имахме предвид и достъп до кредити, поведението на банките, достъпа до обществени поръчки, предвидимост…

- Банките са пълни с пари, проектите са малко. Виждате, че спестяванията на населението всяка година се увеличават. В България се води човек за беден, който примерно взима минимална пенсия, но има 200 квадрата апартамент на "Витошка", който струва няколко милиона евро. И той е недоволен, че толкова му дава държавата.

Как ще повлияете на сегашното предпазливо поведение на банките?

- Това е трудно. Такива големи държави като Италия, Испания и Гърция не могат да вържат двата си края. В 80 града в Испания протестите са срещу всичко и дори нямат вече политически цвят, политиците не могат да ги овладяват. Хората имат малки доходи и няма светлина в тунела. Те са изхарчили авансово парите, живели са на голям дефицит, имали са щастието да гледат  в "Барселона", в "Реал Мадрид" най-скъпите футболисти в света. Ама няма безплатен обяд. И аз искам Меси и Роналдо да играят в България, ама за това трябва да имаш икономика.

В момента много собственици на средни и малки фирми излязоха на пазара на труда, защото не оцеляват. Как ще мотивирате тези хора да се занимават отново с бизнес?

- Когато с Дянков имаме време да си седим да си общуваме… между другото аз така правя и с Росен Плевнелиев, и с Московски, с Лили Павлова, с много от министрите обичам неформално да седим в нас, пием кафе и си говорим по всички теми… Защото тогава чуваш, разбираш как мислят хората, идеи понякога и спонтанно се пораждат. Защото и ние имаме мечти. Но не проумявам това, което му се е случило на Станишев - 3.5-4 млрд. лв. излишък, просто умът не може да го побере. Как са погубени тези години, как тогава е трябвало да направят всички магистрали и сега всичко да отива за пенсии и заплати. Тогава да са направили магистралите и сега Дянков да не е финансов, да го направя социален министър.

Ако се върнем в сегашната ситуация, виждате ли риск за българските банки? Има комбинация от фактори: лоши кредити, има външен фактор…

- Когато нещо добро е направено, ние го отчитаме. Както на СДС винаги съм признавал, че са направили валутния борд. Законът за българските банки, когато са го правили, е направен много добре, затова нашите банки са капитализирани, имат много защити и контрол от централната банка.Ние нямаме никаква заслуга за това и законът, който са направили, ни пази от тези кризи.

Ликвидността на българската система е над 27% - най-голяма в Европа. Така че по стабилност в банковата система ние сме номер едно в Европа. Въпросът е как част от тези пари да могат да се раздвижат към бизнеса. Трябват ни проекти, които са за износ, които са за вътрешно потребление, и икономиката се преорганизира в тази посока. Ние помагаме – даваме например повече пари в земеделието на животновъди, на птицевъди, пчелари. Даваме там, където виждаме, че хем вътрешното потребление може да спечели от това, хем сме имали позиции в тази област и сме ги изгубили. Около 90% от пилешкото в България го внасяме – а защо? Сега с катарските инвестиции вече обърнахме процеса - да изнасяме пилета за арабския свят. В рамките на две-три години селското стопанство ще се оправи, защото с банката за развитие и министерството на земеделието имаме много ясна стратегия как да подходим. На Дянков му направих контакт директно с катарския премиер, защото той си е и външен министър, но и главен финансист, така че по гарантиращите пари, които да дойдат до банката, да се капитализират тези 200 милиона долара. Ето сега видяхте, че зърнопроизводителите, не че те ще го признаят де, благодарение на всички тези дотации имат рекордни добиви на овес, на пшеница, царевица и слънчогледът, като го гледам по магистралата, дай Боже, така да се запази времето, ще има рекордни добиви. И пак да се върна на това, за което нямаше да говорим, когато караш стотици километри по магистралата, забележете, че няма нито един квадратен метър необработена земя.

Какво ще кажете за лобистките закони, които вкарват някои от депутатите на ГЕРБ?

- Аз не знам друга партия и друг премиер да е разпоредил на ДАНС и да се намесил дотолкова, че негов депутат да получи дори постоянна мярка задържане под стража и в рамките на един ден да му се свали имунитетът. С една дума, който го докопам, само една нощ ще танцува свободен, докато изпълнителното бюро вземе решение. И това във всички случаи. Не мога да знам какво става в парламента, той си е отделна институция, много пъти правят трикове - например депутат от опозицията предлага някакви промени, които са на депутат от ГЕРБ, както и обратното. Това са коалиции по интереси...

ВСС се избира както трябва

Готови ли сте като правителство да чуете препоръките на ЕК по отношение на съдебната реформа?

- В доклада (на Европейската комисия) ясно е казано, че правителството има политическа воля и това, което е зависело от нас, законодателната рамка, се отчита като много добре направено. Не случайно, и ние там нямаме никаква намеса, Дейвид Камерън, английският премиер, изпраща писмо да поздравява премиера за закона за конфискацията, това е много голямо нещо. Вие знаете, аз дори заплаших, че ще си подам оставката, и си я носех, ако не бъде приет законът за конфискацията. Благодарение само на партия ГЕРБ се прие този закон – нито на синя коалиция, нито на червена коалиция... Но ние проявихме политическа воля и това беше дебело подчертано в доклада на две места. По-интересното е това, че, от една страна, Европейската комисия казва "правителството направи съдебна реформа", в същото време казва "да няма намеса в другите институции". И фактически ние какво можем да направим - можем да променим законите, направихме го така, че най-вече нашите хора, българите, да го харесат. Имаме сега процедура за Висш съдебен съвет, поехме ангажимента, както виждате, новият ВСС да избере новия главен прокурор.

По какви качества номинирате хора от ГЕРБ за ВСС?

- Избира се ВСС както трябва.

Ще вземете ли под внимание предложенията на неправителствените организации за ВСС?

- Аз не мога да приема да наричаме някой неправителствена организация, когато неговият шеф стои до Меглена Кунева и е зам.-председател на партията й. Надявам се такова нахалство да не демонстрирате и вие. (Бел. ред. - Бойко Борисов има предвид правозащитника Йонко Грозев, който отскоро е и зам.-председател на партията на Меглена Кунева.)

Той излезе от неправителствения сектор вече...

- Не, не, надявам се такова нахалство да не се демонстрира пред мен. Че когато ГЕРБ издига своя депутатка, това е политическо, а когато Кунева и нейният заместник и членове на партията и са от неправителствения сектор– това било NGO. Те нямат нищо общо с неправителствената организация, те са политическа организация, свързана с осемгодишното управление на България преди нашето правителство. Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Когато аз се намесих и лично извадих наша кандидатура за инспектората, помните, защо беше спорна, така, моля, подобни неправителствени организации, повтарям - партийно ангажирани, да не се наричат така. Иначе не е честно. Излиза, че някакви неправителствени организации биват игнорирани. Не, те не са неправителствени организации, те са политически парти на практика. Ние веднага влизаме в битка с политическите партии. Там няма да допуснем някой да ни победи.

Има ли неофициални квоти за избор на членове на ВСС от парламента. Например ГЕРБ да има 5 души във ВСС, БСП - двама, и т.н.

- Вие, надявам, се не искате да поставите под съмнение демократичните устои на политическите партии. Най-висшата форма на управление, която е наложена в света - това е управление на политическите партии. Ако искате, сменяме закона и вече неправителствени организации ще излъчват депутатите, министрите, да закрием политическите партии и да минем на неправителствени организации. След като всички казват, че политическа партия е мръсна дума, що тогава имаме политически партии? Кое е по-естественото, кой избират хората, избират ги политическите партии на изборите. Това е най-демократичното, доказано. След като тази политическа партия спечели вота на народа, която и да е тя, тя има легитимното право да предлага премиер, вицепремиер, а съответно на дебатите в парламента своите кандидати. Защо трябва да приемем, че група хора, които са се събрали, казали си - ние сме неправителствена организация, те са чистите и светите, а политическите партии, които са подчинени на всички закони и хората гласуват за тях, тяхната кандидатура трябва да отпадне, за да е тази на неправителствената организация. Така се изкривява кой носи политическата отговорност. И сега виждате ли какъв парадокс има според мен. Съдебната система е абсолютно независима. Но докладът е за правителството. На мен ми искат вот на недоверие. Аз не виждам нито съдии, нито прокурори, нито адвокати, които са членове на ВСС, да дойдат в парламент вчера и да кажат: "Извинявайте, господа, искате вот на недоверие на ГЕРБ, а аз като председател на съдиите разбирам и казвам, че и моята отговорност е много голяма и аз също не съм се справил, искайте ми и на мен вот на недоверие. Да дойде примерно главният прокурор и да каже - да, ние сме посочени в доклада, трябва и на мен да ми искате вот тогава."

Това е честно и справедливо. Има мъжко поведение и поемане на отговорност. Както аз заставам за всяко нещо и си нося отговорност. Интересно, те направиха пътеки до Брюксел да клеветят правителството, а в парламента ги няма, когато искат вот за съдебната система.

Аз съм за един такъв дебат на всички политически сили, да дойдат прокурорите, да дойдат съдиите да говорим. Да сложим всичко на масата, дами и господа - кажете как да реформираме системата, или вие, прокурорите и съдиите, какво искате от нас – от 400 милиона да ви направим бюджета 500 - ок, ще го направим, ще взема парите от една пречиствателна станция, ще го направим, но ми гарантирайте, че хората в България ще вярват в съдебната система, аз няма да се меся, вие си е конструирайте.

И преди е имало търкания между МВР и съдебната система, но сега сякаш МВР е в тотална война ? Защо?

- С г-н Цветанов говорих преди месеци да се извини на Мирослава Тодорова, да затворят медийния скандал, да се съсредоточим върху работата. Дори аз взех срещу Цветанов позиция след наказанието на ВСС само за да докажа, че държавата не се меси в съдебната система. Тя обаче отказа и каза, че ще го съди.

Но има двоен аршин - наказват съдия Тодорова, а Петя Крънчева, която също има забавени дела, я издигат за зам.-председател на СГС.

- Ето затова застанах срещу Цветанов, защото меренето с двоен аршин, това създава проблема. Не махането на даден съдия, а това, че санкцията не е еднаква за всички. Това е правилното – тогава нямаш привкус за политическа или друга намеса. На най-лошото време, на най-лошия час, по най-лошия начин го направи ВСС. Цели пасажи в доклада нямаше да ги има, ако не бяха постъпили така.

Няма да направя коалиция с БСП и ДПС в никакъв случай

При това състояние на политическата система кои са нещата, които ви дават основание да вярвате, че ГЕРБ ще спечели изборите?

-  Никога не правя прогнози и не се замислям какво би станало. Ако се бях замислил, нямаше да направим това правителство. Щяхме да оставим тройната коалиция още 5-6 месеца, те щяха да фалират държавата и да станем като в Гърция. Тогава щеше да стане като в Унгария, където десницата получи 80 процента мнозинство. И ние щяхме да паднем след 5-6 месеца, защото държавата тогава щеше да е свършила. Така че ние поехме политическата отговорност.

Залогът е през тези тежки години да преведем държавата по начина, по който го правим, да стои стабилно и да чакаме по-добрите години на растеж. Ако не спечелим ние изборите,  магистрала "Хемус" и скоростните пътища Шумен - Русе, ще има проблем, защото можем да ги направим само ние. Ще има разлика между севера и юга. "Струма" ще даде невероятни възможности за хората от София до Кулата, "Тракия" ще дойде до Южното Черноморие, "Марица" - целият район на Хасково и Източните Родопи и на север ще се забавят. Затова вторият мандат, повтарям, толкова ни е трудно, изхабява и ни коства толкова усилия, че не можете да си представите. Каузата и желанието да се справим ни налагат, защото трябва да има още 4 години стабилност. Дали ще сме сами, дали ще сме в коалиция... Защото аз няма да направя коалиция по никакъв начин - ей с такива букви го напишете, нито с БСП, нито с ДПС. С останалите - в зависимост от тяхната програма. Ако ГЕРБ се представи добре и ние сме първа политическа сила и успеем да направим правителството, каквото е сега, отговорно правителство. Ако - не ще останем в опозиция.

Помня какво пишеше за мен в изданията на Ирена Кръстева

Мислите ли, че е възможно една медия да бъде критична, без непременно да изпълнява политическа поръчка?

- Аз съм 14 години вече в обществено-политическия живот и горе-долу съм наблюдавал медиите. Много странни метаморфози стават. За съжаление и в тази сфера ние сега берем плодовете на това, което е правено 20 години - трансформацията на медиите, смяната на собственост, създаването на медийни групи, които да защитават ДПС. Защото, когато Ахмед Доган го нападнаха всички вестници, тогава той отговори със създаването на медийна група. Аз се чудя защо никой сега не си спомня как в изданията на Ирена Кръстева пишеше над главата "Да изметем боклука на София", когато аз бях кмет. И тези демократи сега, като г-жа Кунева, тогава еврокомисар, Даниел Вълчев тогава беше вицепремиер... Как може наши медии, правителствени, на мандатоносителя Ахмед Доган така да бият по кмета на София. Интересно защо тогава това беше изгодно за всички тези хора? Аз стискам зъби и мълча. Между другото миналата седмица 300 милиона извадихме от Корпоративна банка. 300 милиона, защото банковата система не трябва да се клати. Така че ние с Дянков действаме методично и правилно. Ами забележете сега медиите на г-жа Кунева, включително и вашата, 24 часа и Труд"...

"Капитал" все пак не е на г-жа Кунева...

- Не, олигарх е богат човек, който не може да вечеря с премиера. Тези, които ги спрягат за олигарси, са натрупали богатството си много преди нас...

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


240 коментара
 • 1
  tripleaaa avatar :-|
  tripleaaa

  Тchu Закон за конфискацията още не е приет. Факт. Той е главата на законодателя. Неговата партия има най-много парчета в парламента и заедно със сестринското им синьо в ЕНП (още в началото на мандата) можеха да напишат нотите по които да свири съдебната система. Как така го няма в парламента при вот на недоверие? Имаш партия, печелиш, правиш и гласуваш закони. Как така ще се шляееш с both hands in pockets? Как така 

  Tchu В Румъния затворите са претъпкани с депутати, кметове, министри. Да, да намерете в интервюто това за правия път на северната съседка. Това му е и предизборно обещание на изделието, на полицая (обещаващ да се справи на всяка цена в предизборната нощ) оказал се ...съучастник на престъпниците от тройната коалиция. Как така

  Tcha докато почиват по плажовете си показват видеоалбуми от арестите си и се хилят? Как така няма нито един депутат, кмет, министър който да лежи ефективно? Та кой е законодателя? И сега би трябвало да предстои повторение на последните месеци на тройната коалиция – слагането на равенство между хаос и демокрация. Но няма да мине този път. Някои му хванаха цаката...

  http://www.youtube.com/watch?v=BJ-CmHZrKHU

 • 2
  birdman avatar :-|
  birdman
  • -44
  • +177

  Бойко само дето доходите НЕ ги увеличава държавата , а бизнеса , който произвежда и наема персонал, това става когато има СВОБОДЕН пазар и ЗАКОНОВА рамка. Бойко знаеш ли ,че от министъра ти на соц.политика и чеп за зеле не става ? И тиквата си личи от далеч строежа на завода на Язаки в Сливен решението е взето преди повече от година и зависи от Тракия колкото изгрева на слънцето зависи от Бойко Борисов !

 • 3
  hrist0 avatar :-|
  Hristo Hristov

  Интересно ми е кога им остава време да мислят за доходите при положение, че постоянно се правят анализи как да се намалят цените. Ако се влагаше и една десета от тези усилия наистина да се мисли как могат да се повишат доходите, нямаше да сме на дъното на ЕС

 • 4
  franzela avatar :-|
  franzela
  • -35
  • +218

  Много неща научих... На първо място, че май скоро ще има избори, щом говорим за доходи още в заглавието.

  Разбрах, че ако имаш къща и си пиеш в нея кадето неформално с много от министрите, ще знаеш какво мислят хората. Ама като нямам къща, как да разбера мислите на народа...

  Научих, че докато правителството си брои стотинките, в населението има пари колкото искаш, спестяванията растат, пенсионерите се ширят в жилища за милиони, при това основно на "Витошка", и само реват за пари.

  В същото време обаче в Европа, за разлика от нас, няма светлина в тунела (то и с тунелите ще ги задминем скоро), хората имат малки доходи и са си изхарчили парите.

  Разбрах, че банките ни са пълни с пари, по стабилност са номер едно в Европа и са тотално защитени от закона от ликвидна криза. Защо западните медии още не са обявили тези факти, не мога да разбера? Защо тук медиите пишат, че проблемните кредити (с преструктурираните) у нас са близо 24%, а в закъсалата Гърция - 18%? Само дето проекти за кредитиране още няма, но скоро ще има, само да обърнем процеса с арабите.

  Научих що е олигарх, каква е разлитата между олигарха и обикновения богаташ, и кога им е хлопнало мандалото за трупане на пари.

  Разбрах каква е приликата между мене и олигарха - и двамата не можем да вечеряме с премиера. Разбрах и разликата между мене, олигарха и премиера - вечерята ни не само отделна, но и различна, моята май е най-малка и евтина.

 • 5
  gorbachov82 avatar :-|
  Горбачов

  Господин Премиер, кажете от къде ще вземета пари да увеличите доходите. Дефицитът ли ще раздуете, или ще изръсите фирмите, да им вземете и малкото останали оборотни средства.

  Щото вече никой не вярва ДДС-то да расте, щото икономиката се събужда. Всички реват, че данъчните се заяждат с фирмите за нищо

 • 6
  gorbachov82 avatar :-|
  Горбачов

  Само на мен ли ми се струва, или вратовръзката на премиера е с емблема на английската футболна федерация.

 • 7
  borabora54 avatar :-P
  borabora54
  • -51
  • +108

  Тоя човек не е добре! Все пак, уважавам себе си и няма как да коментирам подобни комуноидни шизофренични глупости... Апартамент на "Витошка"... Апартамента си е НЕГОВ... ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ... Ти не можеш да му казваш какво да прави с него!!!!

 • 8
  savov_d.a. avatar :-|
  savov_d.a.

  много говори - много ще го плюят в мъгла ..за пари.
  факт е , че герб=бсп=дпс а кунева маа парцали на бикове.
  разликата между крадци и честни хора са решетките.
  .....................................
  матриала пак ще харесва бб назначен от парламент който не харесва избран по начин който не харесва, съден от власт независима- съд назначен от партии любими, с инструкции за ползване на вазелина от медии-независими.
  ..
  по просто - и с кеф и с насилие- резултата е че думата матриал не е нито женски нито мъжки род нито среден а кръгъл род в българската граматика.
  е, да- някой път бб като говори без вазелин му се цупят за неуважението към професионалната етика.
  матриала не може да разбере че когато малцинство и то бедно може да завзема пространство незаконно- и мнозинството може да заеме същото пространство -многократно. и без болен за пари. вид туризъм.
  ...........и все пак има ли игла в купата сено или просто е лято и някои ще почиват.

 • 9
  malkatapizza avatar :-|
  Малката Пица

  А защо Бойко Борисов е бил ортак на престъпниците от СИК, коиот продаваха наркотици и извършваха убииства, преди 15 години:

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial/

  Година след създаването си известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК, се вижда на четвърто място сред застрахователите и мечтае за приходи от милиарди. По повод на светлата годишнина застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личност предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете с известни приписания шефът на СИК Красимир Маринов-Маргин от лист, подвързан в алена папка. (Червеният цвят може да се окаже емблематичен за групировката, тъй като с него е оцветен и нейният символ.)

 • 10
  malkatapizza avatar :-|
  Малката Пица

  За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов-Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие. Словата на Маргина бяха чути от


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход