Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3619 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка на резервни части за пътнически вагони на БДЖ

2.16 млн. лв.

 "БДЖ - Пътнически превози" обяви поръчка за доставка на резервни части за окомплектоване на подаваните за планов ремонт пътнически вагони, собственост на дружеството. Поръчката е разделена на 16 обособени позиции (електрическа подвагонна и вътрешна инсталация, високоволтови контактори, електрически кабели и др.), подробно описани в документацията. Участниците могат да кандидатстват за една или повече позиции. Срокът на изпълнение е 3 месеца. Участниците трябва да представят копие на валиден "Сертификат за функция по поддържане на ПЖПС", издаден по чл. 62б, ал. 3, т. 2 от Наредба №59 за управление на безопасността в железопътния транспорт, и валиден сертификат от серията ISO 9000 или еквивалент за успешно внедрена система за управление на качеството. Критерият за избор е най-ниска цена.  Информационна система за мониторинг на Черно море

950 хил. евро

ДП "Пристанищна инфраструктура" обяви поръчка за проектиране, доставка, пускане в експлоатация и гаранционна поддръжка на информационна система по проект "Мониторинг и информационна система на Черно море", финансиран от Норвежкия фонд. Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" е участник от българска страна по проекта, чиято цел е създаване и внедряване на информационна платформа, акумулираща и включваща база данни за състоянието на различни параметри на околната среда, морските пространства и крайбрежните зони, оказващи екологично въздействие и свързани с опазването и устойчивото развитие на Черно море, инструменти за анализ и за представяне на данните в подходящ потребителски интерфейс. Изпълнението на поръчката обхваща: а/ изготвяне на анализ и детайлен проект за изграждане и внедряване на информационната система; б/ доставка на хардуер и изграждане на хардуерна инфраструктура; в/ доставка на базов софтуер и предоставяне на лицензи за работа на информационната система; г/ внедряване на информационната система; д/ провеждане на тестове и изпитания за приемане на системата в реална експлоатация; е/ провеждане на обучения на ключови потребители и служители на възложителя. Срокът за изпълнение е 3 месеца. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 350 хил. лв., както и да имат опит с изпълнението на сходна поръчка. 

Консервация и реставрация на Перперикон

1 млн. лв. Община Кърджали обяви поръчка за извършване на консервационно-реставрационни работи и експониране на античен и средновековен град Перперикон по проект "Перперикон – минало за бъдеще", финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо Ппостранство 2009 – 2014. Основната цел на проекта е да се възстанови, съхрани и популяризира археологически комплекс "Перперикон" като уникална част от българското и европейското културно наследство. Специфичните цели на проекта са: да се възстанови, съхрани и експонира античен и средновековен град Перперикон, който е част от едноименния комплекс; да се популяризира археологически комплекс "Перперикон" като част от българското и европейското културно наследство. Основните дейности по проекта са свързани с консервационно-реставрационните работи и експониране на античен и средновековен град Перперикон съгласно изготвения, съгласуван и одобрен работен проект, който обхваща югозападната част на акропола. Ще бъдат консервирани и реставрирани сгради, съоръжения и урбанистични структури, находящи се в тази част, а именно – 3 олтара, щерна, 4 жилищни сгради, крепостната стена на акропола с 2 бастиона, полигонална кула и уличната мрежа. Срокът за изпълнение е 4 месеца. Участниците трябва да са изпълнили най-малко 2 обекта, еднакви или сходни с предмета на поръчката: консервационно-реставрационни работи на обект недвижима културна ценност с категория "световно значение", "национално значение" или "местно значение". Оферти се приемат до 19.10.2015 г. 

Фирма за подбор на оценители на проекти по "Човешки ресурси"

900 хил. лв.

Министерството на труда и социалната политика обяви поръчка за подбор на експерти - оценители на проектни предложения по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и на оферти на участници в процедури по Закона за обществените поръчки. Списъкът с необходими експерти включва: педагогически науки - 10 експерти; социални, стопански и правни науки - 2 експерти, психология – 5 експерти, политически науки - 2 експерти, социални дейности - 10 експерти, обществени комуникации и информационни науки - 2 експерти, право - 5 експерти, администрация и управление - 2 експерти, икономика - 20 експерти, туризъм - 2 експерти; природни науки, математика и информатика и технически науки - 2 експерти, информатика и компютърни науки и/или комуникационна и компютърна техника – 5 експерти, електротехника, електроника и автоматика - 2 експерти, транспорт - 2 експерти, архитектура, строителство и геодезия - 5 експерти, общо инженерство - 2 експерти; здравеопазване и спорт - медицина - 2 експерти, обществено здраве – 3 експерти, здравни грижи - 5 експерти; изкуства – 2 експерти, театрално и филмово изкуство – 2 експерти. Договорът с избрания изпълнител ще важи до 31.12.2018 г. Оферти се приемат до 09.11.2015 г. 

Ремонт на ремонтните затвори на основните изпускатели на язовир "Искър"

800 хил. лв. "Национална електрическа компания" обяви поръчка за ремонт на ремонтните затвори на основните изпускатели на язовир "Искър", язовирен район "Искър". Тя включва изготвяне на работен проект и извършване на строително-монтажни работи и следните основни дейности: ремонт на хидравличните уредби, маслопроводи и хидроцилиндри чрез доставка и монтаж на ново оборудване; ремонт на електрозахранването и управлението чрез доставка и монтаж на ново оборудване; ремонт на салникови уплътнения (вода - въздух), водещи колички и релсов път чрез доставка и монтаж на ново оборудване; пускови настройки и пробни изпитания; ремонт на ремонтните затвори на основните изпускатели на язовир "Искър" съгласно приет от възложителя проект. Срокът за изпълнение е 450 дни. Участниците трябва да са изпълнили най-малко два договора за строителство, сходно с предмета на настоящата поръчка, през последните 5 години: СМР за монтаж и/или ремонт на хидравлично оборудване и/или затворни органи, подобни на посочените в техническите спецификации. Оферти се приемат до 03.11.2015 г.

Доставка на резервни части за пътнически вагони на БДЖ

2.16 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK