Най-големите поръчки и договори през седмицата
28 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки и договори през седмицата

Най-големите поръчки и договори през седмицата

5146 прочитания

© Красимир Юскеселиев


Ремонт на улици в Исперих

1.25 млн. лв.

Община Исперих обяви поръчка за "Tекущ ремонт на улична мрежа в населените места на територията на общината". Срокът за подаване на оферти е 14 юли.

Саниране на жилищна сграда в Левски

1.15 млн. лв.

Община Левски обяви поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Кооперацията е с адрес гр. Левски, община Левски, ул. "Александър Стамболийски" №17, бл. "Локомотив", вх. А, Б, В, Г и Д. Срокът за прием на оферти е 14 юли.

Саниране на сградата на Басейнова дирекция, Варна

880 хил. лв.

Басейнова дирекция "Черноморски район" обяви поръчка за ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на дирекцията. Въз основа на Доклад от обследване на енергийна ефективност се предвижда да се изпълнят редица мерки, свързани с енергийната ефективност на сградата - топлоизолация, подмяна на дограма, отоплителна инсталация, осветителни тела. От съществуващата сграда се премахват азбесто-циментовите панели, остават само бетонната настилка и стоманената конструкция – колони и ферми. Изграждат се нови ограждащи щендерни стени, нови вътрешни преградни стени. По долния пояс на стоманените ферми се изпълнява пожарозащитен окачен таван. Върху горния пояс на стоманените ферми се монтират плоскости хидрофобен шперплат и битумни керемиди. Предвиждат се нови улуци и водостоци. Външната дограма е PVC със стъклопакет. На част от северната фасада се изпълнява бетонов цокъл с битумна хидроизолация и дренажна тръба. Във функционално отношение във връзка с ремонта се променят предназначението и конфигурацията на част от помещенията. Предвижда се обособяване на гараж с работилница, помещение за архив и две заседателни зали. Осигурена е тоалетна за хора в неравностойно положение, помещение за сървър и помещение за почистване. Запазват се двата съществуващи входа. Срокът за прием на оферти е 12 юли.

Ремонт на улици в Марица

580 хил. лв.

Община Марица обяви публично състезание за избор на изпълнител за извършване на ремонтни дейности и превантивно и текущо поддържане на улиците и общинските пътища с техните съоръжения на територията й. Предвидените дейности са текущо поддържане на пътните настилки с трошенокаменно покритие, асфалтови покрития и паважно покритие; поддържане и ремонт на средната разделителна ивица, на банкети, откоси и съоръжения за отвеждане на води и др. Договорът с избрания изпълнител ще е за 12 месеца, прогнозната стойност 580 000 лв. От тях 380 хил. лв. е осигуреното финансиране от общината, останалите ще се възложат, в случай че бъде осигурено допълнително финансиране. Участниците трябва да имат оборот от сходни с поръчката дейности в размер на 720 000 лв. Гаранцията за изпълнение на договора е 3% от стойността на договора. Оферти се приемат до 13 юли.

Договори

Саниране на жилищни сгради в Кюстендил

3.85 млн. лв.

Община Кюстендил сключи няколко договора за саниране на жилищни сгради. Единият е за блок с адрес бул "Георги С. Раковски" 24 и е с "Найс билдинг", София. Сумата по договора е 588.9 хил. лв. без ДДС. Вторият е с ДЗЗД "Румена инженеринг" и е за саниране на две жилищни сгради - блокове 46 и 47; и двете се намират в кв. "Румена войвода". Сумата по договора е 565 хил. лв. без ДДС. Следва договор със "Строителна фирма Рила" за блок на бул. "Георги С. Раковски" 42. Той е за 639.2 хил. лв. без ДДС. Кюстендилската "Булплан инвест" ще санира пет жилищни сгради - блокове 44, 45, 46, 47 и 48, за 2.128 млн. лв. без ДДС. Обединение "Вин-Ес-Ас" е избрано да внедри мерки за енергийна ефективност в блок на ул. "Овощарска" 6 в жк "Бузлуджа". Срокът за изпълнение на договорите е между 160 и 180 дни.

Саниране на жилищни сгради в Благоевград

2 млн. лв.

Община Благоевград избра изпълнител за внедряване на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради. Договорът е с компанията "БГ еврострой и АВМ" ЕООД и е за една от обособените позиции в поръчка за 25 позиции. Позицията е за саниране на блок 13, блок 14, входове А и Б, и блок 15, входове А и Б. Стойността е 2.07 млн. лв. без ДДС. Десет процента от стойността са за непредвидени разходи. Срокът за изпълнение на проектиране, строителство и монтаж е 46 календарни дни. Началната дата е датата на откриване на строителна площадка.

Подмяна на водопроводи в София

2 млн. лв.

"Софийска вода" АД избра "Райкомерс констръкшън" ЕАД за изпълнение на изграждане на нови и подмяна на съществуващи сградни водопроводи на територията на Столичната община. Поръчката е от края на миналата година, но е забавена от жалба на "Галчев инженеринг", отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията и от Върховния административен съд. Оферти в търга са подадени от "ПСТ груп", "Обединение 2015 СВО", "Галчев" и "Райкомерс". Последната е избрана на база най-високо предложение за отстъпка върху единичните цени за отделни дейности - 4.3%.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK