Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал
Новият брой: Новите визи

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
4879 прочитания

© Юлия Лазарова


Саниране на блокове в Сливен

18.2 млн. лв.

Община Сливен обяви обществена поръчка за инженеринг - проектиране, извършване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на общината. Поръчката е разделена на 20 обособени позиции. Участниците могат да подават оферти само за една позиция.

Критерият с най-голямата тежест при оценка на офертите е предложената цена - 50%. Останалите показатели са работната програма за изпълнение на строителството (20%), мерки за намаляване на затрудненията при изпълнение на строително-монтажни работи за живеещите в сградата (10%), управление на критичните точки (15%) и срокът за проектиране (5%).

Участниците трябва да имат опит при проектирането, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Освен това трябва да са изпълнили строително-монтажни работи, строителство или проектиране и изпълнение на строеж, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните пет години.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 220 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 12 септември 2017 г.

Реконструкция и рехабилитация на водопроводи в Тополовград

2.5 млн. лв.

Община Тополовград обяви обществена поръчка за реконструкция и рехабилитация на съществуващите довеждащи водопроводи и съоръженията към тях, захранващи село Хлябово - I етап, както и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на селото - II етап. Изпълнението на дейностите по първия етап включват реконструкция на довеждащ водопровод с дължина 3.8 км., както и реконструкция на резервоар. В етап II ще се рехабилитира вътрешната мрежа с дължина 3.2 км. в селото, както и в самия Тополовград - мрежа с дължина 1 км.

Критериите за оценка на офертите са техническото предложение с тежест 60% и ценовото предложение с тежест 40%. Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот през последните три години в размер на поне 3 млн. лв. Освен това през последните пет години трябва да са реализирали поне две дейности, идентични или сходни с тези от поръчката, а именно: изграждане, основен ремонт, реконструкция или рехабилитация на външни или вътрешни водопроводи или на канализационни системи. Продължителността за изпълнение на поръчката е 10 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 11 септември 2017 г.

Логистика и хотелско настаняване за събития на Национален институт по правосъдие

1.8 млн. лв.

Националният институт по правосъдие обяви обществена поръчка за логистично и техническо обезпечаване и хотелско настаняване за обучения и работни срещи, провеждани от института. Поръчката е разделена на две позиции, като кандидатите могат да подават оферти само по едната. Едната позиция е за логистично и техническо обезпечаване на обучения и работни срещи, а другата - за хотелско настаняване и логистика за провеждане на обучения и други публични събития чрез осигуряване на зали за провеждане на събитията, оборудване и презентационни средства, кафе паузи. Поръчката се финансира по оперативна програма "Добро управление".

Критериите за оценка на офертите са срокът за подаване на заявка за провеждане на събитие от страна на възложителя (25%), същият срок, но при непредвидени обстоятелства (10%), срокът за извършване на промени в броя на участниците при направена резервация, без да се дължи неустойка, такса или друго обезщетение (10%), срок за анулиране на събитие при направена резервация, без да се дължи неустойка, такса или друго обезщетение (10%), и цената (40%). За последните три приключили финансови години кандидатите трябва да имат реализиран минимален оборот от 1 млн. лв. Продължителността на изпълнение е до 31 декември 2018 г. Крайният срок за подаване на оферти е 11 септември 2017 г. Приготвяне на храна за УМБАЛ "Д-р Георги Странски"

1.24 млн. лв.

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски ЕАД - Плевен" обяви обществена поръчка за приготвяне на храна по диети за пациенти и предоставяне на тонизиращи напитки за нуждите на болницата. Диетите се приготвят съгласно "Сборник рецепти за диетични ястия за заведения за обществено хранене и лечебно-профилактичните заведения" – изд. 1984 – д-р Хелза Боева, д-р Домна Хубанова, д-р Любомир Петров и Ярмила Джамбазова, и доставка на тонизиращи напитки франко хранителното звено на възложителя.

Сроковете за доставка след писмена заявка са съответно до 7.30 ч., 12.00 ч., и 16.00 ч. за закуска, обяд и вечеря, като доставката е всеки ден след предварително съгласувано меню за месеца с инструктор по лечебно хранене и одобрено от последния. Единственият критерий за оценка на офертите е предложената цена. В процедурата могат да участват лица, чийто оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката от услуги, сходни с предмета на поръчката, е не по-малък от 1.24 млн. лв. Продължителността за изпълнение на поръчката е 24 месеца. Крайният срок за подаване на офертите е 12.09.2017 г.

Ремонт на ясла в Силистра

1.03 млн. лв.

Община Силистра обяви обществена поръчка за строително-монтажни и ремонтни дейности по проект за основен ремонт и цялостно обновяване на детска ясла "Здравец" в града. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Двуетажната сграда е с РЗП 1210 кв.м. В рамките на поръчката трябва да се изпълни топлоизолиране на външните стени на сграда с изолация с дебелина 8 см, подмяна на стара дървена дограма, подмяна на дървената покривна конструкция, изграждане на видеонаблюдение, ремонт на стените във всички помещения и др. Критериите за оценка на офертите са предложената цена с тежест 30%, техническата оценка с тежест 40% и срокът за изпълнение с тежест 30%. Освен това кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години (2014 г., 2015 г., 2016 г.) в размер на 1.5 пъти от прогнозната стойност на търга. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обхват, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните пет години. Продължителността за изпълнение на поръчката е 150 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 25 септември 2017 г.

Саниране на блокове в Сливен

18.2 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK