Защо докладът за КТБ няма да ни излекува от КТБ

Темата с публичността на разследването на AlixPartners е удобна политическа димка, зад която да се прикрият истинските проблеми   ©  Надежда Чипева
   ©  Надежда Чипева

"Основните зависимости в свързаните с КТБ фирми са обяснени в абсолютно нечетими схеми – разделителната способност на принтера не е толкова голяма, за да се различава нещо от този ситен шрифт", разказа в четвъртък пред бТВ депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов впечатленията си от сблъсъка с най-търсения документ в държавата - докладът на британската фирма AlixPartners, която беше наета миналата година да издири източените от КТБ активи и да направи предложения за тяхното възстановяване. 

Всъщност това, за което Гроздан Караджов говори, разказа пред "Капитал" запознат с документа източник, всъщност е много подробна инфографика, която показва какъв процент от кредитите, отпуснати от КТБ, са отишли при свързани с Цветан Василев фирми. Графиката била толкова голяма, че нямало как да се види на формат А4.

От няколко седмици темата за публичността на доклада на AlixPartners присъства активно в политическия дебат. Премиерът Бойко Борисов разпореди публикуването му, "за да затвори темата КТБ".  Депутатите от опозицията водят битка за публикуването му, а анти-КТБ крилото в ДПС в лицето на депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски внесе законодателни промени, които да позволят публикуването на текста.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


10 коментара
 • 1
  info111 avatar :-|
  info111

  Аз като човек, който се е посблъсквал с големи и много големи мошеници и измамници в живота си и смея да твърдя, че имам известна представа за нещата в живота и цифрите, искам да споделя някои поразхвърляни и несистематизирани мисли, вървейки по горната статия.
  Първо с някои основни истини, които се разкриха категорично досега:, с "The basics":

  1) Извършени са огромни кражби и престъпления в КТБ, и то за продължителен период от време, тоест като рецидив, липсват милиарди лева.

  2) Тези престъпления са възможни да се извършат само при УМИШЛЕНОТО ПАРАЛИЗИРАНЕ И БЛОКИРАНЕ НА ЕДИН КУП ДЪРЖАВНИ КОНТРОЛНИ, РЕГУЛАТИВНИ И РЕПРЕСИВНИ ОРГАНИ, всъщност на всичките органи и институции в държавата по един наистина безпрецедентен начин, тоест "казусът КТБ", или "кражбата на века" е поредното много красноречивно доказателство, че В БЪЛГАРИЯ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, И ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПЛЕНЕНА ОТ МАФИЯТА, ОТ ОЛИГАРХО-МОНОПОЛИСТИЧНАТА ДИКТАТУРА МАФИЯ!
  И този извод, категорично направен и доказан от всички в и извън България (е, освен самата мафия и капиите й навсякъде и най-вече във властта, а и където и да са) ВСЪЩНОСТ Е НАЙ-ВАЖНОТО И ПОЛЕЗНО НЕЩО ОТ ТАЗИ ЕНИГМАТИЧНА ПРЕСТЪПНА ДРАМА, а не възстановяването на максимално повече от откраднатото, колкото и много хора непременно да не го разбират, ТОЕСТ, ДА ГО КАЖА ПО ДРУГ НАЧИН - ТОЗИ ПЪТ ТЪРСЕТЕ КРАДЦИТЕ, А НЕ (НЕПРЕМЕННО И САМО) ПАРИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ МОГАТ (И ЩЕ) ВИ ЗАВЕДАТ "ИЗНЕНАДВАЩО ДО "ПЕШЕРАТА НА АЛИ БАБА",, КЪДЕТО ОТЛЕЖАВАТ МНОГО ПО-ГОЛЕМИ СЪКРОВИЩА, ОТКРАДНАТИТЕ 4 МИЛИАРДА ЛЕВА СА САМО МАЛКА ЧАСТ ОТ ОТКРАДНАТОТО ОТ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ, А И ПРЕДИ ТОВА...

  3) Мащабът на престъпленията в КТБ и продължителносття им, обшествената значимост и реакция, внимание и интереси на обществото през годините, КОИТО СА НЕГЛИЖИРАНИ, красноречиво показват и доказват, че СТАВА ДУМА ЗА ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И КРАЖБИ ВЪВ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ!
  Тоест, това ни дава и отговорът КОЙ, защото тук не става дума само и просто за ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА И МАФИЯ, за която и да е ОПГ или мафия, А ЗА БЕЗСПОРНО НАЙ-ГОЛЯМАТА, ДОМИНИРАЩАТА В БЪЛГАРИЯ МАФИЯ И БОСОВЕТЕ Й, и това също мисля е без никакво съмнение!
  А ТЯ В БЪЛГАРИЯ Е САМО ЕДНА, И ОТЛИЧНО, ВЕЧЕ ДО БОЛКА ПОЗНАТА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НА ВСЕКИ В И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ!!! :)

  В статията се казва: "В петък Владислав Горанов каза, че стойността на договора е 800 хил. евро..."

  Искам специално да подчертая, че тук отново лъсва споре дмен едно огромно противоречие и несъответствие. За разлика от всички хора и почти цяла България, които се възмутиха, че изнесените в общественото пространство мисля 22 милиона лева за този доклад, аз имам по-друго мнение.
  Вижте, когато става дума за пари и много или малко са те, независимо от сумата, 20, 200 долара, или 2 милиона, или 22 милиона, ДАЛИ СА МАЛКО ИЛИ МНОГО ВИНАГИ СЕ ИЗМЕРВА ПРЕЗ ... УСЛУГАТА, ПРЕЗ ПОЛУЧЕНАТА УСЛУГА ИЛИ ПРОДУКТ!
  При откраднати 4 миллиарда, ако да речем се намери някой теоретично да върне 3 от тях, аз смятам, че всеки обран би платил с удоволствие не 22, а 220 милиона, ако му се върнат тези 3 от откраднатите 4 милиарда! Тоест, това, което искам да кажа, че че е несериозно да се твърди, че една сума е много или малко, АКО СЕ КРИЕ КАКВО ТОЧНО Е НАПАЗАРУВАНО, КАКВО ТОЧНО Е КУПЕНО С ТЕЗИ ПАРИ!
  Но мисълта ми е, че и сума от 800,000 евро не е сериозна сума, ако се поставят всичките онези цели, които Фондът за гарантиране на депозитите, правителството и парламентът твърдят, че преследват и искат при наемането на тази фирма!

  Друго - в статията се цитира, че изчезнали от трезора, КЕШ, от касата на банката 200 милиона лева - е, добре, но ние това си го знаем още от първият ден, от деня в който главният прокурор по сигнал на Пеевски атакува сградата на банката, но тогава ни бяха разказвани легенди и приказки от 1001 нощ, как Мустакастият Цветан, дегизиран и в тъмна доба се бил примъкнал в центъра на София с един бус, и с чували бил пренесъл има-няма 206 милиона, метнал ги на бусчето и от там - на самолетчето и фъз - по Европата, пей сърце!
  Аз бих задал СЛЕД ТОЛКОВА ВРЕМЕ, ПРИ АНГАЖИРАНЕТО НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА, СЛУЖБИ, ИНСТИТУЦИИ, КВЕСТОРИ, ОДИТОРИ, БАНКЕРИ, ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ, ХОРА ОТ ДАНС И СЛУЖБИТЕ, ОТ МВР И ДРУГИ МАНЕКЕНИ И СБЪРКАНИ СЪЩЕСТВА, НЕ МОЖЕЩИ ДОРИ И ДА НАПРАВЯТ ЕДИН СПРЕД ШИИТ, НАЙ-ОБИКНОВЕНА ТАБЛИЦА НА ТОЧНИТЕ ЦИФРИ ДОРИ И САМО НА ДЕПОЗАНТИТЕ...
  та аз бих задал простият въпрос, и как точно и по колко СА БИЛИ ИЗТОЧВАНИ, ТЕГЛЕНИ ОТ КАСА ТЕЗИ 206 МИЛИОНА, ако всички сме съгласни с откровената простотия на Цацаров за изнесените чували.
  Дали пък това не са ПОДКУПИТЕ, КОИТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ, НО И - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ПЕЕВСКИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ (може би не всички все още са забравили, че по онова време Василев "ПРИЕМАШЕ ПЕЕВСКИ КАТО НЕГОВ СИН", и това е ... ПО НЕГОВИТЕ СОБСТВЕНИ ДУМИ И ПРИЗНАНИЯ, и не знам защо всички внезапно получиха в България пак колективна амнезиа)
  Имам още много "прости въпросчета", но постинмгът стана доста дълъг, затова ще приключа за сега, вижте, ТЕЗИ ОТКРАДНАТИ ПАРИ, ТЕЗИ ИЗЧЕЗНАЛИ МИЛИАРДИ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА И НА ВАСИЛЕВ, И НА ПЕЕВСКИ, ТОЕСТ, ТЕ НЕ СА ЛЪЖИЦА САМО НА ТЕЙНИТЕ УСТА, КОЛКОТО ГОЛЕМИ И НАГЛИ И НЕНАСИТНИ ДА СА ТЕ, става дума за ОРГАНИЗИРАНА И ОСЪЩЕСТВЕНА ОГРОМНА, ПОРЕДНА КРАЖБА В БЪЛГАРИЯ, ОТ ВСЕ СЪЩАТА МАФИЯ, КОЯТО ГРАБИ И РУШИ БЪЛГАРИЯ, и то не без помощ или "безучастност" и на ред чужди сили и служби ДОСЕГА!?!?!?, за съжаление, и никой да не се заблуждава и да няма никакви илюзии по този въпрос, че едните ако са много лоши, другите са ангелчета и херувими!

  Сега по текста. Отново се цитира например в статията, че

 • 2
  degon avatar :-|
  oanes

  Местните фирми са под контрола на власта т.е. под контрола на тези, които извършиха комплота КТБ. Поради това събирането на парите неса възложени на независимата детективската ф-ма. Горанов, та нали той е един от участниците разработили комплота, който искаше и "банковата ваканция" водеща до падането на борда. Докато комплотаджиите са на власт нищо хубаво няма да се случи.

 • 3
  info111 avatar :-|
  info111

  Прочетете внимателно този абзац:

  "Експертите на фирмата СА РАБОТИЛИ В СГРАДАТА НА КТБ на "Гарибалди", КАТО СА ПОЛУЧАВАЛИ ИНФОРМАЦИЯ ОТ СИНДИЦИТЕ. (е, като е така, то тогава какво повече тази фирма може да направи повече от българската държава, от синидците, фонда, БНБ, регулативните и контролни органи, прокуратурата и следствието в България, АКО ТЕ СА НАИСТИНА КОМПЕТЕНТНИ И ИСКАТ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА, а ако не са такива - ТЕ КАКВО ТОЧНО ПРАВЯТ И ЗАЩО ИЗОБЩО ТЕЗИ ХОРА И РЪКОВОДСТВАТА ИМ СА ТАМ И ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ!?!? - бел. моя) Те е трябвало да възстановят фактите за това къде са отишли парите - анализирайки всяко едно кредитно досие и данните за финансовите транзакции, които се пазят в КТБ...

  Според източник на "Капитал", запознат с процеса по възстановяването на парите от КТБ, в доклада е записано, че "ОСНОВНА ЧАСТ, МОЖЕ БИ 90% ОТ АКТИВИТЕ , СА В България, така че се наемат местни фирми, които да ги върнат. Някои от тях обаче е невъзможно да бъдат върнати - например Crown Media - парите за ТВ7 - там се губят 300 млн. лв., които са преточени през покупки на техника, рекламни договори, заплати и т.н. Работи се по "Петрол", "Дунарит", "Авионамс", "Сана Спайс хотели", БТК"."

  Хайден да се взрем малко повече в конкретиката и в "детайлите", цитира се като пример схема през "Crown Media - парите за ТВ7", ПРЕЗ КОЯТО "БИЛИ ПРЕТОЧЕНИ" И СЕ ГУБЕЛИ СЛЕДИТЕ НА ... ЕДНИ 300 МИЛИОНА ЛЕВА!?!?!
  И тези пари "били преточени" през покупка на техника, рекламни договори, заплати и т.н...

  Ами за толкова време, месеци и години вече (над година" НЯМА ТАКОВА НЕЩО, КАТО ..."знае се, че парите са в България", "знае се фирмата, през която били "преточени"", знае се че били похарчени за заплати, техника, РЕКЛАМНИ ДОГОВОРИ и пр, и ... ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ... "ПАРИТЕ СВ ГУБЕЛИ"!?!?!? НО СЕ ЗНАЕ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СА В БЪЛГАРИЯ, НЯКЪДЕ - ЕЙ ТАКА, АНОНОИМНО - В ОГРОМНА И НЕОБЯТНА БЪЛГАРИЯ!?!?!?!
  Не знам за вас, но за мен това са глупости! Става дума за пари, за КОНКРЕТНИ СУМИ, и КОНКРЕТНИ ХОРА И ФИРМИ, И ТЕ СА (БИЛИ) В БЪЛГАРИЯ!
  Абе господа банкери, квестори, синдици, контролиращи органи, управници, политици, коментатори, анализатори, статистици, и прочие пасмина, ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СТЕ РАЗНИЩИЛИ И КЪТНИТЕ ЗЪБИ И НА ПОРТИЕРИТЕ НА ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ ФИРМИ ПО ПЪТЯ НА "ИЗТОЧВАНЕТО" НА ТЕЗИ 300 МИЛИОНА ЛЕВА, а и на останалите, ДО СТОТИНКА!!!
  И конкретные виновник лица - не само от банката, а по веригата, и от банката разбира се, особено ако има - а то има - свърьани лица, които са играли и от двете страни, ДА СА ИЗПРАВЕНИ ПРЕД СЪДА СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ГОДНИ ЗА АДЕКВАТНИ ПРИСЪДИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, и при това ВСИЧКИТЕ!?!??!

  Дайте да видим КАКВО КОНКРЕТНО Е НАПРАВЕНО САМО ПО ПЪТЯ НА ТЕЗИ ИЗТОЧЕНИ 300 МИЛИОНА ОТ БАНКАТА ДОСЕГА!
  Кой е обвинен, какви са намерените ОТ УСИЛЕНАТА ВИ РАБОТА доказателства, КОИ СА КОНКРЕТНИТЕ ИМЕНА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, НА КРАДЦИТЕ САМО ПО ТАЗИ СХЕМА НА КРАЖБА НА ПАРИ НА КТБ?
  КОНКРЕТНИТЕ ИМЕНА, С КОНКРЕТНИТЕ ЛИЦА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПО ТАЗИ СХЕМА!!!
  И после така и по другите, и току виж, накрая се разбере КОЙ И КОИ ПО-ТОЧНО СА И ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ТАЗИ СХЕМА И ТАЗИ МАФИЯ, И СКОПА, ОБХВАТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В КТБ, без значение кои и къде са!

  Иначе какво излиза - всичко се знаело, всички пари и активи си били в България, знаело се къде са отишли и от къде са минали, НО НАКРАЯ ... ПАРИТЕ СЕ ГУБЕЛИ И НЕ МОЖЕЛИ ДА СЕ ВЪРНАТ!?!?!

  ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ ПЪК Е ТОВА? България е огромна държава някъде в Африка или Сибир ли? Няма си МВР с над милиард бюджет на година ли? И с по 100 милиона на година смао за СРС-та ли? И с полиция, по-голяма по численопст от ... армията ли?
  Нямаме достатъчно прокурори и полиция ли, СЛЕД КАТО СА НАЙ-МНОГО НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА?
  Нямаме следствие, БНБ, КФН, контролни и регулативни органи ли, вкл. ДАНС, МАНС, финансово разузнаване ли, ИЛИ ТЕ СА САМО ЗА ДИМКИ И ТЪПИ ОБЯСНЕНИЯ И ИМИТАЦИИ И ДИМКИ?
  АБЕ КАЖЕТЕ МНОГО ТОЧНО, КОНКРЕТНО И ПОДРОБНО, ДО СТОТИНКА КЪДЕ И ЗА КАКВО ТОЧНО СА ОТИШЛИ НАПРИМЕР ТЕЗИ 300 МИЛИОНА ЛЕВА ПРЕЗ ГОРНАТА ФИРМА, С ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, И СПРЕТЕ ДА СЕ КРИЕТЕ ЗАД РАЗНИ БАНКОВИ И ДРУГИ ТАЙНИ, КЛАУЗИ ЗА КОНФЕНДИЦИАЛНОСТ И ПРОЧИЕ ПРОСТОТИИ, ЗАД КОИТО СЕ КРИЯТ ИМЕНАТА НА КРАДЦИТЕ И ОНЕЗИ, КОИТО СА ИМ ПОМОГНАЛИ И СЕ МЪЧАТ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРИЯТ ИМЕНАТА ИМ И ОТКРАДНАТОТО!

  Ако експертите на Алекс Партнърс са работили само в сградата на фирмата (знам, има и други комуникации...) и с документи и факти (и ресурси и възможности само) от банката и синдиците, то тогава и 800,000 евро са много, ЗАЩОТО ИЗНИКВА ВЪПРОСЪТ КАКВО СА ПРАВИЛИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ, И ЗАЩИ НЕ СА СВЪРШИЛИ ДОСЕГА ТЕ ТАЗИ РАБОТА, СЛЕД КАТО ТОЧНО ЗАТОВА СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ? ОСОБЕНО СЛЕД КАТО ПАРИТЕ, ИЛИ 90% ОТ ТЯХ, И АКТИВИТЕ НА БАНКАТА БИЛИ В БЪЛГАРИЯ!!

 • 4
  info111 avatar :-|
  info111

  В България масово престъпления на Организирани Престъпни Групи и мафии се третират и разследват като обикновени престъпления, с един, двама, или дори срещу отлично известни "неизвестни" извършители! И това не е от днес икли от вчера, така е от години наред, от десетилетия!
  Вижте само тази цифра - в България, в прокуратурата са отлежавали И ПРЕКРАТЕНИ ПОРАДИ ИЗТИЧАНЕ НА ДАВНОСТНИЯ СРОК ...
  ТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЕЛА СРЕЩУ "НЕИЗВЕСТНИ ИЗВЪРШИТЕЛИ"!?!?!?

  С две думи - "ВИНА ИМА - ВИНОВНИ НЯМА", защото ... "ТАКИВА СА БИЛИ И СА ВРЕМЕНАТА (законите, прикриватурата и главния прокурор, който еднолично управлява там и "над него е само господ", в случая "отличникът" Цацаров, МВР, ВСС, следствие, БНБ, КФН,..., парламент, правителство), и следователно, като НЯМА ВИНОВНИ, КАТО НЯМА КОНКРЕТНИ ВИНОВНИ, ... ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ, ТОЕСТ НИКОЙ, НО ... НЕ ВСИЧКИ СА СЕ "ОБЛАЖИЛИ"!
  Затова единици живеят като бейове, а огромната част от народа е най-бедният и най-нещастният в Европа и демографската катастрофа се разгаря със страшна сила в България!
  Кражбите от външния дълг през 90-те години (вкл. 2-та милиарда долара от външния дълг, откраднати от Андрей Луканов със съдействието от гуверньора на БНБ тогава проф. Тодор Вълчев, от 1-во ГУ на ДС, откраднатите стотици милиони долара от външнотърговските държавни дружества, разграбването на държавните предприятия и активите и бизнесите им, вълната от обири и последващи фалити на банки през 90-те години, унмишлено предизвиканата изолация на България с мораториума на изплащането на външния дълг (лукановата зима), хиперинфлацията, масовите кражби на държавно и общинско имущество, по курортите, горите, резерватите, язовирите и навсякъде, масовото пране на пари от престъпни дейности чрез бизнеси, молове, недвижими имоти,..., кражбите от милиардите помощи от ЕС, от европарите, ...ТЕ НИКОГА НЕ МОЖЕХА ДА СЕ СЛУЧАТ, АКО НЯМАШЕ МАФИЯ, СЪЗДАДЕНА ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, КОЯТО РАЗБИ И ОВЛАДЯ ВСИЧКИ ВЪРЖАВНИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ НАЕЛО С ГЛАВНИА ПРОКУРОР, ПРОКУРАТУРАТА И ВСС, КАКТО И МВР И СЛУЖБИТЕ, ВКЛ ДАНС И РАЗУЗНАВАНЕТО!
  Резултатът е МИЛИАРДИ, ОТКРАДНАТИ И ЧРЕЗ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА ЧРЕЗ ОЧЕВАДНИ КАРРТЕЛНИ СПОРАЗУМЕНИЯ, И ЧРЕЗ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО И ТОКА, И ЧРЕЗ ТАЗИ НА ВОДАТА, ХРАНИТЕ (ЗАХАР И ДР.), И ЧРЕЗ КОНТРАБАНДАТА И НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ, ИЛИ ОТКРАДНАТИ ТАКИВА, ..., И 4-ТЕ МИЛИАРДА ОТ КТБ!

  ИМА-НЯМА НАД 120 МИЛИАРДА ДОЛАРА ДОСЕГА, Е ПЛАЧЕВНАТА ГРУБА РАВНОСМЕТКА И ДОКАЗАТЛЕСТВО ЩО ЗА "ДЪРЖАВА" Е БЪЛГАРИЯ!
  И естествено, че и криминогенната обстановка, масовата и битовата престъпност ще е такава, и че всичко ще е точно така, както го виждаме и живеем днес в България.
  Вчера следам главният прокурор Цацаров най-после да се изправи пред камерите и микрофоните по повод поредното безумно безобразие и побой на група откровени мутри и престъпници, рецидивисти на Околовръстното шосе над мъж и жена, които са си позволили да пибитнат с колата си, когато онези говеда са ги засякли, и да каже, НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ СЕТИ, ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ПОНЕ НА ОНЕЗИ, КОИТО СА ВИДИМИ И С ПРОСТО ОКО И ОТ КОСМОСА! Чак сега се сети, че ... ПОЛОЖЕНИЕТО ВЕЧЕ БИЛО НЕТЪРПИМО - ЗАЩОТО ТЕЗИ СИ ИМАТ ОХРАНИ, И СЕ ГРИЖАТ НЕПРЕКЪСНАТО ДА ИМ УВЕЛИЧАВАТ БЮДЖЕТИТЕ!
  Но они, другият, погашения от трите папи, дето си избра "отличникът" Цацаров, преди време други ги редеше - че ако някой обикновен човек или семейство влезе в заведение, или иде някъде на обществено място, и види тези и такива идиоти и човекоподобни, ТОЙ, ГРАЖДАНИНЪТ И ГРАЖДАНИТЕ, А НЕ ИДИОТИТЕ, ТРЯБВАЛО ВЕДНАГА ДА НАПУСНЕЛИ!!!!!
  Тоест, ако някой не е разбрал или не разббира посланието на Тиквата и себеподобните му, да му го преведа - ТОВА Е НАШАТА, ПЛЕНЕНАТА НИ ДЪРЖАВА, И ВИЕ НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗА ДА ПРОМЕНИТЕ ТОВА, КАМО ЛИ ДА СИ ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО ОТ МУТРИТЕ И МАФИЯТА, И ДАЖЕ НЕ СЕ И ОПИТВАЙТЕ, И НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ТОВА, А ПРОСТО - БЯГАЙТЕ И СЕ КРИЙТЕ!
  И после съшият този тъпак отива зад граница и се опитва да флиртува с българите зад граница и да им се кълне и да се опитва да им разказва приказки от 1001 нощ!
  Сега Нова телевизия и медиите трябваше да им покажат кадрите НА ПОРЕДНОТО ОТ ХИЛЯДИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МУТРИ, НА СЕБЕПОДОБНИТЕ ИМ, КОИТО ТЯХ ОБСЛУЖВАТ И ТЕ ГИ ПАЗЯТ, за да се сетят, че ... ИМАЛИ СИСТЕМНИ ПРОБЛЕМИ И ТРЯБВАЛО ДА ДЕЙСТВАТ ПРЕВАНТИВНО!?!?!
  ЧАК СЕГА СЕ ПРЕСТРАШИХА ДА ИЗРЕКАТ ПУБЛИЧНО ВСЕИЗВЕСТНИ ИСТИНИ, КОИТО НИЕ ВЪРТИМ ТУК ОТ ГОДИНИ!!!
  А колко ли още време ще им отнеме за да вденат, ЧЕ В МАЛКА БЪЛГАРИЯ, Я КОЯТО ВСИЧКИ СЕ ЗНАЕМ И ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ, И ВСИЧКИ СМЕ БРАРТОВЧЕДИ, АКО ИМАШЕ НАИСТИНА ЕДНА ГРУПА ОТ НЕПОДКУПНИ И ПОЧТЕНИ ПРОКУРОРИ, СЪДИИ И ПОЛИЦАИ, ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И МАФИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ РАЗБИТА ЗА НУЛА ВРЕМЕ!
  И - гарантирано - маловата и битовата престъпност, вкл. тази по пътащата, ЩЕ СЕ СРИНЕ, ЩЕ ПАДНЕ МИГНОВЕНО МНОГО!
  МИГНОВЕНО!!!

 • 5
  xki52318522 avatar :-|
  xki52318522

  До коментар [#4] от "info111":

  АБСОЛЮТНО ТОЧНО И ИЗЧЕРПАТЕЛНО МНЕНИЕ !!! РЕСПЕКТ !!
  (не ни остава нищо друго освен да им притискаме свободното пространство с протести и говорене - докато се появят тези почтени прокурори,съдии и полицаи и след това - както казваш - нещата ще започнат бързо да се оправят - по метода на снежната топка. Справка - Румъния. ...Дано само по-скоро да се случи, че живота ни си изтича окраден от тези престъпници....).
  Най-големия абсурд на България - тези, които създават, прилагат и охраняват спазването на закона са престъпници !!

 • 6
  mammita avatar :-P
  mammita

  Е как ще ни излекува един доклад. Единственият лек е ако има някаква адекватна реалция на нашите власти. Как така изчезват 4 млрд. лв. спестявания на вложителите в КТБ и 2 години по-късно няма ни обвинени, ни виновни да не говорим за осъдени. Че нали изпълнителните директори на КТБ са разписвали кредитите към свързаните с Василев фирми, нали те са били тези, които са знаели в какво състояние са тези фирми и какво се е случвало с отпуснатите пари. Някой от тях да е изправен пред съда? А какво стана с Цветан Гунев, който пряко отговаряше от надзора на БНБ за банките и КТБ. Оставиха го да напусне сцената и сега никой не знае къде е, а този човек дефакто е покривал злоупотребите в КТБ. А какво става с Цветан Василев, а? ЖИвее си в Сърбия, хапва си плескавица и дирижирано спуска слухове да се тиражират в България, за да се заблуждава обществото. Помните ли интервюто му с Кулезич? Там каза, че той САМ ИСКА да се върне в България и да се изправи пред съда, за да изчисти името си, но сръбските власти не го пускат. А сега пред Диков каза, че той може да се върне в България по всяко време стига да поиска и това, че го задържат в Сърбия е защото той обжалва решението да бъде екстрадиран. Циркът е пълен. Докато споменатите от мен лица не влязат зад решетките, няма как да има промяна. Така че Бойко да не се прави на мъж със спорането на няколко обществени поръчки, а да вземе да работи малко по-активно върху важните проблеми.

 • 7
  info111 avatar :-|
  info111

  До коментар [#6] от "mammita":

  Цветан Василев каза, че причината да не се върне в България е, че не вярва в съдебната система и че българската прокуратура, начело с главния прокурор Цацаров е мафия, което е факт, истина! И колкото и да е виновен Василев, и аз мисля, че бях един от първите на времето, които се усъмниха в достойнствата и качествата на този "банкер на годината", и много съм писла за това този каква точно птица е, и какъв е - банкер ли е, финансист ли е, бизнесмен ли е, притежател на медии и телевизии ли е, собственик на банка ли е или не, или ту е, ту не е, както излиза от негови изявления през годинитге, че даже имаше и размяна на писма до западни медии отнегова страна, в които той се опитваше да им обяснява що е банка и що е акционерно дружество, на краставичар краставици да продава...
  На мен ми е интересно след като се измете Цацаров (защото е повече от ясно, че човекът на Пеевски нищо съществено няма да направи - той е специалист по замазването, както го цитираше едната от "двете каки" в изтеклите разговори), тогава какво ще прави и какви ще ги реди Мустака. А че е измамник, в това съмнение у всеки читав човек няма, но беше част от шайката измамници, само един от тях! Другите са в България, и ги крият, и самият факт, че дори и след затварянето на банките кражбите и измамите не спряха го доказва!

 • 10
  melani_simeonova avatar :-|
  melani_simeonova

  Само медиите говорят,няма наказани вече две години Цветан Василев си е още на свобода така постъпваме с крадците в нашата държава оставяме ги да си седят в 5 звездните хотели ,докато измислят друга схема как да ограбят и закона хич го няма!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата