Прокуратурата разкри тежък криминален елемент в сделката за "Доверие"

Двама бизнесмени, свързани с продажбата, е трябвало да бъдат пребити и ограбени

Скандалната сделка за продажбата на "Доверие" придоби изцяло криминален елемент. На пресконференция днес прокуратурата и МВР съобщиха, че разбитата вчера група за поръчкови побоища и грабежи е била получила поръчка да счупи краката и открадне автомобилите на двама бизнесмени, свързани със сделката. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов не разкри повече информация.

От думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров стана ясно, че при "провеждане на оперативно -издирвателните мероприятия" е била получена информация, която е помогнала да се пресече подготовка и извършване на "телесна повреда придружена с грабеж - отнемане на лек автомобил и финансови средства по отношение на две лица, които са свързани с т.нар сделка за закупуване на пенсионен фонд "Доверие".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
31 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  daliznam avatar :-|
  daliznam
  • - 1
  • + 35

  Мавродиев да се готви ...от едната страна ще му дадат, от другата след съответната обработка (коленца и др.) ще му ги вземат

  Нередност?
 • 2
  sunnymap avatar :-|
  sunnymap
  • + 42

  Мавродиев, да я спира тази сделка, че прокуратурата явно и край него ще се покаже.

  Нередност?
 • 3
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 2
  • + 44

  Аз бих си позволил да коригирам заглавието на статията така:

  "Прокуратурата разкри ПЪРВИЯТ тежък криминален елемент в сделката за "Доверие""

  В статията пише:
  "От думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров стана ясно, че при "провеждане на оперативно -издирвателните мероприятия" е била получена информация, която е помогнала да се пресече подготовка и извършване на "телесна повреда придружена с грабеж - отнемане на лек автомобил и финансови средства по отношение на две лица, които са свързани с т.нар сделка за закупуване на пенсионен фонд "Доверие".

  Мишените са били бивш директор на "Информационно обслужване" АД и човек, който "има участие в юридическо лице, свързано със съответната сделка." И двамата са дали показания като свидетели."

  Доколкото е повече от ясно, че за да има група за мокри поръчки и поръчкови побоища и грабежи ТРЯБВА ДА ИМА И ПОРЪЧИТЕЛ, то очевидно че прокуратурата, МВР, службите и държавни представители на съответните институции дължат още и по-конкретни обяснения, ВКЛЮЧИТЕЛНО КОИ СА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ!
  А ако те си свършат както трябва работата и докрай, тогава ще стане публично ясна и ще се освети пред гражданите една от структурите на мафията в България!
  Защото тук става дума за сделка за покупката на най-големия пенсионен фонд в България - "Доверие" и ако някой е решен да пребива и убива за тази сделка (да поръчва!), вкл. длъжностни и/или юридически лица (каквото и да означава всъщност това!!!) които имат отношение и роля в нея, то това означава, че този някой има достъп до сериозен паричен ресурс - десетки и стотици милиони, и ДО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА И ИНСТИТУЦИИ, КАКТО И ДО УПРАВЛЯВАЩИ, РЕГУЛАТОРИ И ПОЛИТИЦИ!
  Защото - няма да се уморя да напомням - мафията е точно срастване, сливане на организираната пресъпност (чиито организирани престъпни групи сплашват, рекетират, пребиват, изнудват, убиват, крадат, подкупват,...) С ДЪРЖАВАТА, С ВЛАСТТА!
  И така - очакваме да чуем и видим КОИ СА ЛИЦАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ ОТ ВЛАСТТА В МАФИЯТА ПРИ ТАЗИ СДЕЛКА И ... КОИ СА КРЪГОВЕТЕ И ОБРЪЧИТЕ ИМ!

  И къде във всичко това е председателят на Комисията за Финансов Контрол Мавродиев (който е подпомагал препирането на нарко пари на Брендо чрез офшорки), който излъга, че ще подпомогне всячески съда и същевременно се криеше да се представи пред него и не можаха да го намерят да му връчат призовката дори и на ... РАБОТНОТО МУ МЯСТО, КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ТАЗИ КОМИСИЯ!!!!!!
  А заместникът му, който отиде да дава показания в съда хем твърдеше, че познава отлично Мародиев и подписа му, хем ту го припознаваше, ту в следващия момент не бе сигурен в съдебната зала...

  Нередност?
 • 4
  the_mad_mellon avatar :-|
  the_mad_mellon
  • + 45

  Ла Пиовра....понякога се отчайвам, България се превърна в Храма на обречените.

  Нередност?
 • 5
  lord_sugar avatar :-|
  lord_sugar
  • - 1
  • + 14

  Тази статия трябва да се чете от деца!

  Нередност?
 • 6
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 1
  • + 17

  До коментар [#5] от "lord_sugar":

  "Тази статия трябва да се чете от деца!"

  Добре дошъл в час и приятно четене!

  Нередност?
 • 7
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 3
  • + 25

  Бившата шефка на отдел "Инспекторат" към Върховната касационна прокуратура (ИВКП) Малена Филипова заяви, Е СЕ СТРАХУВА ЗА ЖИВОТА СИ И ЧЕ НЯКАКВИ ХОРА МОЖЕ ДА ПЛАТЯТ, ЗА ДА СЕ СЛУЧЕЛ ИНЦИДЕНТ С НЕЯ. КОИ СА ТЕЗИ ХОРА, ТЯ НЕ КАЗА, НО ИСКАЛИ ДА Й ЗАТВОРЯТ УСТАТА.

  "ИМА ХОРА, КОИТО ЛИЧНО ИСКАТ ДА МИ ОТМЪСТЯТ И ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ЗАМЛЪКНА ЗАВИНАГИ КАТО ЕДИН ОТ НАЙ-ИНФОРМИРАНИТЕ ХОРА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОРУПЦИЯТА.
  Бившата шефка на Инспектората към ВКП пазела приключени преписки с информация за личния живот на магистрати, за да е сигурна, че няма да се злоупотреби с тях


  13 април 2013, 16:41 |Правен свят

  Бившата шефка на отдел "Инспекторат" към Върховната касационна прокуратура (ИВКП) Малена Филипова заяви, че се страхува за живота си и даде интересни обяснения за част от обвиненията към нея, за които пък главният прокурор Сотир Цацаров каза, че ще поиска дисциплинарното ѝ уволнение.

  Пред "Нова телевизия" Филипова обяви опасенията си, че някакви хора може да платят, за да се случел инцидент с нея. Кои са тези хора, тя не каза, но искали да ѝ затворят устата.

  "Има хора, които лично искат да ми отмъстят и имат желание да замлъкна завинаги като един от най-информираните хора по отношение на корупцията. Прокрадва се идеята, че за тази моя активна работа може да ми се търси наказателна отговорност. Чувствам се застрашена за живота и свободата си. Тези хора са с власт и пари. Ще платят за някой нелеп инцидент, както се случва с тази проверка срещу мен", каза Филипова.


  Ако ви прави впечатление, тук не кой да е, а шефката на отдел "Инспекторат" към Върховната касационна прокуратура (ИВКП) - макар и бивша - директно и в прав текст заявява, че се страхува за живота си! (При цялото ми неуважение към нея!)

  http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=30494&p=9

  От изтекъл запис на разговор, чиято автентичност на практика потвърдиха абсолютно всички по един или друг начина, пък се разбра следното:

  "Б.Б.: А неговото дело (визира Миро) как го виждаш като прокурор?

  Н.К.: Ми никак не го виждам. Неговият свидетел, как се казваше, Симеонов, пак е бил отбой. Казаха ми, че дръпнал си го бил нещо. Така ми казаха от летището. Сериозно ти говора. Без неговите показания аз не виждам кво има по делото. Имат само тия СРС-та на Калинка.

  М.Н.: Те сега искат да привличат и Малена (Филипова, прокурорката от ВКП, уволнена от главния прокурор заради куп нарушения, за която се твърди, че е разпънала чадър над Найденов) към мене.

  Н.К.: (към Б.Б.) Не ми се подсмихвай, ти си го избра (става въпрос за Сотир Цацаров - бел.р.)...."

  че градки прокурор абсолютно незаконо докладва секретна информация по дело на трети лица, вкл. и обвиняемия, че в прав текст заявява, че БИВШИЯТ ПРЕМИЕР (КАТО ДЕЙСТВАЩ,, ДОКАТО Е БИЛ ПРЕМИЕР) Е ИЗБРАЛ...ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ЧЕ ПРЕМИЕРЪТ СИ Е ПОЗВОЛИЛ "ДА ДЪРПА СВИДЕТЕЛ НА ЛЕТИЩЕТО"!
  Както и че по-горе споменатата шефка на Инспектората на Върховната касационна прокуратура Малена Филипова "е разпъвала чадър над мимнистър Найденов, обвинен в много злоупотреби!!!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1947718

  Всички знаем как преди година-две нашумя делото "Октопод", от което стана ясно - вкл. и от свидетелски показания в съда на много свидетели, че ТЕ ЛИЧНО СА БИЛИ ЗАПЛАШВАНИ, РЕКЕТИРАНИ, ИЗНУДВАНИ И МАЛТРЕТИРАНИ ОТ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ И ХОРАТА МУ! От "съвестният гражданин", който колеше и бесеше в ДАНС при Станишев, Доган, Симеон и конструктура на Тройната им коалиция - доносникът на ДС Гоце!

  Всички също отлично знаем за контактите на министри на МВР с енигматични лидери на престъпни групировки, като Румен Петков, например! И за това, че при стотици поръкови убийства в България вече няколко десетилетия ИЗПЪЛНБИТЕЛИТЕ НЕ СА ЗАЛОВЕНИ И НАКАЗАНИ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ, ЗА ПО-ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ В МАФИЯТА! И за връзките и контактите й във властта, следствието, прокуратурата, съда, службите и МВР, ВСС,...

  Всеизвестно е също, че в България много убийства и атентати са прикрити като самоубийства или инциденти! Т.е. замазани са следите, не са разследвани и престъпниците, вкл. поръчителите и изпълнителите са останали несанкционирани, получавайки отличната възможност да правят нови...Което и става!

  Сега научаваме за нови геройства на лица от организираната престъпност и мафията!

  Съвсем простият въпрос е, дали министър на МВР Йовчев, председателят на ДАНС Писанчев, ръководителите на службите, парламентът, прокуратурата, съдът и ВСС ЩЕ РАЗПОЗНАЯТ НАЙ-НАКРАЯ ОПАСНОСТ #1 ПРЕД БЪЛГАРИЯ - МАФИЯТА, ЩЕ Я НАЗОВАТ ВИСОКО И ОТКРИТО И ЩЕ ЗАПОЧНАТ НЕ ДА Я ПРИКРИВАТ (вкл. с дългогодишното си бездействие и мълчание и игнориране - поне публично), А ДА Я АДРЕСИРАТ И ПОВЕДАТ ОТКРИТА И РЕШИТЕЛНА, ИСТИНСКА ВОЙНА С НЕЯ?

  Иле това за тях е невъзможно, защото са част от нея, или зависими от нея!
  Йовчев да се заеме с това, а не да преследва протестиращи и два месеца да мунка, че някой финансирал протестите, ама все не назовава кой и какви са конкретните факти и доказателства!
  И да преследва протестиращи!
  Мафията, Йовчев, МАФИЯТА, не хората, които протестират - и то справедливо, вкл. и по твоите собствени признания!

  Нередност?
 • 8
  pa_pa avatar :-|
  pa_pa
  • - 6
  • + 9

  Ако това вече не покаже ясно, че ДЗПО е за закриване, не знам какво трябва да стане

  Нередност?
 • 9
  tricky8600 avatar :-|
  tricky8600
  • - 6
  • + 15

  Верно ли вярвате на това, че последния момент е била получена информация която е свързана със сделката за Доверие.

  Последните седмици всичко свързват с Доверие.

  Държавата иска да сложи ръка на 6 милиарда които са във частните пенсионни фондове и да ги прехвърли в НОИ.
  Преди 2 години нали Дянков се опита да сложи ръка на тях, но след среща точно с Доверие които имат около 35% пазарен дял всичко се размина.
  В момента се уронва авторитета на частните пенсионни компании и хората вярват на това.

  Пример: През 98 год са ми внесени 50лева по доброволен фонд, преди месец ги изтеглих 114. НОИ ще ми осигури ли такава доходност???

  Нередност?
 • 10
  pa_pa avatar :-|
  pa_pa
  • - 4
  • + 16

  До коментар [#9] от "tricky8600":


  E United Capital и LJ Capital и тях ли държавата ги измисли??
  Дебора Стърман Орешарски ли я докара?
  Авторитета на ДЗПО се рони само от начина, по който работи ДЗПО.

  Нередност?
Нов коментар