С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
1 15 ное 2015, 17:55, 4408 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Рехабилитация на железопътни участъци Скутаре-Оризово и Стралджа-Церковски
8.4 млн. лв.

ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви поръчка за рехабилитация на жп участъци Скутаре-Оризово и Стралджа-Церковски. Това е част от проекта "Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас – фаза 2". Поръчката е разделена на обособени позиции: за Скутаре – Оризово и за Стралджа – Церковски. Първата обхваща жп участък от гара Скутаре (НС1 - km 16+894) до гара Оризово (НС2 – km 43+029) с дължина 26.135 km и включва гарите Маноле и Белозем и сп. Опълченец. Втората е от km 217+210 до km 218+919 (Път 1) и от km 218+586 до km 218+973 (Път 2). Срокът за изпълнение е 36 месеца. Участниците трябва да имат опит с изпълнението на сходни услуги, а именно услуга за техническо и/или работно проектиране за ново строителство и/или модернизация и/или реконструкция и/или рехабилитация на жп инфраструктура, както и изпълнение на строителни дейности по ново строителство и/или модернизация и/или реконструкция и/или рехабилитация на железопътната инфраструктура по смисъла на Закона за железопътния транспорт (ЗЖТ) с минимална дължина 20 км, електрифицирана железопътна линия с включено коловозно развитие на най-малко една гара (за първа позиция). Оферти се приемат до 28 януари 2016 г.


Основен ремонт на Клиника по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги", Пловдив
5.8 млн. лв.


УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, Пловдив, обяви поръчка за инженеринг (проектиране и строителство) за преустройство и основен ремонт на сградния фонд на Клиника по педиатрия и генетични заболявания. Поръчката ще изпълни в следните етапи - Етап 1 - изработка на проектите съгласно обекта на обществената поръчка, в това число количествено-стойностна сметка, и предаването им за одобрение. Етап 2 - изпълнение на строителството, изготвяне на съпътстващата документация и всички необходими дейности до окончателното приемане на обекта. Възложителят си запазва правото да възлага изпълнението на този етап при условията на етапност на строителството. Срокът за изпълнение е 7 месеца. Участниците е необходимо да разполагат със свободен собствен финансов ресурс от поне 500 хил. лв. Те трябва да са изпълнили успешно три договора, еднакви или сходни с предмета на поръчката: проектиране и СМР (инженерингови или отделни договори за СМР и за проектиране) за минимум 3 строителни обекта (сгради или части от тях) с обществено предназначение, от които поне един обект да представлява сграден фонд на лечебно заведение за болнична помощ (сгради или части от тях). Срокът за подаване на оферти е 28 декември 2015 г. 

Закриване и рекултивация на 4 сметища в община Севлиево
3.32 млн. лв.

Министерството на околната среда и водите обяви поръчка за закриване и рекултивация на 4 съществуващи сметища в община Севлиево, област Габрово. Това са сметище в с. Агатово, м. Камено поле; сметище в с. Градница, м. Банчова усойна; сметище в с. Душево, м. Под селото; сметище в с. Крушево, м. Вратняка.
Поръчката включва изгребване и извозване на отпадъци от съществуващо сметище до указаното в работния проект регионално депо за отпадъци - Севлиево; изпълнение на строителни работи (изкопни и насипни), включително доставка на материали, осигуряване на механизация, работна сила и всички други услуги и дейности, необходими за изпълнение на рекултивационните дейности съгласно одобрени работни проекти на 4-те подобекта и техническите спецификации за настоящата поръчка; временно строителство за целите на обекта/тите, дейности по временна организация на движението и други временни работи; техническа и биологична рекултивация; грижи за растителността; отстраняване на дефекти през 2-месечния срок от завършването на всички дейности по обекта/тите и др.
Участниците трябва да имат минимум един сходен обект, изпълнен през последните 5 години, както и да разполагат със собствени или наети технически лица, които ще използват за извършване на строителните и рекултивационни работи. Оферти се приемат до 4 януари 2016 г.Изграждане на временно селище за бежанци в Харманли
1.4 млн. лв.

Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет oбяви поръчка за изграждане на преместваемо временно контейнерно селище в РПЦ - Харманли, чрез монтаж на изработени по проект контейнери за настаняване на лица, търсещи закрила, и изграждане на прилежаща инфраструктура. Поръчката включва изграждане на площадкови ВиК мрежи по проект и резервоар за снабдяване с питейна вода, изграждане на площадкови електрически мрежи, районно осветление, видеонаблюдение и независимо захранване чрез дизелов генератор, изграждане на бетонови фундаменти, вертикално планиране, пътна мрежа в контейнерното селище и ограда. Количеството и обемът на дейностите са описани в техническото задание, приложение №1а и 1б от документацията за участие. Срокът за изпълнение е 30 дни. Поръчката се финансира от Европейската комисия и държавния бюджет. Участниците трябва да са изпълнили през последните 5 години най-малко 3 сходни строителства - дейности, свързани със строителство и/или изработка и монтаж на фургони. Оферти могат да се подават до 21 декември 2015 г.

Знаци и пътна маркировка за ЦГМ
1.3 млн. лв.


"Център за градска мобилност" ЕАД обяви поръчка за изработка, доставка и монтаж на знаково стопанство и полагане на хоризонтална пътна маркировка в зоните за почасово платено паркиране за нуждите на дружеството. Тя включва изработка, доставка и монтаж на антипаркинг стълбчета, тръбно-решетъчен парапет, пътни знаци и носещи стълбове; подмяна на амортизирани и счупени елементи; полагане на хоризонтална маркировка (вкл. демаркиране при необходимост) и асфалт за повдигане; хоризонтална маркировка за обозначаване на линии, стрелки, символи и надписи, нанесени с боя върху пътното платно с бяла, синя и зелена маркировъчна боя. Маркировъчната боя е студен шприц пластик. Количествата са посочени в Техническата спецификация – раздел IV, и Количествено-стойностната сметка - Приложение № 8.1, неразделна част от документацията за участие. Възложителят ще представя на изпълнителя заявки, въз основа на които се изготвят възлагателните протоколи. Договорът ще е за две години. Участниците в процедурата трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 500 хил. лв. Те трябва да имат опит в дейности, включени в предмета на поръчката, или опит при изграждане и/или възстановяване на тротоарни настилки през последните пет години. Предложения могат да се подават до 8 декември 2015 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Решения за софийските проблеми 2 Решения за софийските проблеми

Какво предлагат кандидатите за кметския пост по ключови за града въпроси

18 окт 2019, 811 прочитания

Лесният паник бутон на гетата Лесният паник бутон на гетата

В ромската "Надежда" в Сливен почти всички са във фейсбук, а евангелски църкви заместват държавата срещу 10% "плосък данък"

18 окт 2019, 732 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Политика" Затваряне
Вечерни новини: 15 ноември

"И София е Париж" ;"Русия тренира на Балканите започването на "хибридна война", целяща дестабилизиране на цяла Европа, предупреждава българският президент; ЧЕЗ ще инвестира над 1 млн. лева в обекти, чието изпълнение започва през ноември в Западна България, съобщиха от компанията; Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена; Постигнат е консенсус с бранша за наредбата, която урежда прилагането на Националната програма за подпомагането на лозаро-винарския сектор

Още от Капитал
Втори живот за старата техника

Къде се приемат електроуредите и как става рециклирането им

Новите инженери на "Бош"

Германската група направи инженеринг център в София, който разработва технологии за автомобилната индустрия

Германски минерални бани

След 13 години усилия българските балнеохотели бяха одобрени от германските здравни каси

Решения за софийските проблеми

Какво предлагат кандидатите за кметския пост по ключови за града въпроси

Kалендар и домашно кино

По-интересните събития от уикенда и седмицата

Книга: Олга Токарчук - "Бегуни"

Една от ключовите книги на полската писателка, която получи Нобелова награда за литература

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10