Слави Бинев подаде оставка

По неофициална информация на "Капитал" Борислав Борисов от АБВ може да оглави комисията по култура и медии, а депутатът от ПФ - тази за младежта и спорта

"Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп", заяви днес бившият председател на комисията по култура и медии Слави Бинев
"Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп", заяви днес бившият председател на комисията по култура и медии Слави Бинев    ©  Надежда Чипева
"Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп", заяви днес бившият председател на комисията по култура и медии Слави Бинев
"Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп", заяви днес бившият председател на комисията по култура и медии Слави Бинев    ©  Надежда Чипева

Депутатът от Патриотичния фронт (ПФ) Слави Бинев подава оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии. Това съобщи съпредседателят на ПФ Валери Симеонов днес в Народното събрание след продължило повече от час заседание на парламентарната група на фронта.

"Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава", заяви Симеонов. Според него срещу Бинев се е водила кампания, която не е била подкрепена от "каквито и да е аргументи".

Изборът на депутата от ПФ и бивш собственик на чалга-клуба "Биад" за председател на комисията предизвика остра реакция от страна на представители на културния сектор. Миналата сряда се състоя многолюден протест, а главният режисьор на Народния театър Александър Морфов подаде оставка в знак на несъгласие с избора на Бинев. БНТ, БНР и Министерството на културата пък отказаха да участват в първото заседание на комисията по култура и медии, на което трябваше да се обсъди законопроекта за държавния бюджет за 2015 г. Обществените медии припомниха, че през 2012 г. Бинев и негови привърженици от "ГОРД" се опитаха да щурмуват сградата на БНТ заради това, че медиата е отразила тяхно партийно мероприятие само по един от своите канали.

Силният обществен натиск накара депутата да защитава поста си на специалната пресконференция миналата седмица. Оттогава до днес и той, и лидерът му Валери Симеонов повтаряха, че не виждат аргументи за оттегляне от поста.

На брифинга днес Слави Бинев уточни, че е взел решението за оставка още преди седмица, но днес "кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек като мен, който може да носи". "Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп", допълни още депутатът и предупреди: "Когато човек прави две-три стъпки назад, не му се присмивайте, може да се засилва".

Валери Симеонов заяви, че Патриотичният фронт няма да предлагат друг председател на комисията по култура и медии. По неофициална информация на "Капитал" ГЕРБ и РБ  обсъждат да предложат на ПФ вариант Слави Бинев да оглави комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, а сегашният й председател - бившият ректор на УНСС Борислав Борисов (АБВ) да заеме поста на Бинев.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


24 коментара
 • 1
  alex_yordanov avatar :-|
  alex_yordanov

  Толкова ли беше трудно да се лиши от удоволствието да се направи за посмешище пред цялата страна!?
  Явно си вярва (както и много други) колко е способен и добър (човек)!

 • 2
  barbq avatar :-P
  BarBQ

  Ама как така, та нали няма друг на света, който да е по-подготвен от него ... : D
  Леонардо, Микеланджело, бояджии, поздравителни картички ...

 • 3
  chicago514 avatar :-|
  chicago514

  Поредния Череп.

 • 4
  wacky avatar :-|
  wacky

  Интересно ми е дали сега новия председател, който и да бъде той, ще предложи ревизия в БНТ, както искаше Бинев, или ще се окаже, че с лошия чалгаджия си е заминало и желанието на управляващите да упражнят контрол върху изразходването на публичните средства от многоуважаваните от гражданите медии и културн дейци.

 • 5
  plamenhristov5 avatar :-P
  plamenhristov5

  Една победа на демокрацията над мутрафонията и чалгата.

 • 6
  objective avatar :-P
  objective

  Една "победа" на ПФ над собствената му глупост !

 • 7
  dr.st.danev avatar :-|
  dr.st.danev

  В тази държава има ГО! С безпринципните договаряния и сметки - "ти на мене аз на тебе", до тук, молим!

 • 8
  panta_rhei avatar :-|
  Nedyalko Lazarov

  Надяваме се сега новият председател да помисли как да намали десетократно или поне наполовина броя на "интелектуалците"и "художествено-творческата" интелигенция на бюджетна издръжка. Веднъж отбити от гръдта на данакоплатеца ще имат повече време да се върнат към основното си занимание - киснене в кафенетата до обяд и в кръчмите след това.
  България - страната с най-много ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ и ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА на глава от населението в света.

 • 9
  dr.st.danev avatar :-P
  dr.st.danev

  До коментар [#6] от "objective":

  Победа на ПФ? Всемирната излагация, вече победа ли се нарича? Пожелавам на ченгетата и доносниците да извоюват още по-голяма победа от този ред, като сами си проведат една ЛУСТРАЦИЯ. А чалгата и мутробарока да ги определят за най-голямото престъпление, извършвано срещу добрият вкус, с нарочен декрет!

 • 10
  dr.st.danev avatar :-|
  dr.st.danev

  До коментар [#8] от "sqr47309640":

  Преди да опрем до интелектуалците, не мислите ли, че би следвало да помислим за съкращения в разплутата, хипертрофирала бюрокрация на централно и местно ниво? Интелектуалците са мижаво перо в бюджета, виж другия разход, който съм споменал е гигантски! Да не бъдем скъпи на триците, евтини на брашното.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход