Архивите говорят: Сергей, синът на отряда, Йордан Цонев: " Аз съм честно момче", корупционният дрийм тийм и най-дългият парламентарен ден

Второ издание на рубриката, която ни припомня близкото минало

"Капитал" се върна към старите си броеве и откри истории, за които тогава едва ли сме предполагали, че отново ще станат актуални.

Решихме да ги припомним, защото освен, че са любопитни, хвърлят светлина върху политическия път на голяма част от хората, които в момента ръководят държавата. Част от героите на политическата сцена от близкото минало са толкова актуални сега, колкото са били и преди 10, 15 или 20 години. Някои от тях все още са на власт, други - в обществения фокус и техните решения и действия продължават да влияят върху живота ни.

Във второто издание на рубриката "Архивите говорят" припомняме интервю на "Капитал" от 1998 г. с тогавашния председател на СДС-Бургас Йордан Цонев, портрет на Сергей Станишев от времето, когато поема управлението на БСП, коментар за скандалните назначения на ДПС (издание от 2005 г.), както и репортаж от "най-дългия парламентарен ден" - юли, 2005 г. когато предстои гласуването на проектокабинета на БСП и ДПС.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се