Целият аптечен персонал на Марешки кандидатства за парламента

Водачите на листи и техните подгласници са дългогодишни служители на лидера на "Воля"

Веселин Марешки представи проекта "Воля"
Веселин Марешки представи проекта "Воля"    ©  Цветелина Белутова
Веселин Марешки представи проекта "Воля"
Веселин Марешки представи проекта "Воля"    ©  Цветелина Белутова

Ако партия "Воля" на Веселин Марешки успее да пробие в парламента, бизнесменът от Варна ще трябва спешно да търси служители на всички нива в аптечния си бизнес, защото сочените за негови десни ръце във фармацевтичния сектор, оглавяват кандидат-депутатските му листи из цялата страна. Според източници на "Капитал" в почти цяла България той е заложил на регионалните си представители за аптечния бизнес, на директорите на дистрибутора на медикаменти "Фармнет", на бивши и настоящи служители. И докато откъм професионален профил листите на Марешки са феноменално еднотипни, то прави впечатление, че в тях процентът на женско присъствие е доста над 50 %, което далеч не е характерно за други кандидатски списъци.

Самият Марешки оглавява листата в родния му град - Варна, а след него са двама души, окачествявани като десните му ръце - директорът на склада му за лекарства "Фармнет" Андон Дончев и Дилбер Вейсалова, която движи аптечния му бизнес. Следва ги д-р Валентина Банчева, която е лекар в Регионалната здравна инспекция, но пък преди да бъде назначена там е работила дълго време при самия Марешки.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


13 коментара
 • 1
  gue12391373 avatar :-|
  gue12391373

  Партия-фирма в защита на нечистоплътните интереси на собственика си. Нагледен пример за подготвяна олигархична структура.

 • 2
  jessie... avatar :-|
  Jessika

  Иглежда направо стряскащо.
  Поредната българска "иновация" в политиката - фирма-партия или патртия -фирма.

 • 3
  jhe1487669237517627 avatar :-|
  Krasi Pasiev

  https://m.youtube.com/watch?v=oMFsNl7BFkk

 • 4
  _az_ avatar :-|
  _az_

  От следващите избори - партиите се регистрират направо в ТР. Или кандидатстваш в ЦИК с Булстата. Иначе прави впечатление колко много жени работят за него, и са му - коя лява, коя дясна ръка...

 • 5
  foreverman77 avatar :-|
  foreverman77

  Корпоративна партия...

  Ноо...сега ще видите как, уж, мъдрия български народ...ще се втурне да гласува за него...защото е получил лекарство против кръвно, с 50ст, по-евтино.

 • 6
  rosiraycheva50._ avatar :-|
  Роси

  Въздух под налягане. Поредната мутра, която иска да си осигури комфорт, за да си върши беззаконията.

 • 7
  jordani avatar :-?
  jordani

  Бе нещо няма от петролният му "бизнес" десни ръце ? Или са само "леви" там ?

 • 8
  evpetra avatar :-|
  evpetra

  Ами, женско ще е присъствието, в аптеките работят главно жени, така че в това няма нищо необичайно. Едва ли Марешки е от хората, които съзнателно работят за равенството на половете. Това има под ръка, това представя. От къде да вземе други хора.

 • 9
  sfc32385881 avatar :-|
  sfc32385881

  Кой каквото иска да говори но това е единствениятчовек в тази държава който е намалил цена на лекарства и гориво,но вие явно не разбирате,какво е баба със 150лв пенсия да дава по 80 лвза лекарства в аптеката на Марешки или 110 лв в друга аптека!!!!Не мога да разбера какво против имате срещу него!!!!Явно просто си лаете ,но не разбирам защо не излезете на протес като се вдигат цените заради горивото ,а при марешки същото е на с 27ст поевтино.....

 • 10
  glog avatar :-|
  glog

  Изненадан съм от почти единодушната (и то абсолютно правилна!!!) оценка на коментиращите, че целта на Марешки, ако спечели, е да превърне държавата в търговско-аптечна корпорация, основната задача на която е да намира купувачи, които да купуват внасяните от него лекарства. С евентуална разширение и към сладкия и доходен енергиен бизнес, където печалбите не са по-малки от тези в аптечния.

  Марешки не е политик или държавник, той е търговец с подозрително политическо и търговско поведение, а в сегашно време държавата ни се нуждае не от търговци, които имат доста подозрително търговско поведение, а от държавници, които наистина разбират от политика и управление и мислят не само за себе си и за своята политика, разглеждана и третирана като бизнес, а и за себе си, и за народа, и за държавата. Защото целият културен свят е в бурен политически кипеж, нещата се променят всекидневно, така че всяка по-сериозна погрешна стъпка може да отпрати държавата и народа ни на бунището на историята. Марешки не е такъв политик, нито такъв държавник. Той е просто търговец, за когото неговият бизнес е по-важен от всичко друго на света. А политиката е една от възможностите този бизнес да стане основа на държавната ни политика и така да стане суперпемчеливш.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход