Производството на храни продължава да поскъпва през март

На годишна база производствената инфлация е 0.6%

Цените на производителите на вътрешния пазар са се увеличили с 0.6% през март тази година в сравнение със същия месец на предходната. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за производствената инфлация. На годишна база най-много е повишението при обработката на  кожи (с 8.4%). На второ място са заводските цени на храните, които са нараснали със 7.1 на сто. Храните бяха най-поскъпналата група през януари, когато ръстът беше с 8.3% на годишна база.

В добивната промишленост пък цените са намалели средно с 4.2% на годишна база, показват още данните на националната статистика.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата