Христо Панчугов: Разминаването е във визията за Реформаторския блок

"Синьо единство" ще участва в изборите независимо дали ще остане в коалицията или ще я напусне

Христо Панчугов (в средата), Димитър Иванов и Маргарита Бойчева заявиха, че имат фундаментални разминавания с партиите от Реформаторския блок
Христо Панчугов (в средата), Димитър Иванов и Маргарита Бойчева заявиха, че имат фундаментални разминавания с партиите от Реформаторския блок
Христо Панчугов (в средата), Димитър Иванов и Маргарита Бойчева заявиха, че имат фундаментални разминавания с партиите от Реформаторския блок    ©  Юлия Лазарова
Христо Панчугов (в средата), Димитър Иванов и Маргарита Бойчева заявиха, че имат фундаментални разминавания с партиите от Реформаторския блок    ©  Юлия Лазарова

Партия "Синьо единство" не е получавала проекта за споразумение между формациите от Реформаторския блок, представителите й в Гражданския съвет не участваха в гласуването на текстовете по документа на заседанието в понеделник и не е получавала покана да се включи във финалните разговори във вторник и сряда за документа, който петте партии от блока трябва да подпишат в петък. Това обявиха на пресконференция председателят на партията Христо Панчугов, генералният секретар Димитър Иванов и зам.-председателят Маргарита Бойчева.

Пресконференцията на тримата беше ден след като председателят сдружението към партията национален съюз "Единство" Петър Славов и Мартин Димитров подписаха споразумение за сътрудничество с лидера на ДСБ Радан Кънев. Според документа представителите на неправителствената организация ще участват със свои експертни позиции в инициативите на Реформаторския блок. ДСБ пък се ангажират да осигурят представителство на членове на сдружението в листите на избори чрез "гражданските си квоти".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
46 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  waterfall avatar :-|
  waterfall
  • - 5
  • + 15

  Единство, Синьо единство, 22 септември, СДС , отделно ДСБ - това са остатъците от някогашната синя идея. Тъй като тук никога не е имало истинска опозиция преди 1989 г. - организирана опозиция., липсата на основа си казва думата.

  Нередност?
 • 2
  info111 avatar :-|
  info111
  • - 5
  • + 23

  Аз не следя изкъсо процесите, които се развиват в тези нови партии и обединения, но мен лично ме интересуват няколко неща там, които искам да видя категорично демонстрирани, отработени и публично показани и доказани, за да обмисля да гласувам за тях.
  Доколкото разббирам всякакви вопли и плач на разни зле прикрити позитански тролове са опровергават съвсем ясно - никой никого не "отлюспва", не изхвърля,,не изключва и т.н.
  Просто когато се съберат съзнателни хора да правят нещо, те трябва най-напред естествено да се уточнят кои са и защо са, какво искат да постигнат и как. И понеже това не е мафия или престъпна организация с бос и строга субординация, а всички прокламират и все говорят за пустата му демокрация, която е малко като бялата лястовичка от онзи разказ за България,...т.е. няма един Вожд, Лидер, Спасител, Командир - като Костов, Борисов, Гоце, Станипев, Доган, Болен,...който ДИРЕКТНО ДА СПУСКА И НАРЕЖДА НАДОЛУ ЧРЕЗ НАЙ-ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ, вкл. и кои калинки или СПУСНАТИ МУ НА НЕГО ЛИЦА да влизат в листите или да заемат съответните много важни за кукловодите длъжности (като Пеевски за шеф на ДАНС от Доган, като Цацаров за главен прокурор при Борисов, като Плевенлиев за президент, като Бойко Борисов за главен секретар при Спасителя Симеон,...и много много други)...
  то това е по-продължителен и по-сложен процес, което ме кара да си мисля, че този път май напипват правата посока. И естествено колкото по-верен е пътят, колкото по-силни, по-убедителни и уважавани ще стават, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СА ЕХИДНИТЕ КРИТИКИ, ЗАБЕЛЕЖКИ, ПРИСМЕХ, ОПИТ ДА БЪДАТ ОМАЛОВАЖЕНИ, МАРГИНАЛИЗИРАНИ, ОПЛЮТИ...
  Отново - този филм го гледаме вече 24 години.

  И така - да го кажа простичко - при тази ситуация всеки сред отделните - как да го кажа, те направиха и думата лидер (както и политик) мръсна дума в Бътлгария - по-изявен, по-личен сред договарящите се за обща кауза АКО ПРЕДЯВИ СЕРИОЗНИ ПРЕТЕНЦИИ ДА БЪДЕ ЛИДЕР ИЛИ ЧЕ ГЛАСЪТ МУ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НА ОСТАНАЛИТЕ (дори и ако той и те, техните виждания и предложения са наистина най-адекватни, най-точни, най-правилни БЕЗСПОРНО) ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА БЪДЕ ПАСИВИРАН, МАХНАТ ОТ ТАМ И/ИЛИ ДОРИ ОТСТРАНЕН!

  Този път трябва обединението да е ОКОЛО ПРИНЦИПИ, ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ И ПЪТЯТ КЪМ ТЯХ - ОБЩО И ОТКРИТО, без никакви индивидуални изпълнения и ега...никакви "изключителни" спасители - командири, царе, пожарникари и пр, защото всички се убедихме какво предстасвляват - до един! в крайна сметка, но отнеха от много ценното време и ресурси на бедна, ограбена и измъчена България!

  Никакви импровизации, никакви изпълнения, и оставете всички останали крясъци и лицемерни жалби за демокрация от ... онези, от престъпниците, дето 24 години унищожават България!

  Който каквото има да каже, да дискутира, да спори, да предлага,...ТАМ, СРЕД ТЯХ, НА ФОРУМИТЕ ИМ - ПЪРВО И НАЙ-НАПРЕД! Никакви изказвания и волни изпълнения по медиите ЗА НЕЩА ОТ КУХНЯТА, ИЛИ ЗА КОИТО СА СЕ РАЗБРАЛИ КАТЕГОРИЧНО ДА НЕ СЕ ИЗНАСЯТ! НИКАКВИ!
  А АКО НЕ СА СЕ РАЗБРАЛИ О ДОРАЗБРАЛИ И ПО ТЕЗИ ОСНОВНИ НЕЩА - ДА СЕ РАЗБЕРАТ! ЧЕ ИМПРОВИЗАЦИИ И "СВОБОДНИ" И "ДЕМОКРАТИЧНИ" МНЕНИЯ И ИЗКАЗВАНИЯ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ТАМ, ВЪТРЕ НАЙ-НАПРЕД И КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ОБЩИТЕ РЕШЕНИЯ - ДА ЗАМИНАВА И ТОГАВА ДА ГОВОРИ КОЛКОТО И КАКВОТО СИ ИСКА!

  Така е, така ще е,много боклук се насъбра през тези години в България, чистенето И ОСОБЕНО ОСЪЗНАВАНЕТО И ПРОМЯНАТА НА ПОДХОДИТЕ И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ, ОСМИСЛЯНЕ НА НАЙ-НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТНЕМА МАЛКО ВРЕМЕ - не всички мислят с еднаква бързина, не всички са и с еднакъв морал. Онези, на които трябва повечко да им се обяснява - това е О'К, но онези, които са оперирани от към морал, меркантилни,продажни, подли и манипулативни са - ВЪН ВИНАГИ И КЪДЕТО БЪДАТ ЛОКАЛИЗИРАНИ С ДОКАЗТЕЛСТВА И СЛЕД КАТО ИМ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБЯСНЯТ!

  Ето - такива "малки" - според мен - детайли СА ОТ ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ, и те сега трябва да бъдат еднозначно и категорично приети и осъзнати...

  С две думи - в тази организация - акоиска да получи народната подкрепа, или мойта поне - ТРЯБВА ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ СЛЕДВАТ ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРАВИЛА И ЗАКОННОСТ, ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ КАТО МАКСИМАЛНА ПУБЛИЧНОСТ В ЦЕЛИТЕ И НАЧИНА, КАКТО И НЕПРЕКЪСНАТ И ВЪЗМОЖНО НАЙ-ОТКРИТ ТЕКУЩ КОНТРОЛ И АДЕКВАТНА РЕАКЦИЯ НА МОМЕНТА!!!!!!!
  Тоест нещата да не зависят ОТ ХОРА И СПАСИТЕЛИ, А ОТ СИСТЕМАТА ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРИЕТИ И ОПОВЕСТЕНИ ПРАВИЛА, НОРМИ,...

  Да дам един пример - съвсем прост - вместо да се чака, ако те вкарат например в парламента такъв като Волен Сидеров, или Босеров (или някаква разновидност на корумпиран мошеник, престъпник, човек, който ВНЕЗАПНО ЗАПоЧВА ДА СТАВА "СВОБОДЕН" И "НЕЗАВИСИМ"..0 ДА ИМА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗРАБОТЕНИ И ПУБЛИЧНО ОПОВЕСТЕНИ ЕФЕКТИВНИ ПРАВИЛА И НАЧИНИ ДА НЕ СЕ ЧАКАТ ТАКИВА МЕКЕРЕТА КАТО ЦАЦАРОВ, ЙОВЧЕВ, ПИСАНЧЕВ, ПРОКУРАТУРА, СЛУЖБИ,...ИЛИ КРАЯ НА МАНДАТА А ТОЗИ АВТОМАТИЧНО - БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ НЕЧИИ ИЗКАЗВАНИЯ ИЛИ НАМЕСА, ИЛИ МНЕНИЕ(или оценка, без значение от кого...) ТОЗИ ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН, СЛЕД СПАЗВАНЕТО НА СЪОТВЕТНО ПРЕДВАРИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ПРОЦЕДУРИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБЯСНИ ПРИ МАКСИМАЛНАПУБЛИЧНОСТ!!!

  Това са прости, елементарни неща на глед, но вече 24 години червените боклуци и генерали цакат всички с подобни неща, и то доста ефективно досега.
  Когато се бориш с примитиви и престъпници, които не признават ни морал, ни закони, ако искаш да си ефективен, ще ти се налага да се занимаваш и с неща, които не са много чистоплътни или са ти присърце...

  Нередност?
 • 3
  boby1945 avatar :-P
  boby1945
  • - 35
  • + 10

  Тези нефелници имат един файтон избиратели но продължават да си намират кусури и да се цепят, като чамова дъска.....

  Нередност?
 • 4
  galjab avatar :-|
  galaf
  • - 7
  • + 21

  Най-малката и с най-малка тежест формация, без пари и без структури иска "равнопоставеност на формациите"! Много хитро! С тия проповеди всички да са равни не сте нито десни нито дори либерали! Моля се реформаторите бързо и рязко да се оттърват от тези изнудвачи, преди да са дигнали сълзливи пушилки по медиите. Зад тях няма избиратели!

  Нередност?
 • 5
  2.5 avatar :-P
  2.5
  • + 24

  “Според него разпределението на квотен принцип на представителство на партиите в обединението е мина, която може да взриви блока.”

  Ами като се притесняват, да не подписват! Аргументът е меко казано несериозен, защото ако РБ влезе в парламента, на следващите избори ще трябва да търси коалиция, най-вероятно с ГЕРБ, където твърдо ще се договарят на квотен принцип! Ако искат да участвеат в управлението - ако не щат... И сега си знаят какво да правят!

  Нередност?
 • 6
  anelia99 avatar :-|
  Angelina
  • - 23
  • + 13

  Докато Пръмова е част от реформаторския блок, последният няма шанс да се класира при евентуални нови избори. Хубавото е , че ДБГ започна да се разпада и привържениците на Кунева се присъединиха към Бареков.

  Нередност?
 • 7
  bpl58397717 avatar :-|
  bpl58397717
  • - 5
  • + 7

  Ей тъпунгели пак искате да ни провалите, обаче този номер не минава сто пъти не сте ли разбрали, скрийте се в шубраците с вашата сладкарница и си правете кадаифи, САМИ, мизерници.

  Нередност?
 • 8
  10stinki avatar :-|
  10 стинки
  • - 5
  • + 5

  Изборите са далеко. Поне след 2-3 месеца, ако оставката е утре. Имат време да се пречупят, да ги ева... За какво толкоз бързат да правят партия, кат че ли си нямат и в момента 20 партийки...
  Барем да допитат до някой протестиращ, до някой студент, по-отворен професор - до всичките заедно. Да вземат някоя идея от тоя оня. Да пробват едното, другото. Партията и изборите няма да избягат.
  Толкоз са закостенели и одървени...
  По никакъв начин не могат да ми спечелят гласа. Някакви визуални проекти да има, презентации. Концепция за държава. Бах ги в политиците. Не са политици туй! ПРОСТИ БИРНИЦИ, ДЕТО СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПОРЕДНАТА СУБСИДИЙКА.

  Нередност?
 • 9
  jokataa avatar :-P
  Brickleberry
  • - 4
  • + 11

  [quote#3:"boby1945"]Тези нефелници имат един файтон избиратели но продължават да си намират кусури и да се цепят, като чамова дъска..... [/quote]Дяда, и вашите са там някъде и само го знаеш. :D Справка - контрапротеста. Останалите до милион си ги купувате от най-бедните градове и села с обещания или с дребни материални неща - дърва за зимата, чувал картофи и т.н.
  Виж, себеподобните ти с максималните пенсии сте по-друга работа - по цял ден се чудите к'во да правите и се майтапите на гърба на една малобройна група хора дето им е писнало да попържат под мустак ама само вечер на масата.

  Нередност?
 • 10
  seniorbb avatar :-P
  джендър NATO generals
  • - 10
  • + 4

  Те си се карат на групички по трима, аз пък ще си гласувам за някой който не ме е крал като Светослав Витков-неопетненият!

  Нередност?
Нов коментар