Токачка и Рибново насред разделението

В Токачка, а и съседното Лещарка, разделението между ДОСТ и ДПС е тема, която се обсъжда преди изборите, но не противопоставя хората. В другия край на Родопите, в гоцеделчевското село Рибново страстите са изострени

Пред подвижния магазин в Черешарка    ©  Капитал

Кръчмата в крумовградското село Токачка се намира срещу читалището. Точно по диагонал на джамията. Два дни преди изборите тук е оживено. В селото и околните махали са се върнали изселници, дошли с автобуси от различни райони на Турция. "На ваканция и за да гласуваме", разказва един от тях - Исмаил. Висок, със сини очи, на не повече от 60. Подава ръка за поздрав и стиска силно. Поздравява и кмета на селото Мохамед Имам.

Исмаил и Мохамед са политически противници, съответно от ДОСТ и ДПС. Мохамед е на поста от година, след като печели извънредните избори, проведени заради смъртта на предишния кмет - неговият брат Хайрула. "Знам много добре колко гласа имам, знам и те колко гласа ще имат. Не се притеснявам", разказва селският кмет, докато ни води към махала Черешарка, за да ни срещне с имама.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар