Пеевски и Цонев вече са написали закон за КТБ

От ДПС искат международно юридическо лице с опит във финансовото разузнаване да влезе в банката

Новият законопроект ще е "разширена и задълбочена" версия на предходния, внесен от Йордан Цонев в края на предишното НС, който така и не беше гласуван. Той предвиждаше да се разкрива тайната на влоговете на публичните личности
Новият законопроект ще е "разширена и задълбочена" версия на предходния, внесен от Йордан Цонев в края на предишното НС, който така и не беше гласуван. Той предвиждаше да се разкрива тайната на влоговете на публичните личности    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Новият законопроект ще е "разширена и задълбочена" версия на предходния, внесен от Йордан Цонев в края на предишното НС, който така и не беше гласуван. Той предвиждаше да се разкрива тайната на влоговете на публичните личности
Новият законопроект ще е "разширена и задълбочена" версия на предходния, внесен от Йордан Цонев в края на предишното НС, който така и не беше гласуван. Той предвиждаше да се разкрива тайната на влоговете на публичните личности    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА

Йордан Цонев и Делян Пеевски вече са написали разширен и задълбочен проектозакон за КТБ. Той ще бъде внесен още в първия ден на конституирането на 43-тия парламент, а моят подпис ще е на първо място. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция в Хасково.

Той поясни, че новият законопроект ще е разширена и задълбочена версия на предходния, внесен от Йордан Цонев в края на предишното Народно събрание, който така и не беше гласуван. Той предвиждаше да се разкрива тайната на влоговете на публичните личности, а ако вложителят е офшорка - имената на собствениците.

"Заради значимия публичен интерес настояваме международно юридическо лице с опит във финансовото разузнаване да влезе в КТБ. То да направи пълно разследване на задълженията, влоговете и заемите в банката и да стигне до дъното", настоя още Местан и декларира, че е "необходимо да се узнае цялата истина за КТБ, особено когато става дума за обвързаност на политици с финансовата институция. ДПС не се бои от сянката на КТБ. ДПС няма проблем с истината", каза Местан.

От партията също така настояват час по-скоро България да се включи към Европейския банков съюз и оттам всички български банки да бъдат подложени на европейския банков надзор, "защото има тежки съмнения, че надзорът и регулацията не са достатъчно ефективни".

ДПС била и "отворена" за това българският закон да се приведе в съответствие с европейската директива, която позволява най-късно 20 дни след затваряне на една банка да бъдат изплатени гарантираните депозити до 100 хил. евро, докато българският закон предполага това да става след отнета лицензия на банката. "Ако е възможно пазарно решение кредитори да покрият риска, ще го подкрепим с две ръце това решение", казва в пресъобщението Местан.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


53 коментара
 • 1
  abygale avatar :-|
  abygale

  Както казаха в един коментар, това е все едно лисицата да напише закон за опазване на кокошките...

 • 2
  abygale avatar :-|
  abygale

  Тая безгранична наглост все пак трябва да има някакво обяснение. Толкова идиотски нагли могат да бъдат само ако искат да възправят целокупния български народ срещу тях с цел втвърдяване на избирателите им. Но електората така или иначе им е вързан в кърпа. По-скоро вече са обгналели до там, че открито се гаврят и с държавата и с народа...

 • 3
  korc avatar :-|
  Корки

  Пропуснали са че, правителстото на Орешарски не е на власт и вече скандалната Маяма не пише избирателен закон, нито Сидеров ръкъводи комисията по етика.

 • 4
  sultana avatar :-|
  султана глаушева

  ??????пеевски и цонев са написали закон за ктб???????
  Е, това ме уби! Подигравка не е, гавра не е, няма такава дума, трябва някой да я измисли!

 • 5
  abygale avatar :-|
  abygale

  В "разширения и задълбочен" законопроект:
  Чл. 1: Всички активи на КТБ стават притежание на корпорация Пеевски. Чл. 2: Всички акционери и вложители духат супата.
  Чл. 3: Останалите българи плащат за масрафа и пак духат супата...

 • 7
  abygale avatar :-|
  abygale

  "Йордан Цонев и Делян Пеевски вече са написали разширен и задълбочен проектозакон за КТБ"...

  Педофили пишат закон за закрила на детето...

 • 8
  info111 avatar :-|
  info111

  До коментар [#7] от "abygale":

  Престъпници-рецидивисти пишат законите и Конституцията.

  Сега остава и Христо Бисеров да напише закон против прането на пари, Ахмед Доган - против събличането НА СОБСТВЕНАТА СИ СЪПРУГА НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО- НА ДАНСИНГ И ПРЕБИВАНЕТО Й ПРЕД ХОРАТА, ИЛИ РАЗМАХЕАНЕ НА ПИСТОЛЕТ НА МАСА С АЛКОХОЛ И ДРУГИ ХОРА ИЛИ ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ХИДРОМЕЛИОРАТИВНИ ПРОЕКТИ.
  Или ДПС - Ахмед Доган, Местан и другите ДА ПРЕДЛОЖАТ СУРОВИ НАКАЗАНИЯ ЗА ДОНОСНИЦИТЕ И СЪТРУДНИЦИТЕ НА ОБЯВЕНАТА С ТЕХЕН ЗАКОН ЗА ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!
  Могат да вземат за консултант и Гоце...
  Или всичките те, заедно с Борисов да напишат закон за строги наказания за корупция и използване на служебно положение, за премиери, министри и лидери на партии, които разпределят порции, слагат и махат президенти, главни прокурори и магистрати и висши магистрати или се обаждат на шефа на митницара да спре акция срещу определени хора, които са авери на гоцета и на "Реал-Мадрид"!...
  Или тези двамата да внесат закон за строги наказания и глоби за депутати, които редовно не ходят на работа, вкл. изхвърлянето им от парламента...

 • 9
  wmz04371669 avatar :-|
  Благодетел

  Хахахахахаааааааа...., това е забавно и подходящо за 1-ви април, а ако и за тогава не е подходящо, значи някои законотворци са за освидетелстване и право в Курило.....!!!

 • 10
  zdra4 avatar :-P
  zdra4

  "Йордан Цонев и Делян Пеевски вече са написали разширен и задълбочен проектозакон за КТБ. Той ще бъде внесен още в първия ден на конституирането на 43-тия парламент"

  Силно се надявам, че още в първия ден на конституирането си 43-тият парламент ще върне въпросния законопроект за доработка. (Да се надявам, че ще го отхвърли е твърде смело).

  ПС: Мислете и гласувайте.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход