Министерството на икономиката смени ръководството на "София тех парк"

В новият борд влизат Асен Ненчев, Васил Караиванов и Натанаил Стефанов

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски обяви, че в парка може да се работи много по-бързо и много по-ефективно.
Служебният министър на икономиката Теодор Седларски обяви, че в парка може да се работи много по-бързо и много по-ефективно.    ©  Юлия Лазарова
Служебният министър на икономиката Теодор Седларски обяви, че в парка може да се работи много по-бързо и много по-ефективно.
Служебният министър на икономиката Теодор Седларски обяви, че в парка може да се работи много по-бързо и много по-ефективно.    ©  Юлия Лазарова
Дружеството е възлагало поръчки за почистване на неопитни фирми с малко капацитет

Ръководството на държавната компания "София тех парк" е сменено. Това обяви пред журналисти служебният министър на икономиката Теодор Седларски във вторник след българско-британския форум "Обмен за наука и иновации". Промяната е гласувана на общо събрание на ръководството в понеделник. Седларски не посочи имената на хората в новото ръководство.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


7 коментара
 • 1
  gosko22 avatar :-|
  gosko22

  Браво, дано новото да е по-добро.
  Явно идеята на ръководството е била да раздава "сладки" договори на приближени фирми. Нищо учудващо до тук.
  То и за това там нищо не се случва.
  Явно в БГ по традиция, всичко държавно е схема а най-добрите правителства в БГ са служебните.

 • 2
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  Да бяхте казали 2-3 думи за новите, де...

 • 3
  ehs1428919000397698 avatar :-|
  svilen mollov

  В новият борд влизат....?????

 • 4
  batkot avatar :-|
  batkot

  Добре е да направите по-обширна статия за лицето Тотев. Една от фирмите му за охрана Юсис работи основно по обществени поръчки, където е публична тайна как печели! Друг негов клиент е ОББ, където също печели от години "на пазарен принцип"...

 • 5
  proizvoditel avatar :-|
  proizvoditel

  Държавното дружество "София тех парк" се създаде с пари взети от единствената европейска програма, от която българските фирми могат да получат пари за технологична модернизация, за да достигнат европейските си конкуренти. В тази никому ненужна поредна безмислица отидоха над 10% от парите за българския бизнес. Освен това още 50% от тези пари предназначени за безвъзмездно финансиране на българските малки производствени фирми бяха дадени на банки за да ги давали на заем с някакви намалени лихви. И накрая още 20% вкараха в 2 частни фонда да правели дялово инвестиране и да създавали стартъпи. И накрая кво се оказа - всичките 1,1 млд. евро бяха разпилени от мафията и нищо от тях не стигна до българските производствни фирми за да повиши тяхната конкурентоспособност. Тия боклуци, които са вземали решения как да разпилеят и преточат тези пари трябва да бъдат обесени пред Народното събрание.

 • 6
  buran avatar :-|
  buran

  "Търговия на едро и дребно с хранителни стоки и продукти, ресторантьорство, консултантски услуги, както и всяка друга незабранена от закона дейност", т.е. почистването липсва.

  Капитал, от кога почистването е забранена от закона дейност. Защото, ако не е забранено, значи не липсва в предмета на дейност - просто не е изрично упоменато.

 • adenauer

  Да... в България нищо свесно не се получава ,защото цялата държава и на всички нива доминират простите и некадърни комуняги ,обвързанни престъпно и по интереси помежду си .Промени стават не с подмяна ,а със смяна на системата,която за момента и от години си е чисто комунистическа .Това се подтвърждава и от състава на листите за всички т.н.партии ,където е пълно с комуняги по наследство и доносници от ДС.Смяната на системата става само и единствено с прилагането на Германския модел за изграждане на ново общество след ВСВ.Това изисква отстраняване по законов ппът на повече от 1,5 милиона черввени и ДС престъпници от всички видове власти за срок от минимум 40 год.и тотална НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на всичко заграбено от тези некадърници,крадци и мошеници ,превърнали се в края на краища в убиици на собствения си народ ,чрез съзнателно водене на политика на бедност,мизерияи нисък стандарт на живот в продължения на деситилетия на управление и невиждан грабеж.Това е пътя на лечението .Всичко друго е вече видяно и преживяно,което не е показало ефективност и е АЛА-БАЛА по комунистически.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход