С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
4 10 ное 2013, 17:26, 3968 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Столична община търси доставчик на нови 170 автобуси

Стойността на обществената поръчка за новите градски коли е близо 98 млн. лв. За финансиране на обекта общината кандидатства по ОП "Околна среда", като важно условие в търга е, че той ще бъде финализиран "след осигуряване на финансиране". Всички компании, доказали специализиран оборот от доставени нови, нископодови, дизелови и съчленени газови автобуси за последните три години за минимум 84 млн. лв., могат да участват в търга. Освен това всяка компания трябва да предостави документи за оторизиран от производителя сервиз, където ще бъде осъществявано гаранционното поддържане на новите автобуси. Според критериите за избор на изпълнител цената е с тежест 60%, а разходите за гориво, мощност и гаранционни срокове – 40%. Срокът за подмяна на средствата за градския транспорт е една година след подписване на договора.


Стара Загора търси компания за чистотата

С обществена поръчка за 36 млн. лв. община Стара Загора търси фирма за целогодишна поддръжка на уличната мрежа в града. Дейностите на компанията ще включват и доставка на съдове за отпадъци, сметосъбиране и сметоизвозване, като срокът на договора е пет години след подписването му. Според условията се изискват общ оборот от минимум 5 млн. лв. и реализирани договори, сходни с търга за поне 3 млн. лв. Ще бъде избрана компанията предложила най-ниска цена, а оферти могат да се подават до 19 декември.

Стара Загора избира фирма за обработка на отпадъциВтора поръчка свързана с чистотата в Стара Загора е обявена преди дни. Този път надпреварата е за компания, която през следващите пет години да сепарира и транспортира битови отпадъци до общинското депо "Мандра баир", а след изграждането на регионалния център за отпадъците в Ракитница – и до него. Стойността на търга е близо 16 млн. лв. В процедурата могат да участват компании със специализиран оборот, сходен с търга, за минимум 2.5 млн. лв. и поне един сключен договор за сепариране на отпадъци. Комисията ще избере икономически най-изгодното предложение, като технологичната част и цената са с еднаква тежест – по 50%.

Община Пловдив търси фирма за пътната инфраструктура в града

Срещу 7.2 млн. лв. Пловдив търси изпълнител за възстановяване на пътни настилки след отстраняване на аварии по ВиК мрежата за срок от четири години. Всеки кандидат трябва да докаже общ оборот не по-малко от 12 млн. лв. и договори за строителство за минимум 8 млн. лв. през последните три финансови години. Крайният срок за подаване на предложения е до 23 декември.

Изграждане на спортна зала в Драгоман за 6 млн. лв.

По програма за развитие на селските райони до 2015 г. община Драгоман трябва да се сдобие с нова спортна зала. Право на участие в търга за избор на изпълнител имат компании с реализиран общ оборот за 12 млн. лв. и изпълнени договори за строителство за 5 млн. лв. за послендите три години. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта с тежест 50% за ценово предложение и съответно 50% за техническо изпълнение. Документи за участие могат да се подават до 19 декември.

Въвеждане на енергийна ефективност в сградата на Медицински факултет - София

Медицински университет - София търси компания за саниране на сградата на Медицински факултет за 3.6 млн. лв. От кандидатите се иска оборот от обекти, сходни с поръчката, за 5.5 млн. лв. Проектът трябва да бъде изпълнен за 240 дни след подписване на договра, а участниците ще бъдат оценявани според ценово предложение с тежест 55% и техника – 45%.

Община Драгоман търси компания за изработване на интегриран план

Общината се готви да инвестира над 500 хил. лв. за разработване на план за обновяване и развитие на общинските зони до 2020 г. според условията договорът с избрания изпълнител трябва да бъде сключен до 19 декември, а проектът да приключи през април 2015 г. Финансовите изисквания към кандидатите са общ оборот през последните три години в размер на 1.1 млн. лв. Според критериите за избор на фирма ценовото предложение и срокът на изпълнение са с еднаква тежест – по 50%.

Доставка на спортни съоражения в Дългопол за половин милион лева

По проект за създаване на общински център за спорт, финансиран със средства от Програмата за развитие на селските райони, община Дългопол търси доставчик на спортно оборудване. Поръчката трябва да бъде изпълнена 180 дни след подписване на договора, а срокът за участие е до 19 декември. От кандидатите се изисква 1.1 млн. лв. общ оборот от последните три години. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта, цената е с тежест 50%, техническото изпълнение и гаранционните срокове – 30%, и срокът за доставка - 20%.

Община Бойнца търси изпълнител за залесяване на неземеделски земи в региона

По мярка за първоначално залесяване на неземеделски земи от Програмата за развитие на селските райони община Бойница е на път да инвестира половин милион лв. Общината търси изпълнител, който до 36 месеца след подписването на договора да залеси близо 68 хил. хектара земи. Изисканият оборот от участниците е минимум 450 хил. лв. за 2012 г. и най-малко един изпълнен договор за залесяване през последните три години. Изборът на изпълнител ще бъде направен спрямо най-ниската предложена оферта.

Обновяване на Крайдунавския парк в Тутракан

Община Тутракан обяви обществена поръчка за реконструкция на части от Крайдунавския парк в града. Проектът е на стойност половин милион лв. финансиран от оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство". Строителните работи включват ремонт на осветлението, озеленяване и елементи от инфраструктурата – настилка, тротоари и бордюри. За изпълнители се търсят компании с общ оборот от минимум 1 млн. лв. и реализирани строителни договори за 500 хил. лв. през последните три финансови години. Срокът за изпълнение на поръчката е 5 месеца след сключване на споразумение.

Община Ботевград търси фирма за сметосъбиране

Местното ръководство в Ботевград избира изпълнител за поддръжката на уличната мрежа в града за 468 хил. лв. Освен сметосъбиране на битови отпадъци задълженията на избрания изпълнител влиза и транспортирането им до регионално депо в местността Mогилата. Реализиран общ оборот минимум за 800 хил. лв. и изпълнени договори, сходни с поръчката, за не по-малко от 600 хил. лв. през последните три години са изискванията към участниците. Критерият за възлагане е най-ниската предложена цена, а срокът за изпълнение – година след подписване на договора.

МГУ - София, търси компания за изграждане на електронна система

Минно-геоложкият университет "Св. Иван Рилски" обяви търг за изпълнител, който да изгради и интегрира Електронна деловодна система (ЕДС) в администрацията на учебното заведение. Прогнозната стойност на процедурата е 400 хил. лв., като средствата са осигурени по ОП "Развитие на човешките ресурси". Системата трябва да бъде изградена до 170 дни след избора на изпълнител. За да участват, компаниите трябва да докажат специализиран оборот от 420 хил. лв. за последните три години.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Търговците с горива ще получат нова отсрочка за подробните касовите бележки Търговците с горива ще получат нова отсрочка за подробните касовите бележки

От общественото обсъждане на последните предложения за промени в Наредба Н-18 личи, че недоволството на бизнеса ескалира

18 сеп 2019, 168 прочитания

Колко ще струва политическата реклама на местните избори Колко ще струва политическата реклама на местните избори

Медиите обявиха тарифите си за реклама на участниците в изборите на 27 октомври

18 сеп 2019, 356 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "България" Затваряне
Бюджетът на здравната каса създава, а не решава проблеми

ПИК-ът на отровената среда

Очернянето на годеницата на кандидат-кмет на София от кафявия сайт "ПИК" за първи път породи консенсус сред политици, журналисти и PR-и за това какво НЕ е журналистиката

Сметка за 600 милиона: обществените поръчки в края на мандата на Фандъкова

Дългосрочните поръчки за сметосъбиране, поддръжка и RDF бяха раздадени преди изборите и оставят следващия кмет с вързани ръце

Експериментът Бобов дол

В замрялото сърце на въгледобива е разрешено най-мащабното изгаряне на отпадъци на Ковачки

Ковачки цапа, всички му плащат

Горенето на отпадъци става с разрешението на държавните институции въпреки съмненията за спазване на еконормите

Ново място: Книжарница на издателство "Рибка"

Книжарницата има за цел да предложи пълноценна селекция от детска литература на български език

Книга: Иън Макюън - "Машини като мен"

Най-новият роман на популярния британски писател