Последно повикване

За Волен Сидеров предизборната кампания започна, но ако държавата остави действията му във Варна безнаказани, ще ги последва още повече агресия

   ©  Велко Ангелов
   ©  Велко Ангелов

Ако има някаква истинска новина в последния епизод от пошлия политсериал на Волен Сидеров, тя не е в това, че депутатът налита на бой и пищи в самолета или по улиците. За лидера на "Атака" агресията е като слънцето и въздуха за всяко живо същество - той дължи оцеляването си в политиката на нея. Новината не е и в това, че може би ще бъде отнет имунитетът му. Това вече се е случвало и преди без никакви сериозни последствия за него. 

Много хора си обясняват крясъците и агресията на Волен Сидеров с това, че той е "луд". Или в конкретния случай е бил пиян. Или пък дрогиран. Истината обаче най-вероятно е друга. Ако се погледне по-внимателно поведението на "Атака" през последните години, се вижда ясно, че Волен Сидеров по-скоро разиграва посредствена пиеса, в който той е и сценарист, и режисьор, и изпълнител на главната роля. В този театър се използват различни похвати, но когато наближат избори, виковете, крясъците и агресията са коронният му номер.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се