Писмото на Йотингер за ЕРП-тата

Политическата намеса в работата на ДКЕВР е против европейските правила, посочва еврокомисарят по енергетиката в кореспонденция с Драгомир Стойнев

Писмото на еврокомисар Йотингер до българския енергиен министър Драгомир Стойнев е от 4 април.
Писмото на еврокомисар Йотингер до българския енергиен министър Драгомир Стойнев е от 4 април.    ©  Капитал Daily
Писмото на еврокомисар Йотингер до българския енергиен министър Драгомир Стойнев е от 4 април.
Писмото на еврокомисар Йотингер до българския енергиен министър Драгомир Стойнев е от 4 април.    ©  Капитал Daily

Процедурата за отнемане на лицензите на електроснабдителните дружества в България, която Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)  откри в средата на март, доведе до остра реакция от Брюксел и покана от еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер за среща с енергийния министър Драгомир Стойнев. Как Европейската комисия гледа на спора става ясно от писмото на Йотингер от 4 април, с което "Капитал Daily" разполага и което публикуваме.

Уважаеми министър Стойнев,


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


25 коментара
 • 1
  troll123 avatar :-|
  .!.

  Само така, бой по канчето до дупка.

 • 2
  purple_rain avatar :-|
  purple_rain

  В писмото няма нищо остро,общо взето доста спокойно и добре аргументирано е.Дори Йотингер освен проблемите с трите енергота е споменал и че не трябва да се допускат лесните печалби на инвеститорите,което води до увеличение на цените на тока.А за мен това си е намек за начина по който съсипахме идеята за зелена енергия и вместо да работи в полза на потребителите,ние само уредихме едни наши хора с огромни гарантирани печалби от скъпия зелен ток.

 • 3
  bluewater avatar :-P
  BlueWater

  "Бих искал също да напомня, че преди почти точно една година служебното правителство в България покани Европейската комисия и Световната банка да изготвят бърза оценка на ситуацията в българската енергетика и по-специално в електроенергийния сектор. Заключенията на двете проучвателни мисии и интензивните консултации както с властите, така и с пазарните играчи, бяха обобщени под формата на препоръки, които очертават краткосрочни и средносрочни действия."

  Къде са тези препоръки?
  Защо не се спазват?

  ОСТАВКА национални предатели и некадърници!

 • vassilun

  Писмото е до Стойнев, но той не може да чете! Както се видя след срещата с Йотингер, Стойнев не може и да чува!

 • 5
  marteniza_de avatar :-|
  marteniza_de

  "капацитетът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не изглежда да е бил ефективно укрепен" - ефективно е заебЕн капацитетът...!

 • 6
  wyg53365051 avatar :-|
  Българофилъ

  Велика Еуропа създаде заводи за слънцепанели. Но никой не искаше да ги купува. Великата Комисия каза:
  - И нека има директиви.
  И директиви имаше. И панелите се купуваха. А това, че да ги хвърлиш на сметището е същото като това, да хвърлиш уран, нямаше го в директивите. И всички бяха щастливи. И три дни яли, пили и гнили.
  Конец?

 • 7
  tsvetko_51 avatar :-|
  tsvetko_51

  Че Стойнев не става и за чеп за зеле не е тайна, ама ние, дето го (ги) търпим сме за пребиване. защото на миналогодишните майски избори се назландисвахме и ги качихме на врата си ( също като онова кърлежче от приказките на Шехерезада), а като гледам и сега се готвиме пак да се назландисваме.
  Или ще ни дойде акъла, поне на тези дето все още нещо им е останало в главите или не енергетика ( там главната цел на това управление е да я сложи в краката на Путин), ами камък върху камък може да не остане и изведнъж да се окажем в нежната евраазийска прегръдка на големия брат.

 • 8
  mi6ail1234 avatar :-|
  mi6ail1234

  До коментар [#3] от "BlueWater":

  Една от препоръките на Европейската комисия беше да се закрие БЕХ,като източник на проблеми,корупция,непрозрачност и да не се взима от печелещите предприятия в БЕХ(като АЕЦ Козлодуй,където и него изкараха вече на загуба),но никаква приемственост и пълна липса на зачитане на стореното от предходните.

 • Танас

  Некадърното про руско мекере да си подв оставката ВЕДНАГА !
  ОСТАВКА !

 • 10
  kam27 avatar :-?
  kam27

  А ма тоя нали се представи за професионалист ?Комай излезе пълен некадърник .


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход