Герой от контрапротестите ударил Волен Сидеров

Бизнесменът Камен Попов е един от активистите, участвали във февруарските акции срещу Бойко Борисов от 2013 г.

Волен Сидеров
Волен Сидеров    ©  Георги Кожухаров
Волен Сидеров
Волен Сидеров    ©  Георги Кожухаров

Човекът, ударил с десен прав лидера на партия "Атака" Волен Сидеров вчера вечерта, се казва Камен Попов, разкри днес онлайн-изданието ClubZ. Медията е успяла да се свърже с него и той е потвърдил, че в момента не е задържан, на работа е и предстои да бъде разпитан от прокуратурата. Според главния секретар на МВР Георги Костов пък нападателят на Сидеров не е нито студент от НАТФИЗ, нито настоящ или бивш полицай. Късно в неделя вечерта лидерът на "Атака" нахлу със свои поддръжници в академията за театрално и филмово изкуство и предизвика скандал. При изкарването му от сградата беше ударен от неизвестен мъж.

Интересната подробност около Попов е, че той беше съучредител и председател на управителния съвет на Национален форум "Обединение" - една от организациите, родили се в резултат на протестите от февруари 2013 г., след които първото правителство на Бойко Борисов подаде оставка. Впоследствие това беше и една от структурите, които участваха в т.нар. "контрапротести" и си сътрудничиха с кабинета на Пламен Орешарски.

Друг интересен детайл около Камен Попов е, че участва в управлението на Винпром – Кюстендил и Гарант Инвест Холдинг – бизнес структури, свързвани с убития бизнесмен и бивш собственик на футболен клуб "Локомотив Пловдив" Александър Тасев – Остап. Последният е племенник на бившия секретар на окръжния комитет на БКП в Кюстендил Никола Тасев и бивш депутат от Българския бизнес блок на Жорж Ганчев. Приживе се смяташе за един от влиятелните политически брокери в Кюстендил и гравитираше около бившата силова групировка ВИС.

Национален форум "Обединение" участваше и в среднощните патрули, които националистическата формация на Боян Расате пусна по улиците на София срещу бежанците.

Камен Попов също така е и съпредседател на федерацията по смесени бойни спортове (ММА) заедно със Станислав Недков-Стъки, с когото са приятели от години. Стъки от своя страна беше един от хората, които активно участваха в предизборната кампания на политическия проект "България без цензура" на бившия телевизионен водещ Николай Бареков. Близостта на общността по смесени бойни изкуства и Бареков достигна дотам, че ММА-боецът Борислав Иглев дори бе номиниран и избран за депутат в настоящото Народно събрание.