Градската прокуратура отказва да разследва бившия PR на Мирослав Найденов

Възобновяването на производството е разпоредено от апелативната и потвърдено от касационната прокуратура.

Въпреки скандалите бившият PR на ексминистъра Кристина Спасова продължава да печели обществени поръчки по европроекти, а самият Мирослав Найденов гради нова политическа кариера.
Въпреки скандалите бившият PR на ексминистъра Кристина Спасова продължава да печели обществени поръчки по европроекти, а самият Мирослав Найденов гради нова политическа кариера.
Въпреки скандалите бившият PR на ексминистъра Кристина Спасова продължава да печели обществени поръчки по европроекти, а самият Мирослав Найденов гради нова политическа кариера.    ©  Анелия Николова
Въпреки скандалите бившият PR на ексминистъра Кристина Спасова продължава да печели обществени поръчки по европроекти, а самият Мирослав Найденов гради нова политическа кариера.    ©  Анелия Николова

Втори месец Софийската градска прокуратура (СГП) не изпълнява указанията на Софийската апелативна прокуратура (САП), потвърдени и от Върховната касационна прокуратура (ВКП) – да образува дело за пране на пари и длъжностно престъпление по скандалния случай с внезапно забогателите служителки в отдел "Връзки с обществеността" на бившия земеделски министър Мирослав Найденов - Кристина Спасова и Лора Димитрова. Това съобщава в понеделник електронното издание Mediapool, позовавайки се на отговори от СГП.

Проверката по случая бе прекратена през април т.г., а малко след това  градската прокуратура отказа да образува досъдебно производство и срещу самия Мирослав Найденов, като съобщи, че няма данни за престъпление в проведения скандален разговор между него, бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов в дома на Борисов в Банкя. Впоследствие обаче апелативната прокуратура разпореди производството срещу Спасова и Димитрова да бъде възобновено, а ВКП потвърди указанието.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
9 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • mariqna_t
  • - 1
  • + 13

  малко нагличко ми се струва

  Нередност?
 • 2
  tpotoap avatar :-|
  TPOTOAP
  • - 1
  • + 17

  Ами нали ако почнат разследване, от Брюксел ще спрат и земеделските фондове. Те не че и сега няма да ги спрат, ама другарите все още не могат да избягат от политиката на 'снишаване', наложена мъдро още от Тодор Живков.

  Нередност?
 • 3
  zuk_trombon avatar :-|
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  • - 1
  • + 27

  Миро си купи свобода и медиен комфорт като прекара оня запис с капута

  Нередност?
 • 4
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 3
  • + 9

  Когато преди споменавах че България е провалена държава, някои категорично не се съгласиха, други вероятно се засегнаха, защото това е една наистина много тежка и мъчителна квалификация. Аз съм убеден, че всички във властта - и предишни, и днешни, и управляващи,и "опозиция", и премиер, и правителство, и президент...ще възразят остро на подобна ИСТИНА и ще вземе време, за да се припознае и приеме категорично от цялото общество, европейската и световната общност, базирана на фактите.

  Впрочем днес в дир.бг има статия, озаглавена:

  ”Галъп”: България е най-страдащата страна - за трета поредна година

  16:02 | 2 декември 2013 | Общество/ Редактор Гергана Мишева / обновено преди 1 час


  в която пише следното:  39% от българите дават достатъчно ниска оценка на живота си, за да бъде определен като ”страдание”
  Сн.: БГНЕС

  България за трета поредна година оглавява класацията на "Галъп" за най-страдащите страни в света за 2012 г. 39% от българите дават достатъчно ниска оценка на живота си, за да бъде определен като "страдание".
  Анкетирани са по 1000 души над 15 г. в 143. Данните са от 2012 г.

  "Галъп" класифицира живота на анкетираните в три категории: като "процъфтяващ", "борба" и "страдание" в зависимост от това как оценяват настоящия и бъдещия си живот по скалата от нула до десет.
  Ако посоченото от тях число е 4 или по-малко, попадат в групата на "страдащите".

  Освен българите, като най-тежък определят живота си арменците (37%), камбоджанците (34%), хаитяните (32%), унгарците (32%), малгашите (жителите на Мадагаскар), македонците и иранците (по 31%).
  27% от румънците и 26% от гърците също определят живота си като страдание, съобщи БГНЕС.

  Вижте класацията >>

  http://dnes.dir.bg/news/klasatzia-galap-stradanie-15660583?nt=4

  Знам, че много хора и групи приемат много тежко свой провал или дори грешка, много хора биха направили всичко възможно (и невъзможно), за да прикрият своята мизерия (не визирам непременно материалната), подтиснатост, усещане за безизходица, дискомфорт, безнадеждност и липса на реална перспектива - за тях, за децата си, за обществото в рамките на държавата.
  Успехът на единици в България не опровергава, а само потвърждава правилото. От друга страна мнозина са водени от едно стара поведенческа тенмденция, когато някой отчаяно и упорито, на всяка цена влага всички свои усилия и ресурси да се представя за успешен, доволен или щастлив, следвайки една позната логика, че ако имитираш или демонстрираш (или си мислиш, че го правиш) успеваемост и удовлетвореност, вътрешно удовлетворение, дори и когато реално ги няма, ако гравитираш около "успели" или особено "преуспели", ако се докоснеш някак си до тях, или ги обслужваш усърдно, то има надежда и на теб някой ден да ти се усмихне късмета. Такова мислене и поведение идва със своята цена, разбира се, която обаче малцина българи реално осъзнават, в едно общество с тотално разместени и сбъркани морални стойности и непрекъснато подменяне на реалните проблеми, поглъшане на ежедневието на българите с привнесени и дори абсурдни проблеми и дребнотемие.
  Истината е, обаче, че без да се направи пълна и прецизна дисекция и диагноза, колкото и безпощадна и сурова да е тя, не може да се започне истинско и ефективно правилно лечение на много тежко болното българско общество.
  България е с олигархо-монополистична диктатура като форма на управление в момента, която се характеризира с тотална доминация на мафията (организираната престъпност в много тясна неразделна симбиоза с властта, С ВСИЧКИ ВЛАСТИ, и особено върховете им!
  Пределно ясно е, че всички политици, всички управленци, всички лидери на парламентарно представените партии, всички т.н. олигарси и платените им орди от медии, журналисти, коментатори, анализатори, социолози и пр. отричат и ще отричат до край тази много неприятна и жестока диагноза - техните усилия от поне 24 години, ПРЕЗ КОИТО ТЕ "УСПЯХА" И ПРЕУСПЯХА", на фона на мизерията на българския народ са именно в тази имитация на реформи и "преход към демокрация", във фасадната "демокрация", която всъщност няма нищо общо с истинската такава и със смисъла й.
  Знаците за тоталния разпад на моралните стойности и ценностната система на българското общество са много и навсякъде. Как може да очакваме, например, да имаме високо образование и възпитано бъдещо поколение, когато имаме откровени и неприкрити мутри за преподаватели, професори и доценти, дори академици? Защото явлението "българска мутра" аз не свързвам непременно и само с външния вид (макар че при някои и това се покрива) и бухалка в ръката, а с начин на мислене, с безцеремонната и арогантна демонстрация на простащина и несъобразяване с исконни и всепризнати и наложени морални норми и традиции, да не говорим за закони.
  Вземете конкретни примери с преподаватели на УНСС вСофия, или отвратителното и просташко поведение на ректора там, с лумпенския му тон и маниери и с мутренския му изказ и заплахи към ... "колегите" му, които той намери за необходимо изрично да изтъкне, че не уважавал!
  Или напиването на преподаватели - професори!!! в Алма Матер!
  Тези примери са ярко доказателство на пълната деградация и дезориентация на т.н. българска академична общност. И няколко дни се спрягат и коментират ПРЕДЕЛНО ЯСНИ НЕЩА - ЧЕ Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО И КРЕЩЯЩО НАРУШЕНИЕ ПРОФЕСОРИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ДА УПОТРЕБЯВАТ КАКЪВТО И ДА Е АЛКОХОЛ И ДА ПУШАТ В ОФИСИ, АУДИТОРИИ И СГРАДАТА НА АЛМА МАТЕР, с изключение НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ТОВА МЕСТА И В ОПРЕДЕЛЕНИ И РЕГЛАМЕНТИРАНИ ВРЕМЕ И НАЧИН!!!
  Но вижте как този толкова ясен по принцип "въпрос" се коментира и разнищва вече няколко дни по медиите, Вижте безумието, с което преподаватели и възрастни хора и служители в Университета оправдават запиването на професорите, вижте безкрайно тъпите им и откровено лъжливи аргументи, че "навсякъде на работното място се почерпвали така - с алкохол и цигари" при подобни поводи!!!И че било недостойно и дори подло от страна на студентите, които предложиха ФАКТИТЕ, КАДРИТЕ С ПЛАЧЕВНАТА ИСТИНА!
  Една очевидно не особено умна и интелигентна преподавателка дори,опитвайки се да защити колегите си, директно заяви, че ... ТОВА, ПОДОБНИ ЗАПИВАНИЯ СИ БИЛИ ТРАДИЦИЯ В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ТАМ.

  Аз искам да попитам всичките тези ЧУКУНДУРИ, ЛЕГЕНДИРАЛИ СЕ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ПРОФЕСОРИ, ДОЦЕНТИ, АСИСТЕНТИ, те чували ли са например за университети като Оксфорд, Кембридж, Харвард, Колумбия, Корнел,...Те не работят ли с свои колеги от тези и други престижни университети? Минава ли им през акъла простиятвъпрос - ДАЛИ СМЯТАТ, ЧЕ ТАМ ПРОФЕСОРИ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПИЯТ,ПУШАТ И ДА СЕ ВЛАЧАТ ПИЯНИ ПО КОРИДОРИТЕ НА ТЕЗИ УНИВЕРСИТЕТИ?
  Минава ли им преаз акъла как гледат от вън колегите им на техните простотии?
  Явно, че червената назначена и наукоподобна академична номенклатура е изпаднала в състояние на пълна дезориентация и олигофрения! Е, тогава как тези същите имат очи да критикуват и да изискват нещо от децата ни? От студентите си?
  А онзи, червеният професор Драганов (аз помня арогантността му и преди години, въпреки че една служителка отбара в Яйцето се обади да каже, че той си бил добър човек и че нямало нищо лошо в това, че са се запили...Въпреки че когато бе зададен въпросът дали това епрактика в университета (както и при друга преподавателка там), те, които преди товапотвърдиха, се запънаха. значи дори и те, с птичите си мозъци и двоен морал усещат, че това което говорят и твърдят са глупости...)...та този професор Драганов бе хванат и преди време че шофира в пияно състояние. Всички си спомняме наглите му лъжи и поведение и тогава. На него, "готиният"!
  Е добре бе, другари, ДАЙ КАТО СТЕ ГОТИНИ ДА ПРАВИТЕ ВСИЧКО КАКВОТО СИ ИСКАТЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА НОРМИ, ЗАКОНИ И МОРАЛ!

  Но когато подчертах, т.е. напомних, че България е провалена държава без съмнение, то обективността изисква да се посочи, че ВСъЩНОСТ БЪЛГАРИЯ Я ПРОВАЛИХА - МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСРТЪПНОСТ, КОЯТО Я РАЗГРАБИ И СЪСИПА, А ПОСЛЕ В СИМБИОЗА С ВЛАСТИТЕ РАЗГРАДИ И ДЪРЖАВАТА И ДЪРАВНОСТТА! И така се отзовахме точно там, където сме сега!
  А в тези процеси по съвсем целенасочено разсипване и разграждане на държавата особено важно място заемат прокуратурата, службите, МВР и правораздавателната система, начело с главния прокурор, КОИТО СЕ ПРЕВЪРНАХА БЕЗСПОРНО В ПОСЛЕДНИЯ, НАЙ-ВАЖНИЯ ЩИТ НА МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, ЗАЕЛИ РЕШИТЕЛНА КРЪГОВА ОТБРАНА ОКОЛО МАФИЯТА И БОСОВЕТЕ Й!

  Настоящата статия визира само едно от много дългата върволица от "странни" решения и действия на прокуратурата, която от институция, призвана да следва законите и да защитава правата на хората и да разследва и внася в съда ГОДНИ ЗА НАКАЗАТЕЛНИ ПРИСЪДИ ДОКАЗАТЕЛСТВА срещу престъпници, КОИТО ... НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!

  Невероятните откровения на бившия шеф на същата тази Софийска градска прокуратура - Кокинов показаха и изложиха грозното лице на действителността там - на корупция, тотално незачитане на законите, измами, сплашване на свидетели, замитане на следи, съпричастност към престъпни лица и групи,...Но Кокинов,както отлично знаем, не бе и не е изключение! Спомнете си изказването на бившата шефка на Инспектората на прокуратурата, която в прав текст заяви, че имала данни и документи за компроментирани магистрати в кабинета си, но се страхувала да говори - с опасност за живота й!!!
  Спомнете си как Кокинов директно напомни на Борисов, "да не се подсмихва, защото той си бил избрал ... главния прокурор Цацаров", на което Борисов не възрази!
  Спомнете си как Кокинов заяви, ЧЕ В ПРОКУРАТУРАТА ВСИЧКИ ГОВОРЯТ, ЧЕ БОРИСОВ БИЛ ПРИТИСНАЛ ОСНОВНИЯ СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ НАЙДЕНОВ, КОЙТО БИЛМНОГО УПЛАШЕН, И ЧЕ БЕЗ ТОЗИ СВИДЕТЕЛ (ТОЕСТ ПОКАЗАНИЯТА МУ) ОБВИНЕНИЕТО СРЕЩУ НАЙДЕНОВ УВИСВА!!!
  Всеки тук да се опита да сметне МАТЕРИАЛ ЗА КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИМАМЕ САМО ДОТУК!

  Да продължим малко по-нататък. Преди години главният прокурор Велчев направи изказване, че убийството на основен свидетел срещу Брендо В ДЕНЯ ПРЕДИ ТЯ ДА Е ДЕКЛАРИРАЛА САМО НА МАГИСТРАТИ (ПРОКУРОРИ), ЧЕ ЩЕ ПРЕДСТАВИ МНГОО ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА БИЗНЕСА НА УБИТИЯ Й ПРЕДИ ТОВА СИН,КОЙТО ИЗЦЯЛО Е ФИНАНСИРАЛ ОТ ПРОДАЖБАТА НА НАРКОТИЦИ И ДРУГИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙНОСТИ НА БРЕНДО И Е ИЗПИРАЛ ПАРИТЕ МУ,...ТА ЖЕНАТА - ОСНОВНИЯТ СВИДЕТЕЛ ПО ТОВА ДЕЛО Е УБИТА, ЗАЩОТО НЯКОЙ ОТ ПРОКУРОРИТЕ ВЕДНАГА Е УВЕДОМИЛ БРЕНДО, който явно стои зад убийството й!
  Нещо повече, ИМАМЕ И ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ИЗЯВЛЕНИЯ И НА ЗАПАДНИ СЛУЖБИ (ОФИЦЕРИ), ЧЕ БРЕДНО Е БИЛИНФОРМИРАЛ ЗА ЗАМИСЛЕНИ И ПЛАНИРАНИ ОТ ТЯХ АКЦИИ ВЕДНАГА СЛЕД СЕКРЕТНИТЕ ИМ СРЕЩИ ОТ БЪЛГАРСКИ МАГИСТРАТИ И/ИЛИ ХОРА НА СЛУЖБИТЕ! ДОКАЗАНО!

  И отново българското общество не е уведомено - КОИ СА ХОРАТА НА МАФИЯТА В ПРОКУРАТУРАТА, СЛУЖБИТЕ И МВР!
  Цветанов много силно защитава Флоров и професионалните му качества и постижения, но е повече от очеваден факт, че бившият шеф на ГДБОП БЕШЕ ИЗДИГНАЛ ЧАДЪР НАД БРЕНДО!
  Също както пробиха новините, че синът на Драшков (ръководител на ДАНС) - двайсет и няколко годишен младеж, преди години "бил милионер и строял обекти за десетки милиони" от ... парите на Брендо.
  Който дълго бе наричан и от Флоров, и от Драшков ... "ЕДЪР ИНВЕСТИТОР", КОЙТО БИЛ "БЕЗУПРЕЧЕН В БЪЛГАРИЯ"!!!

  Забелеете - това са хора,висши служители в службите, КОИТО ПРЕТЕНДИРАТ ДА СА МНОГО ДОБРЕ ПРИЕТИ И ПРИЗНАТИ ОТ ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ (ВКЛ. И ЦВЕТАНОВ НЕВЕДНЪЖ ГО Е СПОМЕНАВАЛ)

  Защо припомням всички тези факти и истини? Ами защото във всяка една нормална демократична държава, в коятоПОНЕ ЕДНА ОТ ВЛАСТИТЕ СИ Е НА МЯСТОТО И РАБОТИ НАИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ И Е НАИСТИНА НЕЗАВИСИМА, след подобни факти и истини би последвала серия от оставки на всички нива в съответните служби и институции от гора до долу и серия от съдебни процеси с ефективни присъди!
  Но не и в България!

  (Сделката на Найденов с безспорно политически мотивираната прокуратура е повече от ясна. Найденов се обърна с пълна сила срещу набедения за "зъл демон" от БСП и ДПС Цветанов (не че той няма трески за дялкане,и то много...), защото когато ДС червените кукловоди на времето решават да създадат поредната партия на генно-политическото инженерство, която да заеме място в "дясното" пространство и така на практика да покрият целия спектър във властта около пунктуално и отчетливо изгражданият величав образ на "спасителя" Борисов, то задачата по изграждане на структурите и вършене на "черната работа" те отредиха на Цветанов. От там идва естветвено и логиката, че ако те ударят Цветанов, те на практика удрят цялата партия и конкурентноспособността й в борбата за власт и разпределяне на държавните порции, защото Борисов откровено казано, независимо от демонстрираното самочувствие и поствоянство да се представя за независим и автентичен, си пада малко балон. Особено ако се вземат действията и посланията му във времето и се сравнят.
  СегаБСП и ДПС използват "независимата" прокуратура да изпълняват наказателните си акции срещу много неудобния Цветанов, а после, като Найденов си свърши работата и стане непотребен, ще го изпратят в забвение вероятно...)

  Така ги видам нещата,на база не на приказките им, а на фактите, действията и резултата от тях.

  Нередност?
 • 5
  fez_deffender avatar :-|
  Фес Deffender
  • - 1
  • + 8

  [quote#4:"info111"]с безцеремонната и арогантна демонстрация на простащина и несъобразяване с исконни и всепризнати и наложени морални норми и традици[/quote]

  Днес имах "задочен" скандал с един подобен червен пигмей - проф. д-р Павлин Иванов от ВТУ. Същинско копие на онзи мръсен доносник и мекотело от УНСС. Образование в у нас е меко казано в отчайващо състояние.

  Нередност?
 • 6
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 1
  • + 5

  До коментар [#5] от "HEISENBERG":

  Аз имах случай, когато на доцент, който се е хабилитирал по дадена тема трябваше да му обяснявам много дълго и напоително основни неща по ... темата му, тъй като очевидно бе преписвал и плагиатствал.
  Имам случай с друг, когато аз изготвих математическата обосновка за защитата му, а този негодник - баща му бе полковник от ДС, а мисля, че този самият бе поне доносник там - така изревнува (заради "престижа" му, и особено от колежки:) ), че после му отне седмици (бе си взел и отпуск) и редица консултации с негови колеги доценти, за да ... му обяснят изчисленията, използваните интегрални и диференциални уравнения и решенията им и логиката на алгоритъма (и не успяха, между другото!) - нямаше очи да ме пита, след глупостите, които говореше по мой адрес зад гърба ми. Този същият беше имал наглостта дори да ми каже публичнопреди това, че "ако станели събития като в Чехия не било ясно аз на коя страна съм щял да застана!!!" - и това като гръм от ясно небе пред колеги, разисвайки строго професионални проблеми??? На което аз отговорих пред всички, че "това не е на магарето работа" да ми прави подобни оценки...(Наша колежка и много близка негова приятелка ми сподели, че "той просто ми завиждал")
  (За по-младите - тогава на времето подобни клевети и доноси можеха да имат особено тежки последствия, В случая аз бях "облагодетелстван", понеже поне знаех от кого и от къде ми идват - много други българи със съсипани кариери не са имали този "лукс". Тъпакът не знаеше, че комсомолската секретарка страшно много ми симпатизираше и ме харесваше и държеше непременно и навсякъде да го демонстрира - не бе лошо момиче, между другото, поне доколкото я познавах.Макар че си нямаше и хабер от понятие от професионалните проблеми в дълбочина...))
  Този бе принуден да си плюе в сурата (след като толкова много ме бе плюл, вкл. че нищо не разбирам) и преди защитата му с наведена надолу глава ме помоли мога ли да му помогна..
  Е, помогнах му, но с нескрито отвращение:)
  Имах случай, когато друг доцент, който бе всеизвестен с това, че носеше папките (и питиетата) на много известен професор и така пробиваше и градеше кариера ми направи предложение на времето да ... съм бил работел за него и че той щял да се погрижи за мен:)
  Имах друг приятел - рабфаговец, който парадираше с връзките си на високо ниво в партията, и ме канеше "като сме завършели да дойда при него на работа, зашото той щял да заеме директорска позиция и щял да ми даде много висока заплата..." В началото ми бе смешно, докато един ден не го заварих да се кара на един асистент да му заверява по-бързо книжката, защото "нямал време"! Така разбрах, че този бил ... зам.директор на голямо предприятие - нищо лошо, с мен винаги се е държал прилично и с респект, но...) След време разбрах, че наистина станал директор...
  Имах случай, когато "голям икономист", професор - съветник на (поредното) комунистическо правителство намери сили да спори с мен пред всички, че "аз съм бил черноглед" на времето, когато разговаряхме с приятели и аз казах,че България през следващите месеци ще влезне в страшна криза, хиперинфлация, че положението е наистина изключително сериозно и тежко. Онзи ми каза, че "всичко било под контрол" и че нямало никакви проблеми...Съввтникът на правителството...
  След няколко месеца в България настъпи хиперинфлацията и доларът скочи до небесата, а народът отново излезе на улиците и изхвърли правителството... А този "голям професор" след това на среща с приятели попитал за мен и признал (е то беше ясно за всички, че "всичко, което съм казал се е случило...".
  Мога още много дълго да продължавам...
  Но искам специално да изтъкна, че познавам и много истински и стойностни специалисти - не непременно с (високи) длъжности, титли, научни степени и звания. Включително професори, някои от които за мое огромно съжаление се споминаха и нямах възможност да присъствам на погребенията...
  Имам приятели, които като млади специалисти (и аз съм убеден, че всички имаме такива примери) се бутаха в разни дупки и се чудеха как да свържат двата края в България, къде и как да отгледат семействата и децата си, а сега са водещи специалисти, вкл. едни от най-големите световни водещи фирми- в Америка, Австралия, Англия,...

  Ако имате възможност да разговаряте не с голям професор, учен или ректор или декан на голям западен университет, напр. от Ivy League (Бръшляновата лига), а с редови възпитаник на някой от университетите Харвард, Принстън, Оксфорд,...- тоест Меката на световната и интелектуалната мисъл, излъчили ДЕСЕТКИ НОБЕЛОВИ ЛАУЕРАТИ! - и ако имате сетива и нагласа, вие не може да не различите възпитаника на тези университети В ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО МИНУТИ ОТ РАЗГОВОР С НЕГО, ОЩЕ ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО (не се клатушка никъде и никога!!!,) СЕ ДЪРЖИ, ПО ОБНОСКИТЕ МУ, ПО ПРИВЕТЛИВОТО МУ ИЗРАЖЕНИЕ... ОСОБЕНО НА РАБОТНОТО МЯСТО И В УНИВЕРСИТЕТА! И едно нещо знаете, че никога няма да срещнете там - откровена простащина, арогантност, обиди и епитети, липса на елементарно възпитание и толерантност, обиди...
  Защото за тях науката, академичната мисъл и общност отдавна е много добре осъзната и възприета и КАТО НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, И КАТО НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ,... И КАТО ТОЛЕРАНТНОСТ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ! Като начин на живот! Разбира се, че и те са хора,разбира се, че и те обичат да се забавляват, че и те празнуват - вкл. с колеги - рождени дни, юбилеи, професионални и други успехи...И те правят грашки. НО ЗНАЯТ КОГА И КЪДЕ, ДЪРЖАТ НА ПРЕСТИЖА И РЕНОМЕТО СИ И АКО СБЪРКАТ ИМАТ СИЛИ ДА СЕ ИЗВИНЯТ И ПРЕОСМИСЛЯТ, А НЕ ДА ОБВИНЯВАТ И УПРЕКВАТ ВИНАГИ И САМО ДРУГИТЕ - обикновено най-беззащитните или лесните "жертви". Особено ако имат някаква власт или позиция над тях - професионално или академично!
  На такива истински представители на научната и академичната мисъл, на върховното познание, двигател на човешкия прогрес НЯМА НУЖДА ДА ИМ СЕ ПОЯСНЯВА ДАЛИ ... Е ДОПУСТИМО И ДАЖЕ МИСЛИМО ДА ПИЯТ И ПУШАТ В СГРАДАТА НА УНИВЕРСИТЕТА, ПРЕД СТУДЕНТИТЕ СИ ТАМ...И ДА ГИ НАРИЧАТ ГЛУПАЦИ И ЧЕ НЕ ГИ УВАЖАВАТ! Че да занимават и с дни цялата държава с простотиите си и тъпите си обяснения и обвинения.
  Ако някой може да цитира някъде някой подобен случай с такъв възпитаник, то всички негови колеги знаят, че ТОВА Е ИЗКЛЮЧЕНИЕ, КОЕТО Е ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПРАВИЛОТО И ОТ КОЕТО ТЕ КАТЕГОРИЧНО И БЕЗ КОЛЕБАНИЕ СЕ ДИСТАНЦИРАТ!
  Защото те носят познанието, ДУХА И ЧЕСТТА НА ИСТИНСКАТА АКАДЕМИЧНА МИСЪЛ, ВЕЛИКИТЕ ТРАДИЦИИ И ДОСТОЙНСТВО НА УНИВЕРСИТЕТА СИ В ДУШАТА СИ - ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ!

  Големият човек си личи и по начина, по който посреща грешките и провалите си! Той знае, че да си признаеш грешката е извор на сила, а не на слабост.(Между другото има и такъв метод в науката, напр. теорията на грешките или елиминиране на грешните и недопустимите решения, за да се намери верното.)
  За съжаление ние в момента сме свидетели на това колко ниско са принизили смисъла и значението на истинската -свободната и толерантна, не безпогрешна, но винаги търсеща истината - академична мисъл в България българските титуловани професори, доценти, академици, преподаватели...Не всичките, но достатъчно, твърде много от тях - И ОСОБЕНО СРЕД ТЕЗИ НА ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ ТАМ!

  Нередност?
 • 7
  today avatar :-|
  today
  • + 2

  Пише се цацаратура!

  Нередност?
 • 8
  mickmick avatar :-|
  mickmick
  • + 5

  Прокуратурата е най-големият тумор в България. С огромна власт и никакви отговорности. Могат да тормозят който си поискат, може и обратното, може да откажат да разследват действително престъпление или просто да го опорочат - ей така, без правни последствия.

  Нередност?
 • 9
  fire avatar :-|
  fire
  • - 1
  • + 4

  Статията е вярна.Е и ?

  Нередност?
Нов коментар