Нивото на управляващата коалиция: sans changement

Наказателната акция на ГЕРБ срещу кадрите на ДСБ във властта се отлага

Вместо за коалиционните партньори, Борисов си говори с депутатите от ГЕРБ за мерките около ситуацията в Брюксел
Вместо за коалиционните партньори, Борисов си говори с депутатите от ГЕРБ за мерките около ситуацията в Брюксел    ©  Анелия Николова
Вместо за коалиционните партньори, Борисов си говори с депутатите от ГЕРБ за мерките около ситуацията в Брюксел
Вместо за коалиционните партньори, Борисов си говори с депутатите от ГЕРБ за мерките около ситуацията в Брюксел    ©  Анелия Николова

Мнимият бунт на депутатите от ГЕРБ, призовали премиера на среща по повод кадрите на ДСБ във властта, завърши така, както се очакваше - без резултат. Заедно с това се отлага за неопределено време искането на народните представители от ГЕРБ за наказателна акция срещу останалите в управлението представители на излязлата в опозиция ДСБ.

Бойко Борисов откликна на поканата и дойде да разговаря с депутатите си, но нарече повдигнатия от тях въпрос "маловажен" и, че темата "не го интересува" предвид събитията, които се случиха във вторник в Брюксел и жертвите на терористичните нападения.

На излизане от разговора премиерът констатира, че парламентарната група е "много единна, много стабилна и ангажирана" с всичко, което прави правителството и с приемането на законите. Заяви и, че е използвал времето, за да информира групата на ГЕРБ за всичко, което се прави във връзка със ситуацията в белгийската столица.

"Занимавахме се със сериозни работи, такива бракоразводни дела не ни интересуват изобщо", каза Борисов - очевидно в оттовор на статус във фейсбук на лидера на ДСБ Радан Кънев, с който той иронизира искането на колегите си от ГЕРБ. Статусът му беше за дама, която поискала от адвокатите си да се борят за отхвърлянето на иска за развод, а след като спечелила ги попитала "защо мъжът й не се прибира в къщи". "Скъпи колеги, борбата да докажете научно, че сме в коалиция с вас, няма да възстанови доверието и няма да ни върнете в къщи", написа Кънев.

Борисов каза също, че между ГЕРБ и Реформаторския блок има подписано коалиционно споразумение, а с останалите две партии от мнозинството - ПФ и АБВ, има споразумение за подкрепа и "нищо не налага тази тема да се коментира повече". След като преди време лидерът на ДБГ Меглена Кунева обяви, че лидерът на ГЕРБ пръв е подписал анекс/меморандум към коалиционното споразумение с график за бъдещите реформи, във вторник Борисов отрече необходимостта от такова предподписване.

Така той отговори и на партньорите си от АБВ, които настояват за предоговаряне на коалицията след като ДСБ остава в опозиция, и на ДБГ и СДС, които инициираха преговорите за актуализация на споразумението с ГЕРБ. Въпреки че документът е от доста време готов, две от останалите партии в блока - БЗНС и НПСД, както и Гражданският съвет отказват да го подпишат.

След поредицата изяви в медиите срещу ДСБ и лидера на партията Радан Кънев във вторник председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също обяви темата за "маловажна" и засвидетелства "безрезервната" подкрепа на депутатите към премиера. А по повод споменатите в декларацията на ГЕРБ министри - здравния Петър Москов и военния Николай Ненчев, който е лидер на БЗНС, каза, че е важна оценката на министър-председателя. По думите му Борисов е уверил депутатите, че по сигналите им е назначил провеки и че ще предприеме съответните действия.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


7 коментара
 • 1
  bogry avatar :-|
  BoGry

  "Бойко Борисов откликна на поканата и дойде да разговаря с депутатите си, но нарече повдигнатия от тях въпрос "маловажен" и, (ТУК НЯМА ЗАПЕТАЯ) че темата "не го интересува..."
  "Заяви и, (ТУК НЯМА ЗАПЕТАЯ) че е използвал времето..."
  "Така той отговори и на партньорите си от АБВ, които настояват за предоговаряне на коалицията (ЗАПЕТАЯ) след като ДСБ остава в опозиция..."
  "След поредицата изяви в медиите срещу ДСБ и лидера на партията Радан Кънев(ЗАПЕТАЯ?) във вторник (ЗАПЕТАЯ? )председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също обяви темата за "маловажна"..."

  "Капитал", какво, да му ..., е станало във вторник - Радан Кънев е имал поредица изяви, или председателят на ПГ на ГЕРБ е обявил някаква тема за "маловажна"? Или си вземете коректор, или набирайте кадри, които пишат материалите си в готов вид! Разбирам, че все още средствата от абонаментите не достигат за прозрачното финансиране, към което сте се устремили, ама аз какво съм виновен?!
  И "без изменение" невинаги е добре!

 • 2
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Нивото на управляващата коалиция е толкова потресаващо ниско, че става опасно.
  Борисов изроди републиканската форма на управление с всичките й институции в някаква смесица от мутренска бригада и султанат, която възседна.
  Жалки са самодейните постановки на лакеите му от парламентарната група да се правят на еманципирани.

  След тая вакханалия на разпада, наречена второ управление на Борисов, силно се надявам българският избирател никога повече да не помисли да слага във властта виновниците за това състояние.

 • 3
  bulgerman avatar :-P
  Bulgerman

  Хем ум няма, хем и срам. Що е то? Комунист, естествено! А и грозник? Цвъки, естествено!

 • 4
  nikolay_uk avatar :-|
  Николов

  [quote#2:"D-r D"]След тая вакханалия на разпада, наречена второ управление на Борисов, силно се надявам българският избирател никога повече да не помисли да слага във властта виновниците за това състояние.[/quote]Пресоляваш. Разпад няма - има тупане на топката и снишаване като в най-добрите традиции на Тошо. Така управлението може да изкара дълго. Но, по-важното е, че проблемът не е толкова в Боце. Той има много недостатъци, но някои неща ги прави добре - като напр да се нагажда според обстановката. Та, проблемът е, че обстановката не му оказва достатъчно натиск. Но това е проблем не на Боце, а на нас като общество. Утре Боце ако го тръшне сърцето проблемът пак ще стои със същата сила.

 • 5
  antipa avatar :-?
  D-r D

  До коментар [#4] от "Николай Николов":

  "...Разпад няма..." Не го виждате ли?

  А как наричате неработещите институции, които се ослушват да чуят Неговото мнение преди да вземат решение ?

  А как наричате управлението на ВСС със СМС-и?

  А как наричате прекратяването на издържани по процедура обществени поръчки само по недоказани подозрения?

 • 6
  nikolay_uk avatar :-|
  Николов

  [quote#5:"D-r D"]А как наричате неработещите институции, които се ослушват да чуят Неговото мнение преди да вземат решение ?[/quote]Проблемът е в ниската институционална култура на българина. Боце е бенефициент, но не и създател на тази култура. Проблемът не е от вчера, а на практика откак я има Третата Българска държава. И докато не поставим правилната диагноза няма как да започнем лечението.

 • 7
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  Действията им не са случайни. Нищо в ГЕРБ не е случайно. Имат много добра стратегия, иначе нямаше да са на власт в момента. ПР-ите им работят много успешно.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход