Новият брой:
Първият опит за ротационен кабинет в България

Лошият, лошите и злите

Макар и все по-трудно драматургията по казуса Ситнилски продължава

   ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Близо 20 прокурори от различни нива, в това число и бившият главен прокурор Борис Велчев, чакаха преди няколко седмици пред сградата на Висшия съдебен съвет. Те бяха призовани, за да дадат обяснения по дисциплинарното дело, образувано преди пет месеца срещу члена на съвета Камен Ситнилски. Те трябваше да кажат дали миналото лято им е бил оказван натиск за това да подкрепят кандидатурата на тогавашния зам. главен прокурор Ситнилски за член на кадровия орган на съдебната система.

Както и в предходните случаи, заседанието на дисциплинарния състав беше предшествано от медийна загрявка - и този път в медиите на Ирена Кръстева имаше залп срещу "октопода на съдебната власт".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

7 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  dimko avatar :-|
  dimko
  • - 1
  • + 3

  Кълбо, кълбо и все такова остава...
  За сметка на форума ???...

  Нередност?
 • 3
  today avatar :-|
  today
  • - 1
  • + 14

  Пак казвам, трябва да има европейски съд, който да се занимава с висши политици, прокурори и съдии. То е ясно, че в България няма да как да има безпристрастно правосъдие с/у хората, от които зависи всичко.

  Нередност?
 • 4
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 2
  • + 3

  Аз не дочетох цялата статия с хронологията и имената, защото мърсотията и всичките престъпни зависимости и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА И В ПРОКУРАТУРАТА ВЕЧЕ СА ОЧЕВАДНИ!

  И така - да акцентирам, вървейки ред по ред по статията ВЪРХУ ФАКТИТЕ, КОИТО ЗА СЕТЕН ПЪТ КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗВАТ И ПОТВЪРЖДАВАТ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА Е ЩИТ И ПОСЛЕДЕН БАСТИОН НА ЛИЦА И ГРУПИ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!


  Забележете следните редове с ФАКТИ:

  "Сравнен с други подобни случаи, казусът "Ситнилски" е доказателство за това как и ВСС, и прокуратурата проявяват очевидни двойни стандарти, когато "се борят" в случаи на съмнения за корупция и търговия с влияние. И още – аферата за пореден път показва, ЧЕ ДЪРЖАВНОТО ОБВИНЕНИЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СКЛАДИРА РАЗСЛЕДВАНИЯТА СРЕЩУ МАГИСТРАТИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ГИ ИЗВАДИ, КОГАТО ТРЯБВА И СРЕЩУ КОГОТО ТРЯБВА..."

  И още - малко по-надолу (в тази връзка):

  "Ясен Тодоров и Галя Георгиева стават основните инициатори на три досъдебни производства – срещу Ситнилски, Христов и Ванчев. ПО ИСКАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР Сотир Цацаров ПОСЛЕДНИТЕ ДВАМА СА ОТСТРАНЕНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ. ЗА ДА МОТИВИРА РЕШЕНИЕТО СИ - забележете мотивировката на Цацаров - ТОЙ ОБЯСНИ, ЧЕ В ПРОКУРАТУРАТА Е БИЛА НАПРАВЕНА РЕВИЗИЯ НА ДЕЛАТА СРЕЩУ МАГИСТРАТИ И СЕ ОКАЗАЛО, ЧЕ СРЕЩУ Христов ИМАЛО РАЗСЛЕДВАНЕ. Същевременно срещу Иван Ванчев е възобновено прекратено разследване за това, че е подбудил неустановено лице в Украйна да издаде фалшива диплома на бившата му съпруга. ВСС отстранява двамата прокурори от длъжност, а малко по-късно подобна съдба спохожда и Ситнилски..."

  От много време се коментира и е всеизвестно, че В ПРОКУРАТУРАТА И В СЛУЖБИТЕ, РЕСП. ГДБОП И ДАНС СЕ ВОДЯТ РАЗСЛЕДВАНИЯ С ГОДИНИ СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНИ "ИНТЕРЕСНИ" ЛИЦА.
  Стана пределно ясна и АБСОЛЮТНО ПРЕСТЪПНАТА ПРАКТИКА НА ПРОКУРАТУРАТ да сържи някъде подобни разработки - СРЕЩУ НАПЪЛНО ИЗВЕСТЕН "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ", КОИТО В ЕДИН МОМЕНТ, КОГАТО НЯКОЙ ИМ НАРЕДИ ИЛИ РЕШИ (всички видяхме как цял ръководител на софийска градска прокуратура ходи по домовете на лица и им се отчита, наричайки ги "Шефе" И КАК ПРИЗНАВА, ЧЕ ... ТЕ (ТОЙ) БИЛ ИЗБРАЛ И ... ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КАТО НЕГОВ ЛИЧЕН ИЗБОР!!!") изведнъж тези разработки за нула време се активизират, едновременно с това "неизвестният извършител" става ... ИЗВЕСТЕН И СЛЕДВАТ СЪОТВЕТНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ТЕЗИ - ОТНОВО ПОВТАРЯМ- АБСОЛЮТНО ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПРОКУРАТУРАТА, И ТО НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ВЪЗМОЖНИ НИВА!
  Ако някой все още не е напълно наясно, ами да дадем няколко примера.
  Например с предложената от ГЕРБ и избрана С ПЪЛНО ЕДИНОДУШИЕ КАНДИДАТУРА НА ЕДНА ОТ ТОТАЛНО ЗАВИСИМИТЕ И КОМПРОМЕНТИРАНИ ПОРЪЧКОВИ СЪДИЙКИ - МАРКОВСКА, и как за нула време прокуратурата много "удобно" предостави разследването срещу нея, водено като "срещу неизвестен извършител", за да може президентът Плевенлиев да оправдае по някакъв начин отказа си тази да отиде в Конституционния съд. (Но други двама - не по-малко компроментирани и неподходящи кандидатури - на Борис Велчев, за когото Цацаров бе принуден да признае, макар и с половин уста КАК Е ПРИКРИВАЛ РАЗРАБОТКИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ИЛИ НЕ ГИ Е ПРИДВИЖВАЛ..., както и онзи от милиционерската школа си минаха незабелязано и = отново - с пълно единодушие между управляващи и опозиция...)
  Втори много сериозен пример - спомнете си една друга история, и то не с кой да е -говоря за човека, който бе начело на Инспектората на прокуратурата и "главният прокурор Сотир Цацаров безпрецедентно поиска оставката на прокурор Малена Филипова – дългогодишен началник на Отдел "Инспекторат" във Върховната касационна прокуратура.

  Името на Филипова нашумя в края на март, когато стана ясно, че за нея има данни, че е разпъвала "чадър" над бившия земеделски министър Мирослав Найденов, срещу когото бяха повдигнати три обвинения, едното от които за обещан подкуп от 200 000 лв. Тогава зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че Найденов се е обърнал към Филипова с молба тя да възпрепятства разследването срещу него като окаже натиск върху наблюдаващия прокурор...

  В Инспектората НЕ Е СПАЗВАН ПРИНЦИПЪТ НА СЛУЧАЙНИЯ ПОДБОР. 38 преписки са разпределени пряко на базата на резолюция на завеждащия отдела. 586 преписки са решени без по тях да има случайно разпределение, съобщи Цацаров. В 14 СЛУЧАЯ НЕОСНОВАТЕЛНО СА ВЪЗЛАГАНИ ПРОВЕРКИ на ДАНС и на ГДБОП. ПРОВЕРКИТЕ СА ВЪЗЛАГАНИ ПО ВЪПРОСИ, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С КОМПЕТЕНТНОСТТА НА ДВЕТЕ ИНСТИТУЦИИ. ОТ ИНСПЕКТОРАТА СА ИСКАЛИ ДАНС и ГДБОП ДА НАПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ПО АНОНИМНИ СИГНАЛИ, НО - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! - ПОНЕ ПО ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ СИГНАЛИ ЛИПСВАТ ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, обясни Цацаров.

  ПРИЛАГАНИ СА СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ МАГИСТРАТИ, ПРИЗНА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР. ( и отново забележете - ПРОКУРАТУРАТА НАРЕЖДА, А СЛУЖБИТЕ И МВР ИЗПЪЛНЯВАТ ДА ПРИЛАГАТ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОНКРЕТНИ ОТЛИЧнО ИЗВЕСТНИ МАГИСТРАТИ И "ОПЕРАТИВНО ИЗВЕСТНИ ЛИЦА" КОИТО ... СЕ ВОДЯТ РАЗСЛЕДВАНИ С ГОДИНИ КАТО ... "РАЗСЛЕДВАНИЯ РЕЩУ ... НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ"!!!!!!! Потрошени огромни средства и ресурси, СРЕЩУ КОИТО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НЯМАМЕ НА ПРАКТИКА НИТО ЕДИН ПОДОБАВАЩО ОСЪДЕН С ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО-ГОЛЯМ МАГИСТРАТ ИЛИ ПОЛИТИК И УПРАВЛЕНЕЦ! НИТО ЕДИН - И 100 МИЛИОНА ГОДИШНО САМО ЗА ПОДСЛУШВАНИЯ) ПО 17 ПРЕПИСКИ СА ИЗВЪРШВАНИ ПРОВЕРКИ ПО ВЪПРОСИ, КОИТО НЕ СЕ ОТНАСЯТ ЗА МАГИСТРАТИ И ИЗОБЩО НЕ ПОПАДАТ В КОМПЕТЕНТНОСТТА НА Инспектората.!?!?!?!?!?!?Проверявани са и частни съдебни изпълнителни и нотариуси. УСТАНОВЕНО Е, ЧЕ СА ИЗВЪРШЕНИ 11 ПРОВЕРКИ, ОТНАСЯЩИ СЕ ЗА НАРУШЕНИЯ НА СЪДИИ, НО - ОТНОВО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ НЕ СА В КОМПЕТЕНТНОСТТА НА ИНСПЕКТОРАТА!!!!!!!! Има друго звено, което се занимава с това, коментира Цацаров.

  Изисквани са документи по 8 преписки висящи граждански и наказателни дела за проверка, А В ЕДИН ОТ СЛУЧАИТЕ Е ИЗИСКАНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО, КОЕТО Е СТОЯЛО В Инспектората ОКОЛО ЕДНА ГОДИНА. В КАСАТА НА Малена Филипова СА ОТКРИТИ 4 ПРЕПИСКИ, КОИТО НЕ СА НА ОТДЕЛ Инспекторат, КАКТО И 8 преписки на Инспектората, кКОИТО СА ПРИКЛЮчЧИЛИ И НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ В КАСАТА. ТАМ Е ИМАЛО И ЕЛЕКТРОННИ НОСИТЕЛИ СЪС СНИМКИ И ВИДЕО ФАЙЛОВЕ, СВЪРЗАНИ С ЛИЧНИ ДАННИ НА МАГИСТРАТИ, обясни главният прокурор. Цацаров обеща тези електронни носители да бъдат унищожени."


  Забележете - това по-горе СА ДУМИ НА САМИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ!
  А обстановката и ситуацията, която описва С ФАКТИ, КОНСТАТАЦИИ И НА БАЗАТА НА ПРОВЕРКА И ДОКУМЕНТИ ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО РАЗКРИВА, ЧЕ НЕ СТАВА ИЗОБЩО ДУМА ЗА НЯКАКВА ЕПИЗОДИЧНА НЕБРЕЖНОСТ НА ЕДНО ЛИЦА ТАМ В ПРОКУРАТУРАТА И ИНСПЕКТОРАТА, А ЗА СИСТЕМА! ЗА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА И ОТКОЛЕШНИ И ОТРАБОТЕНИ ПРЕСТЪПНИ ЛИЦА И ЗАВИСИМОСТИ В ПРОКУРАТУРАТА, КОИТО ОБАЧЕ ЦАЦАРОВ И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ АДРЕСИРА!
  Тогава кой и как да му повярва на изнесените в статията избирателно факти и атаки?
  Има още много неща, които могат да се коментират - ИМАМ ПРЕДВИД ИМЕНАТА И ФАКТИТЕ В СТАТИЯТА, но аз само ще приключа с едни признания, думи на ... същата въпросна бивша шефка на Инспектората на Прокуратурата:  "Малена Филипова се страхувала за живота и свободата си

  Бившата шефка на Инспектората към ВКП пазела приключени преписки с информация за личния живот на магистрати, за да е сигурна, че няма да се злоупотреби с тях

  Бившата шефка на отдел "Инспекторат" към Върховната касационна прокуратура (ИВКП) Малена Филипова заяви, че се страхува за живота си и даде интересни обяснения за част от обвиненията към нея, за които пък главният прокурор Сотир Цацаров каза, че ще поиска дисциплинарното ѝ уволнение.

  Пред "Нова телевизия" Филипова обяви опасенията си, че някакви хора може да платят, за да се случел инцидент с нея. Кои са тези хора, тя не каза, но искали да ѝ затворят устата.

  "Има хора, които лично искат да ми отмъстят и имат желание да замлъкна завинаги като един от най-информираните хора по отношение на корупцията. Прокрадва се идеята, че за тази моя активна работа може да ми се търси наказателна отговорност. Чувствам се застрашена за живота и свободата си. Тези хора са с власт и пари. Ще платят за някой нелеп инцидент, както се случва с тази проверка срещу мен", каза Филипова..."

  http://legalworld.bg/30494.malena-filipova-se-strahuvala-za-jivota-i-svobodata-si.html&orderby=2

  Забележете - ШЕФКАТА НА ИНСПЕКТОРАТА НА ПРОКУРАТУРАТА СЕ Е СТРАХУВАЛА, ЧЕ НЯКОЙ - В ПРОКУРАТУРАТА И СЛУЖБИТЕ, ЕСТЕСТВЕНО - ЩЯЛ ДА ЗЛОУПОТРЕБИ С "ЧУВСТВИТЕЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ" ЗА МАГИСТРАТИ, И ЗА ТОВА Я Е КРИЕЛА!!!!!!
  Значи - ако тази казва истината - ТОВА Е ОТКРИТО ПРИЗНАНИЕ, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА Е ПРОБИТА ОТВСЯКЪДЕ И ОБСЛУЖВА ПРЕСТЪПНИ ЛИЦА, КРЪГОВЕ И ИНТЕРЕСИ!
  Но забележете и другото - тази заявява в прав текст публично, ЧЕ СЕ СТРАХУВАЛА ЗА ЖИВОТА СИ!!!

  Прочетете още веднъж внимателно думите и - за "ХОРА И КРЪГОВЕ С ВЛАСТ И ПАРИ, КОИТО МОЖЕЛИ ДА ПЛАТЯТ ЗА ДА СТАНЕЛ С НЕЯ НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ"...!!!!

  Ами да напомня и за слепите - ГОСПОЖАТА ДИРЕКТНО, ОТКРИТО И ПУБЛИЧНО ГОВОРИ ЗА ... МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ И ВЪВ ВЛАСТТА. И В ПРОКУРАТУРАТА И СЛУЖБИТЕ!

  Господин Цацаров, май мноого станаха неотговорените ви изключително важни, жизнени и наболели въпроси към вас и подопечната ви прокуратура, както и към министър на МВР Йовчев и шефа на ДАНС Писанчев.

  Защо вадите само тази разработка от всички, които прокуратурата държи и крие с години срещу Синтилски, и защо точно сега?
  Защо КРИЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ МАГИСТРАТИ, НЯКОИ ОТ КОИТО СА ОТЛИЧНО ИЗВЕСТНИ НА ОБЩЕСТВОТО И С ГОДИНИ ОБСЛУЖВАТ МАФИЯТА И ПРИКРИВАТ И ИЗВЪРШВАТ ПРСТЪПЛЕНИЯ?
  ЗАЩО НЕ ОПОВСЕТИТЕ КОИ СА МАФИОТСКИТЕ КРЪГОВЕ И ОБРЪЧИ, ЛИЦАТА КОИТО ВИЗИРА МАЛЕНА ФИЛИПОВА, ИЛИ СЛЕД КАТО ТЯ ВЕДНЪЖ Е НИЗВЕРГНАТА И СПЛАШЕНА, ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА И ТВЪРДИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОМАЛОВАЖЕНО,ИГНОРИРАНО И ПРЕДСТАВЕНО КАТО НАЛУДНИЧАВО?

  Проблемът, господин главен прокурор, е, че независимо в какви схеми и далавери, престъпления или зависимости тази се е забъркала - ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ В ПРОКУРАТУРАТА СА ОТЛИЧНО ИЗВЕСТНИ - И ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ВИЕ НЕ ГИ АДРЕСИРАТЕ, ЗАЩОТО АКО НЕ ГО ПРАВИТЕ, ТО ВИЕ ГИ ... ПРИКРИВАТЕ!!!

  Нередност?
 • 5
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 1
  • + 2

  С две думи - прокуратурата и службите използват "разследванията срещу неизвестен извършител" срещу интересни за тях и господарите им лица ТОЧНО КАКТО ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ИЗПОЛЗВАШЕ И ИЗПОЛЗВА ... ДОСИЕТАТА И СЪБРАНИТЕ КОМПРОМЕНТИРАЩИ МАТЕРИАЛИ ЗА ДА СПЛАШВА, КОНТРОЛИРА, РЕКЕТИРА, МАНИПУЛИРА, ЗАТВАРЯ УСТАТА, ОТСТРАНЯВА И ИЗНУДВА ПОЛИТИЦИ, МАГИСТРАТИ, ОБЩЕСТВЕНИЦИ, ЖУРНАЛИСТИ,...

  И това става с одобрението и знанието НА НАЙ-ВИСОКИ НИВА ТАМ!
  Главният прокурор Цацаров Е РАЗРЕШАВАЛ НЕЗАКОННИ ПОДСЛУШВАНИЯ, КОГАТО Е БИЛ РЪКОВОДИТЕЛ НА ПЛОВДИВСКИЯ СЪД (и не му е било това работата, а и в разрез с практиката...), и след това дори и осъществи друго престъпление, ИЗПРАЩАЙКИ НЕЗАКОННО ПРОКУРОРИ ДА ПРИТИСКАТ И СПЛАШВАТ ЖУРНАЛИСТА ОТ МЕДИАПУЛ БОРИС МИТОВ, НАРЕЖДАЙКИ "ДА ГО ОБЕЗКОСТЯТ", защото човекът си бе позволил да публикува истината от съдебната зала и протоколи и документи в пресата.
  Министър на МВР Йовчев Е УЧАВСТВАЛ В НЕЗАКОННИ, ПРЕСТЪПНИ ПОДСЛУШВАНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ (аферата "Галерия") И СЛЕД ТОВА В ЗАЛИЧАВАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА СЛЕДИТЕ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА!

  Наскоро стана всеизвестно, че депутат на ГЕРБ е бил разследван дълги години - бавно и напоително, за извършено от него престъпление И ПРИКРИТ, РАЗСЛЕДВАНЕТО БЕ ПРЕКРАТЕНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА ДНИ ПРЕДИ ТОЗИ ДА СТАНЕ "НЕЗАВИСИМ"!
  След това и друг с очевидни компроментиращи истории зад гърба си го последва!
  Лично Цацаров ПУБЛИЧНО ИЗЛЪГА, И ТО В ДЕНЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ЧЕ ГЕРБ СА МАНИПУЛИРАЛИ ИЗБОРИТЕ С ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ!

  И ЛИЧНО ЦАЦАРОВ СОБСТВЕНОРЪЧНО СЕ ОПРОВЕРГА - ТОЕСТ ДОКАЗА, ЧЕ НАЙ-НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО Е ИЗЛЪГАЛ (кой ако не главният прокурор и бивш съдия, ръководител на голям съд - в Пловдив не знае, че няма никаква необходимост и припряност да се изтъпанчва и да сипе обвинения ПРЕДИ ОЩЕ ДА Е РАЗСЛЕДВАН СЛУЧАЯ, ДОРИ И ДА ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИЗМАМИ С БЮЛЕТИНИ - ОЩЕ ЕДНО КАТЕГОРИЧНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С МНОГО СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И УПРАВЛЕНИЕТО Й, ТОЕСТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА Й СИГУРНОСТ...), като обвинението е за ... "създаване на условия за не знам какво си..." и прочие простотии и лакардии, нямащи нищо общо с първоначално и гръмогласно оповестените обинения В ДЕНЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!!

  В България е жизнено, спешно необходима ПЪЛНА ЧИСТКА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА, И ОСОБЕНО В ПРОКУРАТУРАТА И ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА, СЛУЖБИТЕ, ВСС - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И НАДОЛУ, ВКЛ. СЪДА!
  Пълна, прецизна И ПУБЛИЧНО НАБЛЮДАВАНА И САНКЦИОНИРАНА ОПЕРАЦИЯ "ЧИСТИ РЪЦЕ"!
  Без това, без радикални мерки, без рязане и елиминиране на мафията и организираната престъпност в прокуратурата, службите, съда и всички власти спасение за България НЯМА!

  Нередност?
 • 6
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 2

  Ето ви още един крещящ пример за това що за перверзия и безобразие е българското правораздаване, на какви (всякакви) идиотщини - възможни и невъзможни - са способни да ни направят свидетели т.н. български съд и прокуратура от днес. Без коментар:


  Превод на румънски спъна делото на Брендо

  Съдът не прие документите на прокурора, НЕ БИЛО ЯСНО КОЙ Е ПРЕВОДАЧЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Публикувано: 16 дек. 2013, 14:41 | Обновено: 16 дек. 2013, 14:41


  София, България  Състав на Софийски градски съд отложи делото за екстрадация на Евелин Банев - Брендо. Новата дата е 21 януари 2014 г., от 14,15 часа. Причината за отлагането е, че са постъпили материали по делото, които не са били преведени от румънски език. До тогава трябва да бъде извършен преводът на документите по делото.Прокурорът по делото приложи превод на документите от румънски език, но съдът не го прие, защото не е указано кой е извършил преводът, както и дали лицето, извършило превода, е наясно с отговорността, която се поема. /БЛИЦ  Да напомня и скандалното изчезване на поредния ТЕЖЪК престъпник на ДВОЙНО УБИЙСТВО С ПРИСЪДА ОТ НАЙ-ВИСОКАТА ИНСТАНЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, КОЙТО Е ... НА СВОБОДА, и пуска клипове по нета???????????

  Нередност?
 • 7
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 1

  Прочетете и това - от днес:

  ""Защото виждам в каква помия сте затънали", ...


  Това са думи в съдебната зала. НО НЕ КЪМ ПОДСЪДИМ, ПРЕСТЪПНИК, ИЛИ СТРАНА В ПРОЦЕСА, НЕ ДОРИ И ОТ СЪДИЯ, А СА ОТПРАВЕНИ - забележете - ОТ ПОДСЪДИМ КЪМ СЪДИИТЕ ПРЕД ВСИЧКИ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА!?!?!?!?!?

  Кажете ми къде и кога се е чуло подобно нещо (а това далеч не е единствен случай, ако някой се позаинтересува ще намери още доста пдобни квалификации КЪМ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ!), в коя държава и на Изток, и на Запад, и капиталистическа, и развита, и от третия свят ИМА ПОДОБНО НАЛОЖЕНО МАСОВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ СЪД И ПРОКУРАТУРА И ЗАЩО?

  Ето материала - в "24 часа":


  Пуснаха Крокодила от ареста без мярка за неотклонение

  Сподели
  16.12.2013 18:11; 24 часа онлайн; 937; 4;


  Емил Милев-Крокодила бе пуснат на свобода без никаква мярка за неотклонение. Според зам.-председателската на Апелативния спецнаказателен съд Петя Колева няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обоснованото предположение, че е участвал в грабежа на 200 000 лв. от клона на ОББ в Студентски град през април миналата година.

  Самият Милев не поиска от съда да го пусне. "Защото виждам в каква помия сте затънали", заяви той пред съдиите. Крокодила каза, че по време на обира е бил в Гент, Белгия, и дори даде телефон на своя приятел Ангел, където е живял две седмици през април.

  Милев е в ареста след показанията на свидетеля Николай Генов, според когото Крокодила е участвал в обира. Той разпознал Милев по начина, по който държи пистолета, а Мартин Антов - по начина, по който удря. "Това ми прилича на английски виц", коментира преди съдиите Емил Милев.


  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2633817

  Нередност?
Нов коментар