Прокуратурата оспорва законността на таксите в "Слънчев бряг"

Намесата на държавното обвинение идва в контекста на дългогодишни спорове между курорта и Община Несебър за инфраструктурата, които стигнаха и до съд

В края на активния туристически сезон Бургаската окръжна прокуратура е протестирала актове на Съвета на директорите на Слънчев бряг" АД, с които се определят цени и такси за паркиране, наеми и ползване на инфраструктурата в комплекса. Това съобщава пресцентърът на прокуратурата, като уточнява, че действията са предприети след като главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Върховна административна прокуратура и Окръжна прокуратура - Бургас да извърши проверка по реда на надзора за законност на събираните от дружеството и от община Несебър такси, наеми и други суми по договори за времето на активния летен сезон 2016 г.

Проверката бе назначена от главния прокурор след стрелбата в курорта от 8 юни т. г. и последвалите го шумни признания за Слънчев бряг като "държава в държавата" - не само икономическа, но и административна държава, по думите на Цацаров. Той обяви още, че "държавата трябва да си дойде на мястото".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се