С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
3 22 юни 2014, 16:24, 3399 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Поддържане на републиканските пътища за 4 години

204.9 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви 6 обществени поръчки за поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно–възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища на територията на цяла България. Поръчките са за всички икономически райони в страната. Те са за поддържане на пътната мрежа през следващите 4 години, а прогнозната им стойност е над 200 млн. лева без ДДС. Те са разделени на обособени позиции за всяка една от областите в дадения регион. При зимната поддръжка на пътища цените ще се умножават по коефициент, отчитащ атмосферните условия и състоянието на пътната настилка. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител, техническото предложение също. Оферти се набират до 28 юли.

ВиК мрежа на Исперих

29.3 млн. лв.

Община Исперих търси компания за проектиране и реконструкция на водопроводната мрежа в града. Поръчката е прогнозна стойност близо 30 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение 12 месеца. Тя се финансира от оперативна програма "Околна среда", която е с временно спрени плащания от Европейската комисия. Разделена е на три подобекта. Основните дейности включват подготовка на инвестиционен проект във фаза работен проект и изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа на град Исперих с обща дължина: канализация – 41.021 км, и водопровод – 13.491 км. Условията към кандидатите са да имат оборот за последните три години от поне 60 млн. лева и достъп до собствен финансов ресурс от 10 млн. лева. Срокът за изпълнение има 70% тежест при избора на изпълнител, а цената - 30%. Оферти се набират до 30 юли.

Гориво за държавната администрация

10 млн. лв.

Централен орган за обществени поръчки към Министерството на финансите обяви поръчка за доставка на гориво чрез карти за безналично плащане, автокозметика и смазочни материали за нуждите на изпълнителната власт. Поръчката е за една година, а прогнозната стойност е 10 млн. лева, ако се съди по гаранцията за участие, която е 100 хил. лева. Изискванията към кандидатите са да имат оборот за последните три години от поне 50 млн. лева, 15 млн. лева от които от сходни поръчки. Участникът трябва да разполага с поне по един търговски обект (бензиностанция) в минимум 23 от всички областни градове в България. Кандидатите трябва да имат поне 5 изпълнени или действащи договора за доставка на гориво чрез карти за безналично плащане. Оферти се набират до 18 юли.

Тонери за държавната администрация

6.1 млн. лв.

Централен орган за обществени поръчки обяви открита процедура за сключване на рамково споразумение с няколко компании за доставка на тонери за копирни и печатащи устройства. Поръчката се състои от 3 обособени позиции: за доставка на тонери за копирни и печатащи устройства с марка Hewlett-Packard (3.75 млн. лв. без ДДС); за доставка на оригинални тонери за принтери с различни марки (1.7 млн. лв. без ДДС); за доставка на съвместими тонери за принтери (694 хил. лв. без ДДС). Оферти могат да се подават за една или повече позиции. Участниците трябва да имат оборот от поне 1 млн. лева за последните три години и да е изпълнил поне един сходен договор за поне 300 хил. лв. Оферти се приемат до 1 август.

Ремонт на инфраструктура в община Хайредин

4.13 млн. лева

Община Хайредин, област Враца, обяви обществена поръчка за ремонт на инфраструктура с две обособени позиции: рехабилитация на водопроводна мрежа с. Михайлово и рехабилитация и реконструкция на общински път с. Ботево - с. Бързина и общински път с. Рогозен - с. Сираково. Поръчката е с прогнозна стойност 4.13 млн. лева, а срокът за изпълнение - 15 юни 2015 г. Тя се финансира от Програма за развитие на селските райони. Възложителят има право да прекрати едностранно договора с избрания изпълнител без неустойки, ако се окаже, че няма налични пари по програмата. Кандидатите трябва да имат оборот за последните три години поне 5 млн. лева за всяка една от обособените позиции. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител.

Парк Стара Загора

3.66 млн. лв.

Община Стара Загора обяви поръчка за изготвяне на работен проект и строителство на паркова зона със спортни съоръжения, атракции и зелени зони в кв. 334а, южно от бул. "Цар Симеон Велики" и западно от ул. "Одринска епопея". Изпълнителят трябва да определи функционалните зони в парка, да изгради пешеходни алеи и тротоари, велосипедни пътеки и алеи, пешеходни зони, места за паркиране на велосипеди; да въведе енергоспестяващо парково и декоративно осветление; да изгради детски и спортни площадки, фитнес на открито и други атракциони. Поръчката е с прогнозна стойност 3.66 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е краят на 2014 г. Финансира се от инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Кандидатите трябва да имат оборот за последните три години от поне 6.5 млн. лева. Техническото предложение има 70% тежест при избора на изпълнител, а цената - 30%. Оферти се набират до 28 юли.

Ремонт на Административнен съд - Шумен

1.2 млн. лв.

Министерството на правосъдието обяви обществена поръчка за преустройство, основен ремонт и промяна на предназначението на част от съществуваща сграда за нуждите на Административен съд – Шумен. Срокът за изпълнение е 240 дни, а прогнозната стойност е 1.2 млн. лева. Участниците трябва да имат договори за строителство за последните три години за поне 2.2 млн. лв. За последните 5 години трябва да имат поне три успешно изпълнени сходни обекти, като поне един от тях да е с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв.м, или с капацитет от 100 до 200 места за посетители. Цената има тежест 60% при избора на изпълнител, а срокът за изпълнение - 40%. Оферти се набират до 7 август.

Закриване на сметище в Симеоновград

550 хил. лв.

Община Симеоновград обяви обществена поръчка за закриване и рекултивация на общинско депо за битови отпадъци град Симеоновград. Тя се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) при Министерството на околната среда и водите. Депото в Симеоновград следва да бъде разделено на три основни зони, които ще бъдат рекултивирани по различен начин: зона 1 – старото депо, намиращо се в северозападната част на парцела – биологична рекултивация; зона 2 – средната част от депото – техническа и биологична рекултивация; зона 3 – югоизточната част – биологична рекултивация, като предварително слоят отпадъци бъде предепониран в зона 2. Срокът за изпълнение е 42 месеца. Изискванията към кандидатите са да имат оборот от поне 1.5 млн. лева. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител.


 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Решения за софийските проблеми 1 Решения за софийските проблеми

Какво предлагат кандидатите за кметския пост по ключови за града въпроси

18 окт 2019, 613 прочитания

Лесният паник бутон на гетата Лесният паник бутон на гетата

В ромската "Надежда" в Сливен почти всички са във фейсбук, а евангелски църкви заместват държавата срещу 10% "плосък данък"

18 окт 2019, 629 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Политика" Затваряне
Приватизацията изчезна

Повечето останали активи не са интересни за инвеститорите, а продажбата на други беше спряна от държавата

Още от Капитал
Земеделецът, който не оре

Александър Китев си поставя за цел да образова земеделците за ползите от нулева обработка на почвата с "Агримат БГ"

Германия си иска парите

Започва сагата с приемането на бюджета на ЕС за периода 2021 - 2027

Турската офанзива в Сирия: Раздвижване на смъртоносните пясъци

Военната операция на Анкара повишава риска от нова вълна бежанци и терористични атаки в Европа

Нобел за икономика: Как да се правят ефективни реформи

Тазгодишните лауреати намират начин да използват полеви изследвания, за да избегнат политиките тип "проба-грешка"

Шведска маса в гората

Три места в Швеция, където отглеждат и събират храната си сами по устойчивата формула "от земята в чинията"

Спорният Петер Хандке

Нобеловата награда за литература за 2019 г. предизвика възмущение и полемика относно ролята на писателя

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10