Как Васко от "Модерно предградие" преметна системата

Един неграмотен мъж се опита да направи услуга за 1 млн. лв. на Инвестбанк

Капитал
Капитал    ©  Цветелина Белутова
Капитал
Капитал    ©  Цветелина Белутова

Ако търсите в Google номер 71 на улица "Стара църква" в кв. "Модерно предградие", трудно ще го намерите. Вместо къща там има купчина строителни отпадъци. В същото време на този адрес по документи живее 34-годишният Васил Колев. Регистриран над дузина пъти в полицията. Макар и неграмотен в началото на месеца Васко прекрачва прага на Агенцията по вписвания в столичния кв. "Гео Милев", като носи наръч с документи, които подава на гишето. Иска да бъде вписан като управител на фирма. 

В сряда Васил Колев е задържан от служители на столичната полиция. Причината – миналата седмица 60-годишният бизнесмен Йовчо Кьосев е подал жалба, че някой се е опитал да вземе контрол на фирмата му "ДИГ 94" и по този начин да направи услуга на Инвестбанк. Това е банката, с която Кьосев води близо шестгодишен спор и която успява да осъди на две инстанции за близо 1 млн. лева.

Всъщност Васил Колев е мулето в една схема, която е толкова прозрачна, че прилича повече на демонстрация на чувство за безнаказаност от тези, които се ползват от нея.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата