Премиерът номинира Румяна Бъчварова за вътрешен министър

Борисов изглежда е преосмислил желанието си да не пипа главния секретар на МВР и ръководителя на ДАНС

Румяна Бъчварова (вляво) е фаворитът на Борисов за нов вътрешен министър
Румяна Бъчварова (вляво) е фаворитът на Борисов за нов вътрешен министър    ©  Юлия Лазарова
Румяна Бъчварова (вляво) е фаворитът на Борисов за нов вътрешен министър
Румяна Бъчварова (вляво) е фаворитът на Борисов за нов вътрешен министър    ©  Юлия Лазарова

Министър-председателят Бойко Борисов ще предложи вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър на мястото на подалия оставка Веселин Вучков и ще поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на ръководителя на ДАНС Владимир Писанчев на следващото заседание на Министерския съвет. Това е крайният резултат от близо 24-часовата криза в кабинета, настъпила след изненадващото решение на Веселин Вучков, мотивирано именно от нежеланието на премиера да се раздели веднага с двамата висши ръководители от службите за сигурност. 

Новините съобщи самият Борисов от трибуната на Народното събрание в четвъртък. Очевидно раздразнен от развоя на събитията, той сподели разочарованието си, че изненадващата оставка на вътрешния министър се е случила в деня на визитата на директора на ФБР Джеймс Коми и е отвлякла вниманието от срещата му с Борисов. Той обвини за ситуацията и партиите, партньори на правителството - не гласували по важни въпроси заедно с ГЕРБ и така партията изглеждала зависима от ДПС.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


61 коментара
 • 1
  big_al avatar :-|
  BIG AL

  Всеки, всеки, последният ЮРИСТ в държавата , е по- добър за министър на вътрешните работи ...Просто знае, научили са го , да ЧЕТЕ Закона и да знае КЪДЕ да го търси, ако има проблем ..
  Не ми се пише, даже ...:))

 • 2
  naffoo avatar :-|
  naffoo

  Ужас! Няма по-лошо нещо от некомпетентен човек на такава висока длъжност! Тя дори не знае за какво става въпрос, а ще ръководи най-голямата и сложна администрация!

 • 3
  today avatar :-|
  today

  Това беше идеята, на постовете да се сложат "наши" хора, а на професионализма майната му!

 • 4
  info111 avatar :-|
  info111

  От тук нататък щетите от наистина варварското невежество, съчетано с наистина огромните му зависимисти и патологично его на Борисов ще бележат това управление!

  Борисов доказа, че свестен човек не може да му има доверие!
  Интересният момент ще е докога западни лидери и държави наистина ще крепят авторитетът му, и защо?

  Вижте например това негово изказване:


  "Знам, че нямам абсолютно никаква зависимост. Единствената ми цел е било тази част от НС да бъде спокойна, че няма пак да има ченгеджийски номера – лиани, червеи, маймуни и всичко останало. ИЗЛИЗА, ЧЕ Писанчев, ДИРЕКТОРЪТ НА КОГОТО ФБР ДАДЕ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА, АНГЛИЙСКИТЕ СЛУЖБИ СЪЩО, но излиза, че опитвайки се да правят това нещо за спокойствие в службите, аз съм зависимият човек в държавата, въпросът е кой управлява държавата, кой управлява Борисов, всеки, който ме знае, знае, че съм неуправляем", заяви още Борисов, цитиран от БГНЕС..."

  И веднага искам да отбележа един факт - БОРИСОВ ОТНОВО НАЙ-АРОГАНТНО И НЕЧУВАНО ОТНОВО ЛЪЖЕ!!!

  1) Не е истина, че американските и английските служби дават отлична оценка на Писанчев! ПРОСТО НЕ Е ВЯРНО!!!
  2) Но дори и да допуснем, че е така, за момент да приемем, че това е истина, и ЦЯЛАТА истина - а то очевадно не е - ТО Я българският премиер да обясни с думи прости И КОЙ ДАВА ОЦЕНКИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНИЯ, ЧИЕ МНЕНИЕ Е ВАЛИДНО - това на българския народ, на българские избирател и данъкоплатец, КОЕТО В СЛУЧАЯ С ПИСАНЧЕВ И ЛАЗАРОВ, А И С МНОГО ДРУГИ БОРИСОВИ ПРОТЕЖЕТА, КАТО ИСКРОВ, МАВРОДИЕВ, ЦАЦАРОВ,... ОТ ЕДНА СТРАНА, И МАЛЦИНАТА СВЕСТНИ И ПОЧТЕНИ ХОРА ОТ ДРУГА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО!

  3) И като английските и американските служби давали толкова отлични оценки за Писанчев (а явно и за Йовчев, Драшков и пр, понеже са от съшия кръжец), НЕКА ТОГАВА ДА ДАДАТ И АРГУМЕНТИТЕ СИ, И ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ДА ГИ РАЗГЛЕДАТ В СВЕТЛИНАТА НАПР. НА "ГАЛЕРИЯ", "ЧЕРВЕЙ", БИБЛИОТЕКАРСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, ПЕЕВСКИ, ДС И ДПС, ... НА МИЛИАРДИТЕ, ОТКРАДНАТИ ОТ КТБ!!!

  Само му вижте акъла и подхода на този!
  Защитаваше до дупка подобен откровен мошеник като Мирослав Найденов навремето, замесен в десетки далавери и изцепки, вкл. и със средства на ЕС, с разни калинки и пр., а гони МАЛЦИНАТА СВЕСТНИ ХОРА, КОИТО СА И ПОЧТЕНИ, И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ КАТО ВУЧКОВ И ТРАЙКОВ!

  Отново - това точно е отрицателната селекция, която от дълги години, от десетилетия дърпа България в пропастта!
  И утре този същият ще плаче, че нямал материал и затова се налагало да назначава министрите си на кръстовищата на България, или по кортове и футболни игрища.


  Как не им писна на някои от простотии и как не се засрамиха да го боготворят този и колко ниско наистина трябва да е паднал човек, който хем претендира да има интелект и някакъв морал, хем и някакъв сурат, за да му целува ... шлифера ум не ми го побира!

 • 5
  philipotel avatar :-|
  Durruti

  Положението можеше да е още по-трагикомично - можеше да върнат Цв Цв. Щом е в комисията по СРС-та, защо не и направо министър :)

 • 6
  xzk39309305 avatar :-P
  Иван55

  А вносителите на закона Пеевски леко и кротко по пързалката. :)

 • 7
  info111 avatar :-|
  info111

  И тази работа не трябва да бъде оставена неизсяснена и да премине, без да бъде детайлно разбрана, обяснена и анализирана от българските граждан, ТОЧНО КАКТО СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА КБ, И ЗА ХРИСТО БИСЕРОВ, И ЗА "ЧЕРВЕЙ",...
  Трябва българските граждани и наистина българските и наистина независими медии да продължат да задават въпроси и да изясняват:

  Защо Борисов толкова време пазеше Писанчев и Лазаров?
  Зашо отново най-нагло излъга, че американските и английските служби били дали най-високи оценки за Писанчев и компания, И ЗАЩО НАЙ-ПРОЗРАЧНО ОПИТВА ДА МАНИПУЛИРА ТРАДИЦИОННИТЕ ВЪЗПРИТЕТИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЯНИ ЗА ПОДКРЕПА НА ЗАПАДА ЗА ОТЯВЛЕНИ БЪЛГАРСКИ МАФИОТИ И МАФИИ, КАКТО И ЛИЦА И СЛУЖБИ, КОИТО СА ЯВНО ЗАВИСИМИ ОТ ТЯХ!

  Защото е повече от очевдино, че ако изобщо на света има някой, който НИКОГА няма да посмее да възрази на Борисов, ТО ТОВА Е НА ПЪРВО МЯСТО И ПРЕДИ ВСИЧКО ТОЧНО ... РТРумяна Бъчварова!

  Борисов трябва много добре да поясни какво точно означава "че го занимавали с ченгеджийски номера" - кой го занимава, как?


  Защото точно така лека полека и малко по малко се отварят очите на хората и се тръгва по пътя на нормализацията в държавата.

 • 8
  paradox22 avatar :-|
  paradox22

  Продължавам да подозирам връзка между - посещението на ФБР - оствката на милиционерския министер - обещанието за шеф на МВР да се назначи човек от прокуратурата. Бъчварова е временно на този пост, докато се измисли схемата за пролурора .. вероятно цацаров. КОЙ не успя да хване ДАНС, но сега чрез подводница ще хване МВР.. не забравяйте, че базите на МВР ве

 • 9
  paradox22 avatar :-|
  paradox22

  че са източени и са някъде на съхранение..

 • 10
  hmc12310991 avatar :-|
  hmc12310991

  Сега мафията наистина се е разтреперила,щом идва Бъчварова да я бори...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал