Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4390 прочитания

© Юлия Лазарова


Енергийна ефективност на жилищни сгради в Рудозем

2.5 млн. лв.

Община Рудозем обяви поръчка за инженеринг (проектиране, доставки, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Тя е разделена на три обособени позиции: Обособена позиция №1: "Жилищен блок на ул. "Атанас Буров", блок №19-Наш дом" (девететажен блок, висок 25.3 м, строен през 1974 г.); Обособена позиция 2: "Жилищен блок на ул. "Капитан Петко Войвода", блок №31 (осем етажа, строен 1978 г., височина 24.75 м)"; Обособена позиция 3: "Жилищен блок на ул. "Капитан Петко Войвода", блок №33" (три входа А, Б, В, състоящи се от 4, 5 и 6 етажа съответно, строен 1984 г.). Дейностите по поръчката включват изготвяне на работни проекти, придружени с подробни количествено-стойностни сметки по приложимите части, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи след издаване на строително разрешително. Крайният срок за изпълнение е краят на 2016 г. Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция. Възложителят не поставя изисквания за финансови и технически възможности. Оферти се приемат до 09.11.2015 г.

Консултанти за наблюдение и контрол на програма "Регионално развитие"

2 млн. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви поръчка за консултантски услуги, свързани с наблюдение и контрол на изпълнението на проекти по оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Целта й е да се подобри процесът по верификация на средствата за ефективно и качествено изпълнение на проектите. Поръчката е разделена на четири обособени позиции: №1: "Подпомагане на Управляващия орган на ОПРР при провеждане на проверки на място на територията на Северозападен район, Северен централен район и Североизточен район по договори за безвъзмездна финансова помощ, свързани с ново строителство, ремонт, реконструкция, повишаване енергийната ефективност на сграден фонд"; №2: "Подпомагане на Управляващия орган на ОПРР при провеждане на проверки на място на територията на Югоизточен район, Южен централен район и Югозападен район по договори за безвъзмездна финансова помощ, свързани с ново строителство, ремонт, реконструкция, повишаване енергийната ефективност на сграден фонд"; №3: "Подпомагане на Управляващия орган на ОПРР при провеждане на проверки на място по договори за безвъзмездна финансова помощ, свързани с ремонт и рехабилитация на туристически атракции и свързаната с тях инфраструктура"; №4: "Подпомагане на Управляващия орган на ОПРР при провеждане на проверки на място по договори за безвъзмездна финансова помощ, свързани със строителство, рехабилитация и реконструкция на пътна инфраструктура, подобряване на градската среда и подобряване на градския транспорт". Участниците могат да кандидатстват за една или повече обособени позиции. Крайният срок за изпълнение на договора е 31.07.2016 г. Кандидатите трябва да имат доказан опит в предоставянето на еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка услуги и да имат на разположение за срока на изпълнение на поръчката екип - ръководител и експерти, притежаващи необходимата професионална квалификация и опит, съответстващи на спецификата на поръчката, пряко ангажирани за изпълнението на услугата. Оферти се приемат до 11.11.2015 г.

Разработване на ГИС система за нуждите на новата селска програма

2 млн. лв.

Министерството на земеделието и храните обяви поръчка за разработване на географска информационна система (ГИС) за нуждите на ПРСР (2014 - 2020 г.). Интегрираната географска информационна следва да обхваща пространствените, описателните и всички други налични и бъдещи видове данни, в това число: данни от картата на възстановената собственост (КВС); данни от кадастралната карта на Република България (КК); данни за ползвателите на земеделски земи; данни за начина на трайно ползване на земята, поддържането на земеделската земя и други данни, налични в СИЗП; цифрова орто-фото карта на територията на страната; специфични цифрови данни (слоеве) за различни части от територията на страната, вкл. зони със специфични ограничения, статус и забрани, екологично чувствителни и екологично насочени площи, местообитания, хабитати, биологични и агроекологични площи и др.; данни за горския фонд, налични в ИАГ. Основни цели, които следва да се постигнат, са да се обединят данните от съществуващите системи и да се осигури по-нататъшното им поддържане и осъвременяване чрез средствата на съвременна ГИС в единна географска БД; да се осигури необходимата функционалност за осъществяване на дейностите по контрол при отпускане на средства по ПРСР и др. Срокът за изпълнение е 48 месеца. Участниците през последните три години трябва да са изпълнили минимум 2 сходни услуги: проектиране, разработване, поддръжка и администриране на софтуер за информационни системи от тип електронни регистри на национално ниво. Оферти се приемат до 11.11.2015 г.

Ремонт на ВиК мрежа в Долни чифлик

1.9 млн. лв.

Община Долни чифлик обяви обществена поръчка за реконструкция на водопроводна и канализационна система на града, част от проекта за интегрирано управление на водите. В гр. Долни чифлик изградената канализационна мрежа, приета и стопанисвана от "ВиК-Варна" ООД, е едва 16 230 л.м. Инвестиционните нужди по отношение изграждането на канализационни мрежи са 32 000 л.м. В населеното място се използват септични ями и попивни кладенци, които водят до замърсяване на подземните води. Общата дължина на канализационните клонове, предвидени в проекта, е 8725 л.м, а дължината на канализационните отклонения е 3310 л.м. Изграждането им ще допринесе за разрешаване на инфраструктурните проблеми за отвеждане на отпадните води от всички прилежащи парцели. Проектираната канализация ще се заусти в съществуваща, която от своя страна с отвеждащи колектори е свързана със съществуваща пречиствателна станция. Това ще доведе до повишаване на жизнения стандарт; подобряване на екологичното състояние на района и подобряване на инфраструктурата. Срокът за изпълнение е 12 месеца. Участниците трябва да са изпълнили през последните 5 години не по-малко от 2 договора за строителство, еднакви или сходни с предмета на поръчката: реконструкция и/или рехабилитация на ВиК мрежи, и/или строителство на ВиК мрежи. Оферти се приемат до 23.10.2015 г.

Подбор на технически и експертни лица за изпълнение на програма "Човешки ресурси"

1.3 млн. лв.

Министерството на труда и социалната политика обяви поръчка за подбор на технически и експертни лица за управлението и изпълнението на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Поръчката включва следните основни дейности: провеждане на процедура за подбор на технически и експертни лица за управлението и изпълнението на ОПРЧР; цялостно администриране на трудовоправните взаимоотношения с наетите на трудов договор технически и експертни лица. Списъкът на техническите и експертните лица включва: 1. Шофьор на лек автомобил - 9 бр. 2. Специалист ИТ поддръжка – 1 бр. 3. Технически сътрудник (офис) – 5 бр. 4. Архивар - 2 бр. Договорът с избрания изпълнител ще важи до 31.12.2018 г. Участниците в процедурата следва да са изпълнили минимум два броя услуги, еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка, през последните три години: услуги по извършване на посредническа дейност по наемане на работа. Оферти се приемат до 17.11.2015 г. Поръчката се финансира от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", приоритетна ос "Техническа помощ".


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK