Патриотите и ГЕРБ внесоха първи съмнителен законопроект

Социалистите подозират, че предложенията са в интерес на инвеститори по Черноморието

От БСП подозират, че промените защитават интереси на инвеститори по Черноморието
От БСП подозират, че промените защитават интереси на инвеститори по Черноморието
От БСП подозират, че промените защитават интереси на инвеститори по Черноморието    ©  Надежда Чипева
От БСП подозират, че промените защитават интереси на инвеститори по Черноморието    ©  Надежда Чипева

Из Закона за опазване на земеделските земи

Чл. 24, ал. 5 Решението за промяна на предназначението на земеделската земя губи правно действие, когато:

1. в тримесечен срок от съобщаването по реда на чл. 24а не е заплатена таксата по чл. 30, или

2. в тригодишен срок от влизането в сила на решението за промяна на презназначението не е поискано издаването на разрешение за строеж на обекта, или

3. в 6-годишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението изграждането на обекта не е започнало.

Показателно за едно ново управление е колко време изминава от конституирането на властта до вкарването на първия съмнителен законопроект, свързван с лобистки интереси. Колкото са по-опитни представителите на партиите в управлението, толкова по-бързо става.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  043 avatar :-|
  043
  • - 8
  • + 1

  Малко по малко тоя тъй добър някога вестник стана рупор на крадеца дето вика дръжте крадеца. Жалко. Съмнители инвеститорски интереси тръгнали да изобличават Агнешките Главички, моля ви се...хе!

  Нередност?
 • 2
  santa_claus avatar :-|
  Santa Claus
  • - 2

  Явно пропиев не е в тази далаверс, жалко за него...

  Нередност?
 • 3
  rdg28355055 avatar :-|
  Крали Марко
  • + 2

  В момента Трън е символът на борбата на гражданското общество срещу хищнически инвестиции като проекта за златни мини на „Евромакс сървисиз“. Въпреки лицемерието пред цяла България, колко много иска да помогне за трънския референдум, касаещ инвестиционното намерение, областният управител на Перник повторно призова съда да наложи възбрана на народния вот. Няма вече съмнение, че държавата е впрегната да пречи на трънчани да кажат, искат ли нови радиоактивни мини, от които освен всичко друго се очаква и замърсяване с отровата арсен, искат ли девствения Трънски край да заприлича на Кремиковци или желаят да съхранят чистата и здравословна местна природа. В общинския си план за развитие Трън вижда бъдещето си така: “ПОСТИГАНЕ НА УСТОЙЧИВ ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА И ПЪЛНОЦЕННО ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА НАЛИЧНИТЕ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА ЧРЕЗ СЪЗДАВАНЕТО НА НОВИ, СЪВРЕМЕННИ И ЕКОЛОГИЧНО СЪОБРАЗЕНИ ПРОИЗВОДСТВА; СТИМУЛИРАНЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСКАТА АКТИВНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО И НАСЪРЧАВАНЕ СЪЗДАВАНЕТО НА МИКРО И МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И САМОНАЕМАНЕТО; ГАРАНТИРАНЕ НА ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТА, И СЪЩЕВРЕМЕННО СЪХРАНЯВАНЕ НА ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА И КРАСИВА, УНИКАЛНА ПРИРОДА И ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО НА ТРЪН”. Ако държавата даде разрешение за проектите за опасните златни мини, всички тези перспективи биват безцеремонно пресечени. Това е бедствие за Трън, което всички ние не бива да допуснем!

  Нередност?
 • 4
  hipukritus avatar :-|
  Иван Белчев

  Чрез Фейсбук групата Интернет Парламент можете да гласувате така, както гласуват депутатите. После ще сравним нашите резултати с техните. В момента разглеждаме въпроса с терените по Черно Море https://www.facebook.com/groups/1301388083230962/?ref=ts&fref=ts

  Нередност?
Нов коментар