Полуостровът на Доган

Почетният лидер на ДПС превзема напълно нос Чукалята, където са летните му сараи

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров
Темата накратко:

• Почетният лидер превзема напълно нос Чукалята до Бургас, където са летните му сараи

• Формалният собственик на резиденцията придоби от държавата пълен контрол върху още един имот до комплекса

• Компанията, близка до лидера на ДПС, се опита да вземе и концесия за съседния плаж

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


27 коментара
 • 1
  m_todorov avatar :-|
  m_todorov

  Като чета такива новини рязко искам да си отида в западна Европа, където е цивилизацията и реда. Тук господстват простотията, селенията и мутрите.

 • 2
  mul1426175987394222 avatar :-|
  Milen Stefanov

  До коментар [#1] от " m_todorov ": Решението не е да избягаме, а да си изчистим държавата от тази крадлива и нагла сган . Сами трябва да си извоюваме цивилизацията и реда. За съжаление това става все по-трудно - мафията буквално е окупирала ключовите власти - прокуратура, шефове на агенции, областни управители и т.н. начело разбира се с министър председателят. Основните медии също отразяват нереална действителност с което голяма част от населението не разбира какво всъщност се случва и как ежедневно биват ограбвани . В Западна Европа където уж има ред и цивилизация вече живеят немалък процент чужденци с ниска култура, образование и ориенталски манталитет ( не визирам българи и румънци, те са малък процент). В Германия, Франция и Англия е пълно с всякакъв вид дребни измамници, имигранти които само искат, а нищо не дават, псевдо бежанци а не малко нелегални такива.. В социалните служби около 80% от "нуждаещите се от помощ" са пришълци от други държави. Местните с право все повече негодуват, че плащат високи данъци за да хранят чужденците в държавата си. С две думи Западна Европа не е това което беше преди 15-20г. И не отива на добре! Само чрез стимули на принципа с "моркова" не става, има нужда от тояга! И то здрава! Иначе Хасан ще си яде баницата, а лудите ще му я дават!

 • 3
  plf avatar :-|
  plf

  До коментар [#2] от "Milen Stefanov":

  Мисля, че все повече става късно за това. Добре организираната машина си е съсздала стадо което безропотно я избира. На повечето протести отиват млади и ангажирани хора, които обаче бързо осъзнават параграф 22 на българската действителност.
  За това и аз насърàвам децата си да се махнат от тук. Не съм убеден, че няма да се повтори нашият жребий - последните 30 години да се борим безуспешно с рускат аи американска машини да направим държавата такава каквата я исакме ние.
  Във всички случаи те подкрепям.

 • гарата

  Така е в роден Абсурдистан.

 • 5
  fyb1439887506471923 avatar :-|

  До коментар [#2] от "Milen Stefanov":

  Същото може да се каже и за българите, които отидоха в Германия и Франция през 90-те години. Социално жилище, социални помощи, за да може Човека да се чувства Човек, а не изтривалка. И за това си има причина.
  Принизяването на човешки същества никога не е било решението, а напротив е част от проблема със слабата интеграция или дори изолацията на цели групи хора, които от своя страна изграждат общество в обществото и живеят в паралелна система, различна от съществуващата и общоприетата от по-голямата част от народа.
  Аз ще го кажа, защото си личи, че искаш да не се проявиш като завистлив расист.
  Мангалите на западна Европа са били след втората световна война първо италянците, след това юготата и турците, след това българи, румънци и поляци, а сега хора от близкия изток.
  И първите и вторите и третите са били посрещнти скептично и с недоверие и са били обвинявани, че живеят на гърба на другите, но както виждаме нещата се нормализират. Просто им трябва време.

 • 6
  ltoshev avatar :-|
  Lubomir Toshev

  Къде е НАП, къде е прокуратурата, да направят проверки на имущество на тия хора?! Накрая какво с калшници ли да ходим да ги трепем, обикновените граждани - да се жертваме в името на една по-добра държава? След като няма справедливост и закони до там стигаме!

 • geordgeo

  Не виждам особена трудност точно от въздуха да се изравни със земята тая Доганова измет (с Доган и сие когато са накуп) , която се е наместила на територия, която изобщо не трябва да притежава. Просто ни трябва един Рамбо под ръка, а щом досега не се е появил, явно ще трябва да си го наемем от чужбина, всичко е въпрос на време, ако и да се мислят за недосегаеми и несменяеми...

 • 8
  bono_bonbono avatar :-|
  ccccc

  Браво Капитал,
  Подкрепяме разследващата Ви журналистика, искаме още, нека знаем!

 • 9
  briton avatar :-|
  briton

  Тоя е нищо повече от умен крадец и продажник. Ако се срещне с Алах преждевременно (съмнявам се, че е религиозен дори), ще направи услуга на човечеството.
  Сега сериозно - с такива възможности и финансови ресурси, на негово място, щях да развия я някоя индустрия, я производство, я някакъв друг бизнес, та да могат да те запомнят хората с добро. Но не както сегашните му чисто формални бизнеси, създадени с цел крадене, а истински функциониращ по пазарни принципи.

 • 10
  aleko avatar :-?
  aleko

  Обърнете внимоние на първата снимка, над заглавието. На мен ми е по-интересно какво прави това изключително грозно, метално промишлено хале в луксозен имот. Някой да име свесно предположение?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход