Изявление от Съвета на директорите на "Икономедиа" АД - издател на "Дневник" и "Капитал"

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

Уважаеми читатели, колеги, партньори и приятели,

Вчера, 29 ноември, научихме заедно с всички останали, които следят публикациите в Търговския регистър, че Алфа банка – клон България, като наш кредитор, е предприела действия за усвояване на обезпечения и назначаване на управител на търговското предприятие на "Икономедиа" АД.

Решението на банката е изненада за нас. Към момента на подаване на иска, "Икономедиа" е изплатила в пълен размер всички дължими суми според договорения погасителен план. В потвърждение на това, към вчерашна дата в Централния кредитен регистър, кредитите ни фигурират като редовни. (Вижте приложените извлечения вляво)

Предприели сме необходимите правни действия, за да защитим нормалното функциониране на "Капитал", "Дневник" и останалите ни медии. Предоставили сме на Търговския регистър неоспорими факти за недопустимостта и незаконноста на искането на Алфа банка – клон България. (Вижте прикачения документ вляво) 

Независимо от необоснования акт, сме готови конструктивно, както и досега, да положим всички възможни усилия по търговски начин да разрешим спора с банката.

Като коректен партньор се въздържаме на този етап да разкриваме детайли от отношенията си с "Алфа банка".

Ако се окаже обаче, че зад предприетите действия се крие опит за превземане на "Икономедиа" и подчиняване на редакционната политика на медиите, каквито индикации за съжаление имаме, ще се противопоставим с всички правни и публични средства.

Съвет на директорите на "Икономедиа" АД

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


188 коментара
 • 2
  chushka avatar :-|
  chushka

  Цецо Мустака в атака ! И какво стана ? Накараха г-н Прокопиев да напусне станата, но се оказа че правдата не носи неговото име ... само ...

 • 4
  tolex avatar :-|
  tolex
  • -34
  • +114

  Не защитавам Икономедиа, но няма по-лоша банка в БГ.

  Най-некадърния персонал от всички други банки се събра там. Уникално безхаберие и непознаване на материята. Тотална липса на комуникация по хоризонтала и по вертикала. Огромно текучество на кадри.
  А за (псевдо) управителите на коновете им........

  Разбира се, моите уважения към единиците останали качествени кадри там. Може би не повече от десетина човека в цялата банка. Последните мохикани.

 • 5
  pag avatar :-?
  pag

  Абе вие може и сте си платили поредната погасителна вноска (банката твърди друго), но имате да плащате към 450 хил., а Прокопиев е заложил цялата "Икономедия" и дължи на същата банка има-няма 9.4 милиона.
  Стягайте се да посрещате новия управител...........

 • 6
  moloko_ avatar :-?
  moloko_

  Лесно може да се разбере каква е истината,но отдавна се говори,че Иво Прокопиев има сериозни проблеми да плаща кредитите си и че разпродава част от бизнеса си.

 • 7
  pag avatar :-P
  pag

  До коментар [#2] от "chushka":

  Айде и този пак Цецо му виновен.
  Прокопиев плашеше, че ще напусне България още през 2008 година, заради "клеветническа кампания в медиите". Ако не те мързи можеш да му прочетеш интервютата от тогава........

 • 8
  chushka avatar :-|
  chushka

  да да .. стягайте се, че ако ви ликвидират, сериозно ще се замисля да стягам и аз ... куфарите

 • 9
  vladimira_jeleva avatar :-|
  vladimira j.

  Аз не разбирам защо решението на банката е изненадват за екипа на медията при положение че имат огромни задължения по кредити които не обслужват. Имали са срок който изтича през септември и сега бнката си търси правата. какво има да се чудят. Рано или късно щеше да се стигне до този момент.

 • 10
  pag avatar :-?
  pag

  До коментар [#8] от "chushka":

  Защо, да не дължиш пари на Алфа банк?

  В Сингапур обаче трудно се емигрира, трябват пари.......
  Като гледам, вероятно 9 милиона евро са достатъчни......


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Капитализмът беше суспендиран

Капитализмът беше суспендиран

Зимната приказка на Фандъкова

Зимната приказка на Фандъкова

КапиталНО

КапиталНО