Предложенията на специалистите: Растежът се създава със свободни пазари, ясни правила и иновации

България трябва да се справи с корупцията и политическата нестабилност

   ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Политическата нестабилност, корупцията и липсата на реформи и достатъчно либерализация бяха очертани като основни пречки пред икономическия растеж на България по време на дискусията "Как да създадем икономически растеж", организирана от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Участниците посочиха още необходимостта от насърчаването на спестяванията, иновациите и инвестициите, подобряването на съдебната система и стимулирането на предприемачеството като фактори за икономическо развитие. Те отбелязаха, че ролята на държавата трябва да бъде създаването на правила, които да улесняват функционирането на бизнеса. Същевременно пазарите трябва да са свободни, за да се стимулират иновациите и конкуренцията. Ето и основните послания на участниците.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.