Румяна Бъчварова: Най-важно е да няма пробив по границата

Вътрешният министър пред "Капитал"

"Свидетели сме на преселение, което трудно може да се направлява", смята вътрешният министър Румяна Бъчварова.
"Свидетели сме на преселение, което трудно може да се направлява", смята вътрешният министър Румяна Бъчварова.
"Свидетели сме на преселение, което трудно може да се направлява", смята вътрешният министър Румяна Бъчварова.    ©  Цветелина Белутова
"Свидетели сме на преселение, което трудно може да се направлява", смята вътрешният министър Румяна Бъчварова.    ©  Цветелина Белутова

Профил

Румяна Бъчварова е министър на вътрешните работи и вицепремиер по коалиционната политика и държавната администрация. В предишното правителство на  ГЕРБ е началник на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов. По образование е социолог и до влизането си в политиката през 2009 г. е главен изпълнителен директор на агенция за социологически проучвания "Маркет Линкс" ООД.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
5 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  bga_balkan avatar :-|
  рИформата идва
  • + 17

  "Всъщност сме изправени пред един много сложен цивилизационен казус. От една страна, поради задължението и разбирането си трябва да гарантираме правата на тези хора, които се намират в опасност: за свободно придвижване и за това да търсят възможност за по-добър живот."

  Ако познаваха законите нямаше да са изправени пред "един много сложен цивилизационен казус".
  1. Бежанец е човек пристигнал непосредствено от срана в която е заплашен живота и здравето му. България не граничи с такива страни. В страната от която навлизат нелегалните мигранти (Турция) те не са застрашени.
  2. Влизането във всяка държава става на базата на издадена виза (освен ако няма междудържавно споразумение за безвизов режим). Всякакво друго влизане на територията на държавата е НЕЗАКОНО, а лицата които са го извъшили са незаконно пребиваващи и подлежат на екстрадация (извеждане от територията на страната).
  3. Правото на свободно предвижване и по-качествен живот са за хората на съответната страна чиито граждани са, също за граждани на наднационални организации от две или повече страни (ЕС примерно) които имат междудържавни договори за това. Правото на свободно движение имат и лица от трети страни за времето което е упоменато във визите им (или за времето което могат да пребивават при безвизов режим)  Публикувано през m.capital.bg

  Нередност?
 • 2
  objective avatar :-(
  objective
  • + 12

  Kриво разбрана хуманност, която ще изяде главата на толерантния Християнски свят ! Мнозинството от арабите съвсем не са сиромаси и не са бежанци, а преселници, които се домогват до щедрата западноевропейска социална система. Като казват, че бягат само от войната по техните земи, защо не се насочат към безкрайните редконаселени руски степни и Сибирски простори ? Нима там няма нужда от работна ръка ?

  Нередност?
 • 3
  klavdyi avatar :-|
  Клавдий
  • + 8

  тая леля какво пък разбира от тези работи.
  "Парашутирана" от Бойко на този пост, тя ще бъде изстреляна като с катапулт от това място,след падане на кабинета Борисов, колкото бързи беше спусната.
  Въпроса е,че с нищо умно няма да бъде запомнена.

  Нередност?
 • 4
  vinetu avatar :-|
  vinetu
  • + 2

  Ако до сега Б.Б. беше послушен сътрудник на турската политика, то с бежанският поток предвидливо спрян в Одрин вече стана тотална парцалена кукла на Ердоган. Сега само да гъкне нещо против и потокът ще бъде освободен да залее България, което ще доведе неминуемо до падането на Б.Б. от власт. Вече нямаме възможност дори да направим оградата или да концентрираме войски за възпирането на имигрантите, защото десетки хиляди могат да нахлуят в България само за часове.
  Тази патова ситуация е национална катастрофа. И ако сега положението е катастрофално, то ако каскадите от язовири прелеят отново и удавят Одрин ще бъде чудо извън човешките ни представи.

  Нередност?
 • 5
  venelingeologia avatar :-|
  venelingeologia

  Бежанците бегат от България като гявол от тамян! Тука няма кой вода и покрив да им даде, да не отваряме дума за нещо повече...

  Нередност?
Нов коментар