Коментари Daily - 26 ноември

Борба с корупцията, обновяване на елитите и качествени университети са важните фактори; Грешките на прокуратурата: и нито една във вреда на Пеевски

Проблемът на българите е, че често взимат за модел славянските страни вместо северноевропейските
Проблемът на българите е, че често взимат за модел славянските страни вместо северноевропейските
Проблемът на българите е, че често взимат за модел славянските страни вместо северноевропейските    ©  ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА
Проблемът на българите е, че често взимат за модел славянските страни вместо северноевропейските    ©  ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Поглед отвън


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  tsvetko_51 avatar :-|
  tsvetko_51
  • + 1

  За разликите и приликите между нас и Румъния няма какво толкова да се каже. Няколко пъти по-голяма страна ( съответно и пазар), наличие на природни богатства и традиционно от много години връзка с Европа, па макар и с по-калпавата част от нея според автора и ние, малка, относително бедна, но за сметка на това от край време страна влизаща в руските сметки и промяна само на степента на влияние - от 100% в соцвреме, до по-скромни проценти в периодите преди и след соц-а, но никога "чисти" от зависимост:).
  В този смисъл си е жив успех и това което сме, резултат на различни фактори, но включително и на факта, че Румъния е географски между нас и руските сателити, един вид санитарен кордон:).
  Последните два коментара ( този за бюджета го пропускам) трябва да се гледат в паралел. Доколкото "грешките" на Цацаров еднозначно опазват интересите на Пеевски и въпросните тефтери и следващите "грешки и пропуски" на същия Цацаров пак опират до пазене и дори укриване на участието на Пеевски и в този скандал, някак у мен се затвърждава мнението, че "успешността" на младия човек, поне по отношение на личния му рейтинг в прокуратурата, минава всякакви мислими граници.
  И в този смисъл, да продължаваме да се надяваме, че Цацаров ще започне да работи в полза на държава, ред и законност е силно нереалистични.
  С това не отменям разговора за стила на управление, прозиращ от тефтера на Златанов, но бих искал да се обърна към всеки, който прочете този текст, включително и г-жа Галинова (автора), това че повечето от нас не са си водили (или може би са?) подобен тип записки, най-малкото защото информацията в тях е толкова малко и проста, че не се налага да я записваш, но никога ли не сте получавали подобен вид указания от вашите началници/редактори да речем:).
  Много бих се изненадал, ако има хора, за които въпросния тефтер е първи и единствен досег с такава практика и никога не са били просители или бе са били изпращани при лекар/катаджия/чиновник с подобни по същество послания? И това в държавата, където преди няколко години беше разпространена фразата, че ние сме малка държава и почти всички сме братовчеди.
  Както се казва без лицемерие не може, ама...по така, с мярка:).

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал