Екатерина Захариева: Ще следя ежедневно завършването на инфраструктурните проекти

Фокус в работата на новия регионален министър и вицепремиер ще е организацията на изборите и актуализирането на списъците

Екатерина Захариева ще решава дали ще има промени в екипа й следващите 2-3 седмици
Екатерина Захариева ще решава дали ще има промени в екипа й следващите 2-3 седмици
Екатерина Захариева ще решава дали ще има промени в екипа й следващите 2-3 седмици    ©  Анелия Николова
Екатерина Захариева ще решава дали ще има промени в екипа й следващите 2-3 седмици    ©  Анелия Николова

"Разбира се за мен няма как основен приоритет да не бъде ежедневно наблюдение и завършване на големите инфраструктурни проекти." Думите са на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет Екатерина Захариева при приемането на поста от предшественика си Лиляна Павлова. Тя припомни, че като част от екипа на министерството е участвала активно за това големите инфраструктурни проекти да стартират и има огромното желание магистрала "Тракия" да завърши в срок.

Захариева каза, че за различа от повечето министри тя има привилегията да можа да започне работа още от първия ден със същите темпове, с които се е работило до момента, тъй като познава добре министерството. Гарантира и запазването на темпа на темпото по оперативна програма "Регионално развитие" и продължаване на започнатите преговори за следващия програмен период и новата програма "Региони в растеж "Страхотно име, което отразява това какво би следвало да се случва и каквато трябва да бъде основната цел на регионалното развитие коментира името на програмата Захариева. 


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове