Коментари Daily - 29 октомври

Защо се налага Преход 2.0; Триумфално завръщане на Сарая; Истина на деня

Българската олигархия съществува по една много руска причина - неработещи институции
Българската олигархия съществува по една много руска причина - неработещи институции
Българската олигархия съществува по една много руска причина - неработещи институции    ©  Красимир Юскеселиев
Българската олигархия съществува по една много руска причина - неработещи институции    ©  Красимир Юскеселиев

Позиция

Защо се налага Преход 2.0


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
6 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  peni_nikol.53. avatar :-|
  Peni Nikol
  • + 32

  Няма да му е простено на Борисов, ако се подаде на натиска на останалите партии и тръгне с ДПС в коалиция. Догани и Местани да ни разпределят порциите както са го правили 500 години.Няма да съжалявам че синът работи и живее в западна Европа и не мисли да се прибере в БЪлгария.

  Нередност?
 • 2
  ideyazabulgaria avatar :-|
  ideyazabulgaria
  • - 3
  • + 3

  Излязлото от устат на Соровецът Евгений Дайнов е пълна измама и лъжа, понеже именно „Отворено общество” поддържа олигархичния модел на България по тертип на САЩ , но дошъл през Русия.
  „Южен поток“ не е факторът българската олигархия да същества през руската- това е пълна глупост!
  „Южен поток“ е това, което е и „Север поток“ за скандинавците и германците- обикновена енергийна сделка между Русия и Европа. Него обаче не го иска само САЩ, който дели с Русия енергийните пазари на Европа и бие с камшик сателитите си като България да го изпълняват. И тази негова политика се тиражира от СДСариситге – Соровците, които са сложили за своя идеология направо външната и вътрешна политика на САЩ .
  Авторът на горните глупости е СДСариста от „Отворено общество Веселин Желев“ - дребна сороска риба с дребно мозъче.;)

  Нередност?
 • 3
  ideyazabulgaria avatar :-|
  ideyazabulgaria
  • - 1
  • + 1

  ПРОДЪЛЖЕНИЕ: Желев пресилва „лудостта по Путин“ у нас и то съвсем тенденциозно. Така му диктува „Отворено общество“ и САЩ. Някой си „дипломат“ казал това за България- дрън дрън. Постоянно се намират такива дърдорковци да говорят глупости. Смятам ,че нито подобно не е казано, това е измислица на Желев. За да направи писанията си по „интересни“ и привлече читатели. Ние сме в ЕС и НАТО и никой не може да ни изкара от там.

  Нередност?
 • 4
  ideyazabulgaria avatar :-|
  ideyazabulgaria
  • - 1
  • + 2

  А истината за подозрителното отношение на Европа към нас идва от факта, че имаме олигархия родена по тертипа на съветска Русия и комунистически връзки ,управляваща страната, омешала капиталисте си руската олигархия и водена от нея.
  От бившите комунистически страни олигархия родиха само Русия, бившите съветски републики и тези на Балканите- България, Македония и Сърбия. Никъде другаде в Европа няма да видиш подобно явление. Не случайно Путин крои планове да ни вкара в неговия Евразийски съюз и води активна пропаганда на български. Това се вижда от всички западняци и те мислят, че ние сме проводници на интересите на Путинова Русия в Европа и особено сега, с напрегнатите отношения между Европа и Русия за Украйна, западняците почнаха да ни гледат още по-накриво.

  Нередност?
 • 5
  ideyazabulgaria avatar :-|
  ideyazabulgaria
  • - 1
  • + 1

  Защо Европейският запад ни гледа накриво?

  Авторът на този коментар тиражиран от в. "Капитал" е на СДСариста от „Отворено общество" Веселин Желев - дребна сороска риба. В него цитираното от другия заклет соровец Евгений Дайнов е пълна измама и лъжа, понеже именно „Отворено общество” поддържа олигархичния модел на България по тертип на САЩ , но дошъл през Русия.
  „Южен поток“ не е факторът българската олигархия да същества през руската олигархия - това е пълна глупост!
  „Южен поток“ е това, което е и „Север поток“ за скандинавците и германците- обикновена енергийна сделка между Русия и Европа.
  Против "Южен поток" е само САЩ, който дели с Русия енергийните пазари на Европа и бие с камшик сателитите си като България да го изпълняват. И тази политика на САЩ се тиражира от СДСаристиге – Соровци( сега пребоядисани в рИформатори), които са сложили за своя идеология направо външната и вътрешна политика на САЩ .
  Желев пресилва „лудостта по Путин“ у нас и то съвсем тенденциозно. Така му диктува „Отворено общество“ и САЩ.
  Някой си „дипломат“ казал това за България- дрън дрън... Постоянно се намират такива дърдорковци в ЕС да говорят глупости.
  Смятам ,че нито подобно не е казано, това е измислица на Желев, за да направи писанията си "по-интересни“ и му повярват.
  Ние сме в ЕС и НАТО и никой не може да ни изкара от там, те ни пазят от Путин.
  А подозрителното отношение на Европа към нас има и то идва от факта, че имаме олигархия родена по тертипа на съветска Русия и комунистически връзки , управляваща страната, омешала капиталите си руската олигархия и водена от нея.
  От бившите комунистически страни олигархия родиха само Русия, бившите съветски републики и тези на Балканите- България, Македония и Сърбия. Никъде другаде в Европа няма да видиш подобно явление. Западна Европа има друг социален и обществен модел от САЩ и Русия т.н. социална/правова държава, упражняваща реална демокрация, която не допусак раждането и съществуването на олигархия.
  Не случайно Путин крои планове да ни вкара в неговия Евразийски съюз и води активна пропаганда на български. Това се вижда от всички западняци и те мислят, че ние сме проводници на интересите на Путинова Русия в Европа и особено сега, с напрегнатите отношения между Европа и Русия за Украйна, западняците почнаха да ни гледат още по-накриво.

  Сега в България не се налага преход 2 , а преобръщане на неолибералната олигархична система от прехода и пълната и смяна!

  Дора Апостолова

  Нередност?
 • 6
  pogled avatar :-|
  Григор Лилов

  С две ръце "за" мненията. Два големи проблема има. Първият - шпагата между Изтока и Запада - все повече с превес на Изтока, каквото е и сегашното правителство, и олигархията. И двата проблема са свързани, както правилно е отбелязано.

  Нередност?
Нов коментар