Цацаров е изискал всички материали за Сидеров в прокуратурата

Главният прокурор не уточнява дали ще ще се стигне до искане за сваляне на имунитета и на други депутати

Главният прокурор отказа да посочи срокове, в които ще има някакво произнасяне на прокуратурата , защото "аз не работя само Волен Сидеров".
Главният прокурор отказа да посочи срокове, в които ще има някакво произнасяне на прокуратурата , защото "аз не работя само Волен Сидеров".    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Главният прокурор отказа да посочи срокове, в които ще има някакво произнасяне на прокуратурата , защото "аз не работя само Волен Сидеров".
Главният прокурор отказа да посочи срокове, в които ще има някакво произнасяне на прокуратурата , защото "аз не работя само Волен Сидеров".    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Главният прокурор е изискал всички материали за Волен Сидеров, които се намират в прокуратурата. Това включва случаите пред джамията "Баня Башъ" и за инцидента в град Батак отпреди няколко години, когато имаше сигнал за хулиганско поведение на лидера на "Атака". Това стана ясно от думите на Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък. Главният прокурор отказа да посочи срокове, в които ще има някакво произнасяне на прокуратурата по тези производства, защото "аз не работя само Волен Сидеров".

"Ако има разрешение за имунитета на господин Сидеров или той самият подаде такава декларация, т.е. отпаднат пречките да продължи нашата работа, досъдебното производство ще продължи тук, но не с много действия. Едно от тях е разпитът на френския дипломат, дамата, която е пътувала в самолета, както и разпитът на бордния персонал, които е трябвало да бъдат освободени, защото е нямало как да задържаме самолета", заяви още главният прокурор.

Предстоят разпити

Предстои и разпитът на депутатите.От думите на Цацаров също така стана ясно, че един от пострадалите при инцидента с лидера на "Атака" и други депутати на летище Варна - Димитър Бахнев, е бил не само удрян, но и ритан, като все още се изяснява дали това са правили народни представители или други хора. "Изяснява се кой го удрял и ритал. Дали е от един народен представител, дали е от господин Сидеров или придружаващите го лица", заяви Цацаров, но не отговори на въпроса дали ще се стигне до искане за сваляне на имунитета и на други депутати.

Гражданин като всички нас, но не съвсем

"Депутатът е гражданин като всички нас. Аз съм главен прокурор, но съм и гражданин. Вие сте журналист и сте гражданин. Народният представител е гражданин, който трябва да се отнася с минимум две стъпала по-голямо уважение към униформения полицай. Униформеният полицай е бил максимално коректен. Ние защитаваме тук как да кажа държавността. Не може да размахваш една карта и да твърдиш, че всеки който е в униформа трябва да те обслужва." Цацаров обясни, че полицаите са се държали много коректно и дори са предупредили депутатите, че действията им се записват. 

Същевременно обаче опит на "Капитал" показа, че  Сидеров явно, не е гражданин като всеки от нас, както твърди Цацаров. Причината е, че той е получил специално отношение от районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, която е приела лидера на "Атака" извън приемния си ден. В четвъртък журналистът Спас Спасов се опита да се срещне с прокурор Гетова, но за разлика от Волен Сидеров срещата не бе позволена с обяснението, че освен ако въпросът не е "на живот и смърт", срещите с районния прокурор се случват в приемния ден – всяка втора сряда от 10 до 12 ч. след записване. Сидеров обаче е провел среща с Гетова във вторник.

Притеснителното в случая е, че именно ръководената от Цветанка Гетова институция е наблюдавала първоначалните процесуално-следствени действия по разследването. При положение че тя е готова да приеме разследвания лидер на "Атака" в кабинета си извън правилата, няма абсолютно никакви гаранции, че тези действия са извършени по начин, който да гарантира обективно и независимо разследване.

СЕМ съставил 11 акта на тв "Алфа"

СЕМ е съставил 11 акта за различни нарушения на телевизията на партия "Атака" "Алфа" само за последните 6 месеца, но нито един не е стигнал до юридическия собственик Волен Сидеров, съобщи членът на съвета Мария Стоянова, цитирана от агенция "Фокус". Друг подобен случай не сме имали в практиката си, допълва Стоянова. По думите й за последните месеци СЕМ се е самосезирал за проблемни казуси, като например отношението към бежанците. На медията е бил съставен и акт заради предаването на кадри, застрашаващи развитието на деца, както и други 5 акта за непредоставен отчет за дейността пред СЕМ. Това е и причината от СЕМ да предложат законодателни промени, свързвани с връчването на наказателните постановления.
Виктор Стоянов подаде жалба срещу депутати на "Атака"

Музикантът и активен протестиращ Виктор Стоянов, който бе единият от двамата вербално атакувани в сряда от група депутати на "Атака" в сградата на "Нова телевизия", е подал жалба срещу Деница Гаджева, Димитър Димчев и Сашо Тодоров от партията на Сидеров. Тя е за три посегателства над Стоянов - обида, закана срещу личността и хулиганство. Жалбата е и срещу екипа на телевизия "Алфа", който бе на мястото на сблъсъка заедно с депутатите от "Атака".

Депутатите нахлуха в "Нова телевизия" в сряда след предаването на Милен Цветков, раздрязнени, че гостите му в студиото - Стоянов и Цветозар Вълков, се появиха в ефир с хартиени маски на Волен Сидеров.
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


31 коментара
 • 1
  today avatar :-|
  today

  Цацата реши да се направи на справедлив и да натисне показно другаря долен ага и другите пишман бабаити от партия КЛОАКА.

 • 2
  jorosrabskia avatar :-|
  jorosrabskia

  Дано прокуратурата си свърши работата както трябва, а не на Волен да му се размине с глоба от 500 лв за дребно хулиганство

 • 3
  mich avatar :-|
  mich

  Пак ще бъде покрит от БСП & ДПС . Залога е много по голям от каквато и простотия да свърши тоя простак. Ето например " България шокира Съвета на министрите в ЕС като гласува „за” фракинга на шистов газ. Това е сторила екоминистърката Искра Михайлова / ДПС /в края на декември, за което не са изнесени никакви информации пред медиите у нас. " Новини от тоя род ни очакват и занапред , докато тия престъпници са парламента

 • 4
  backo_bg avatar :-|
  V.SIMEONOV

  Ще се радвам ако го осъдят и да си плати, не защото съм злонамерен, напротив не ми пука за него за да злорадствам, а защото искам СПРАВЕДЛИВОСТ и УВАЖЕНИЕ към тези които като избиратели ги поставят да ръководят държавата към просперитет.

  Начина по който общуваме с околните е правопропорционален на начина ни на живот !

  България е една, НО като БЪЛГАРИТЕ няма други на света !

 • 5
  bestbuy avatar :-|
  За да останат ХОРА в България.

  Леко изпускане на парата.. Не се притеснявайте .. влака на олигарския доганглу, продължава напред към.. пропастта..

 • 6
  mamarinov avatar :-|
  Marinov Martin

  Плондерът пак имитира дейност... Изглежда свеж. Явно си е починал добре, след предизборните полит-операции в Костинброд.

 • 7
  teri_beri avatar :-|
  Terry bear

  Смешник. Един ден и той ще си получи заслуженото.

 • 8
  info111 avatar :-|
  info111

  "Цацаров БИЛ ИЗИСКАЛ всички материали за Сидеров в прокуратуратаГлавният прокурор не уточнява дали ще ще се стигне до искане за сваляне на имунитета и на други депутати!"

  Е, И?
  Болен и партийката му е продукт на кукловодите, които инсталираха и Цацаров на поста главен прокурор за да имитира дейност и да покрива орестъпленията на протежетата им въ властта! И няма българин, който да не го знае - имам предеид без мошениците и идиотите.
  Сидеров го крепи Доган и слугите му Станишев и Местан, за да им крепи перверзната коалиция и малоумно"експертно" правителство на специалиста СедЕнков с беленските половинмилиардови усещания...

 • 9
  seniorbb avatar :-|
  джендър NATO generals

  На пръв поглед абсурдна дилема, но живеем в страната на абсурдите-
  Улични своеволия от депутати-едро хулиганство, или по-високи сметки за ток, каквито ни чакат, ако Волен си отиде на мястото! Защото десните си ги знаем-за 4 години 45% по-скъп ток-съчетано с безстопанственост в полза на частни интереси! И се заканват, десните от ЕНП, още от сега, в опозиция да вдигат цените! Защото е по-лесно да дереш хората, от колкото да предоговаряш цени с офшоркаджии или "западни"-по-назапад от нас-"инвИститури"-или кожодери, възползващи се от корупцията и липсата на ред!

 • 10
  anastas_kar avatar :-|
  anastas_kar

  Мястото на такива е в Куба, ама не Варадеро , а на площада "Хосе Марти". И ако се провикне " Да го извадя ли срещу колониализма", ще го почетат с купончета за малко уиски. Повече няма ! Там не е Париж !
  Там не е и София !


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход