Съпругата на Яне Янев ще е съдебен помощник в СГС

От години административните ръководители търгуват влияние чрез тези позиции

В момента Яне Янев е съветник за борбата с корупцията на премиера Борисов
В момента Яне Янев е съветник за борбата с корупцията на премиера Борисов
В момента Яне Янев е съветник за борбата с корупцията на премиера Борисов    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
В момента Яне Янев е съветник за борбата с корупцията на премиера Борисов    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Съпругата на лидера на РЗС Яне Янев - Галя Янева, е сред спечелилите конкурса за съдебни помощници в Софийския градски съд, съобщи Mediapool във вторник. Тя е класирана на 12-о място от общо 16 свободни позиции за съдебен помощник в съда. Кандидатствали са общо 118 юристи. Позицията на съдебен помощник в Софийския градски съд е един от най-добрите трамплини за кариера в съдебната система. Доказателство за това е фактът, че Галя Янева в момента е кандидат за младши съдия в СГС, отбелязват от медията. КонкурсътКонкурсът е проведен миналата година, малко преди да започнат скандалите в градския съд, от комисия, съставена от заместниците на подалата оставка след поредица скандали председателка на СГС Владимира Янева – Богдана Желявска, Петя Крънчева и Иво Дачев. Последният също подаде оставка след призива на новия председател на ВКС Лозан Панов всички заместници на Янева да се оттеглят, докато Желявска и Крънчева отказаха. 

 ВизиткаГаля Янева завършва "Право" в Софийския университет малко след като се жени за Яне Янев. От публикации във вестник "Струма" се разбира, че в края на 2013 г. тя е изкарала задължителния юридически стаж в Окръжния съд в Благоевград. Пред изданието тя разкрива, че е смятала да полага изпити за адвокат. Но избира да прави кариера като съдия в София.Галя Янева може и да има качества,  за да спечели позицията в СГС, но няма как да не бъдат напомнени връзките на нейния съпруг, пише Mediapool. В момента Яне Янев е съветник за борбата с корупцията на премиера Бойко Борисов, а преди изборите РЗС явно подкрепяше ГЕРБ.Интересно при Янев е, че на няколко пъти той оповестява информация, която навежда на мисълта, че има връзки в съдебната система. Той пръв обяви например, че Лозан Панов все пак ще остане кандидат за председател на ВКС, когато  Панов се беше разколебал, след като бе блъснат от кола. 

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове