И младежите ще пишат европроекти

Състезание за ученици, студенти и безработни цели да повиши проектната им култура

Срокове и награди

Крайният срок за подаване на проектите е 17 часът на 26 май, като експерти съветват да не се чака до последния момент – една от често допусканите грешки при реалното кандидатстване. Състезанието протича в два кръга – регионален и национален. За регионалните победители наградата е електронен четец, като те ще бъдат отличени през периода 16-20 юни. Сред тях ще бъде избран и националният победител, който ще получи смартфон, а церемонията по награждаването му ще бъде на 30 юни. На всички участници ще бъдат издадени грамоти. Резюмета на най-добрите проекти ще бъдат публикувани на eufunds.bg.

Конкурсът е част от проект на Министерския съвет, по който е изграден Централен координационен информационен офис (ЦИКО) и цели да подпомогне дейността на 27-те областни информационни офиса. Финансиран е от оперативна програма "Техническа помощ", като стойността му е 2.7 млн. лв. Реално провеждането на конкурса за младежите е на стойност от 6000 лв., колкото е и стойността на наградния фонд.

Ако сте ученик, студент или безработен и проявявате интерес към европейските програми, можете да се включите в предизвикателството – конкурс за най-добър младежки европроект. Организатор е мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Целта на инициативата е да се повиши проектната култура на младите хора, така че да знаят къде и как да търсят информация за възможностите за финансиране, да се запознаят с правилата за кандидатстване по отделните програми и да се упражнят в разписването на проект, макар и в доста опростен от реалния вариант.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове