Zoom: Проблемните сектори

Сферите, които представляват най-голям риск за бюджета

Здравеопазване

Минимум 328 млн. лв. дефицит


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


9 коментара
 • 1
  rage_against avatar :-|
  Rage Against

  и какви са изводите?

  1. либерализиране на пазара на енергетиката,
  2. незабавна ликвидация на БДЖ (моля ви, нека спрем да субсидираме безплатните пътувания на мангалите и пенсионерите, които винаги гласуват за БКП),
  3. либерализация на здравеопазването и здравното осигуряване и т.н.

 • 2
  zepko avatar :-?
  zepko

  "Чисто и просто" - бедност! А за нея сме виновни всички - и тези, които реализират немислими за нормалния свят (либерализирания) норми на печалба; тези, които крадат като за последно; и най-вече - тези, които търпим това безумие, обричащо децата о внуците ни на 110%-ва емиграция...

 • 3
  axd14700100 avatar :-|
  axd14700100

  4. Либерализиране на ползването на сопите при гражданско-управленските договаряния...********

 • 4
  gl_avatar avatar :-|
  gl_avatar

  След кризите, катастрофите и тътенът идват неизбежните РЕФОРМИ.
  Жалко , че трудно се променяме към по- добро, но протестите се случиха навреме и със сигурност отнеха една година време на задкулисието да помпа дефицити, респ, да точи средства откъде ли не.

 • 5
  kantonia avatar :-|
  Антон56

  Изводите са, че онова, което го изгладувахме за да позапушим дупките червените го обезсмислиха за една година. И отвориха още по-големи дупки. Сега пак ни чака гладуване. Но аз съм оптимист - като го разкостят с поредната инфлация, българинът отново ще гласува за поредния Станишев. Щото тази нация е със суициден синдром.

 • 6
  mickmick avatar :-|
  mickmick

  И как могат да се променят цените на ВЕИ? И защо няма съд за депутатите, дето са сложили абсолютни цени в лева в закона? А не някакви относителни цени? Това си е направо игра срещу валутния борд.

 • Kalter

  И какво се оказва в крайна сметка - че за година и половина управление комунистите успяха да откраднат няколко милиарда, като това за пореден път ще остане безнаказано. Браво на нас, които продължаваме да търпим това.

 • 8
  cinik avatar :-|
  cinik

  При енергетиката е пропуснато парното в големите градове. София - 100 милиона годишно кръстосано субсидиране без технически основания, 600 милиона неплатени сметки на софийските бели цигани (от куртоазия наричани "столичани"). 100 милиона дългове на софийски автотранспорт.

  Има и други системи пред грохване. 900 хиляди досъдебни производства, които чакат да паднат по давност. Бандитите вече знаят, кои са "препоръчителните размери на бандитизъм", за които никога няма да бъдат наказани. Примерно - взломна кражба до 3000 лева и средна телесна повреда - това у нас минава за "кавалерско престъпление" и наказание няма да последва.

  Пак подобен е случаят с натиска на т.нар. "инвалиди" върху НОИ. Вече всеки 5-ти възрастен над 18 г. взема инвалидна пенсия, като личната амбиция на правителство и началник на НОИ е това да станат 3 от 4.

  Пак подобен е случаят с унищожаването на тротоарите в големите градове, начело със София и Варна. Липсата на места за детски градини, после и на места в добри училища....Като цяло - изтърван влак.

  ПС. Какво е изтърван влак, малко хора знаят точния смисъл. Това не е влак, потеглил под носа ти. Става въпрос за железничарски технически термин. Тъй като триенето при покой е много по-голямо от триенето при скорост, ако машинистът не натисне навреме спирачките по надолнището, после колкото и да натиска, спирачната сила става недостатъчна да спре композицията. Това е изтърваният влак и събитията тези дни в държавата са нагледна илюстрация на термина. БСП чакаше ужким влакът да поспре от себе си, но всеки ден гърми нова лимонка...До есента ни БСП, ни ДПС, ни Пеевски, ни КТБ, ни спечелилият изборите ще могат да задействат спирачката...

 • 9
  cinik avatar :-|
  cinik

  ПС. Покрай наистина забатачените, нереформирани сектори съвсем не на място са вмъкнати ВЕИ-тарикатите. Те не са решението, те са проблем сам за себе си и единственото ясно нещо трябва да бъде, че не бива да им се плаща нищо. Нито има кой да го плати, нито е справедливо след всичките протести и социални сътресения от мътилката отново да изплуват мошениците.....Мястото им е на дъното...Завинаги!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата