Защо спряха плащанията по "Регионално развитие"

Проверени са 4 проекта за 150 млн. лв., но конкретните проблеми още не са посочени

Досега са спрени само две искания за плащания за 90 млн. евро (от тях одиторите са избрали проекти за проверка и са намерили четирите проблемни), но не е ясно колко още ще бъдат замразени.
Досега са спрени само две искания за плащания за 90 млн. евро (от тях одиторите са избрали проекти за проверка и са намерили четирите проблемни), но не е ясно колко още ще бъдат замразени.    ©  © 2013 Моно Колектив
Досега са спрени само две искания за плащания за 90 млн. евро (от тях одиторите са избрали проекти за проверка и са намерили четирите проблемни), но не е ясно колко още ще бъдат замразени.
Досега са спрени само две искания за плащания за 90 млн. евро (от тях одиторите са избрали проекти за проверка и са намерили четирите проблемни), но не е ясно колко още ще бъдат замразени.    ©  © 2013 Моно Колектив
Превантивното спиране на плащанията не говори добре за доверието на Брюксел към българските управляващи органи и надзора над тях.

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


17 коментара
 • 1
  today avatar :-|
  today

  Ми то е достатъчно за страничен наблюдател да погледне поведението на сегашните управляващи, и всякакви разговори стават излишни. Те с лека ръка заробват България за години напред, че за европейските пари ли ще им пука?

 • 2
  bluewater avatar :-P
  BlueWater

  Това са още факти, които доказват тоталната некомпетентност на сегашното правителство в управлението на еврофондовете и защитата на българските интереси.

  Ако защитаваха пред ЕК интересите на България, както защитават интересите на пУТИН и Газпром, то нямаше да се стигне до спиране на плащания и по Оперативна Програма Регионално Развитие.

  ОСТАВКА национални предатели и некадърници!

 • 3
  ajsayder avatar :-|
  sim4o

  [quote#2:"BlueWater"] Това са още факти, които доказват тоталната некомпетентност на сегашното правителство в управлението на еврофондовете и защитата на българските интереси. [/quote]
  Абсолютно вярно!
  Защо Цветанов е на свобода? Защо Боко е на свобода и си пие кафето, от кафеварка в Банкя ??..
  Какво дремят управляващите??
  Дали Путин не държи чадър над Цветанов??

  ... "Проектите са възлагани и изпълнявани в периода 2010 – 2013 г., т.е. по времето на управлението на ГЕРБ, като изключим .. "

 • 4
  cinik avatar :-|
  cinik

  Проектът за обществен транспорт на Бургас е един от малкото в графата "преминали без особени скандали и обжалвания". Дано не е някакво символично послание на Ес в стил "ние и на този проект му намерихме мана при добро желание, пък досетете се с другите какво ще изровим, ако продължавате същия държавен курс...."

 • 5
  nefertiti_egipt avatar :-|
  Нефертити

  Само като й видиш на Десиславчето мутрата и се сещаш за коефициента й на интекигентност, че е 15.

 • 6
  snaip17 avatar :-|
  Latchezar Petrov Kostov

  От идването на това правителство до момента, Европа явно показва, че не го иска. Не само тези програми са спрени и още ще бъдат спрени ...

  Не е случайно, че Орешарски ходи само до Азия ...

  Политиката му, често маскирана като некомпетентна, не се пише в Брюксел (е, тя не се пише и в София ...) и това не се харесва на европейските играчи. Те искат България да слушка и ясно и показват какво става в противен случай. Никой не се интересува от законите или правилата, само политическите интереси имат значение. Затова по времето на ГЕРБ, в подобна ситуация, Европа реагира различно, защото ГЕРБ действаше с Европа.

 • 7
  keepwalking avatar :-|
  keepwalking

  Някой да е чул,на Орешарски някой да е му е дошъл на посещение ??

  Отиде в Италия тоя царвул и го отпратиха като проститутка де е въртяла додуци цяла вечер......Кога е чул някой и видял ,държавен лидер да бъде отпращан така?? Кога? Това е посещение на много високо ниво....И на всичкото отгоре уволниха журналиста ,който е съобщил новината.....

  Защо при ГЕРБ нямаше нито един спрян евро-фонд...защо?
  Защо при БСП тая държава винаги отива в бездната...Защо ?

 • 8
  istorik avatar :-|
  ISTORIK

  Снимката е много сполучлива.

 • 9
  maren avatar :-|
  maren

  От един репортаж по БНТ, вчера-4.5.2014 :"След спрените европейски средства", разбирам, че различните общини са ощетени различно. В засегнатите проекти за периода от 2010-2013г, от одита на ЕК, установените слабости били свързани с проведените в този период обществени поръчки. Като цяло всички общини се надяват, спирането на средствата да бъде временно. Кметовете на Бургас и Разлог предлагат да бъде приет Закон за управление на евросредствата.
  Лично аз, считам, че трябва да има по-адеватна BG стратегия за разпределяне на евросредства, при която да няма лишени от средства, т.е. загиващи райони в страната, заради, това, че не могат да се включат в рамката на представяните пред Брюксел.

 • 10
  x2805 avatar :-|
  dj x2805

  Некадърници - и продължават Боко ни сра в гащите... Не съм фен на боко ама стига... ПОЕМЕТЕ ... отговорността - Вашия лидер ще ви покаже как се поемат НЕКОИ неща...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход