Децата на кризата

Какво мислят за десетилетието след кризата онези, които пораснаха по време на нея

Истината е, че това наистина промени живота ми. То се отрази на избора ми за висше учебно заведение – завърших в Шотландия, където образованието е безплатно за европейски граждани, споделя ни Виктория.
Истината е, че това наистина промени живота ми. То се отрази на избора ми за висше учебно заведение – завърших в Шотландия, където образованието е безплатно за европейски граждани, споделя ни Виктория.    ©  Pixabay
Истината е, че това наистина промени живота ми. То се отрази на избора ми за висше учебно заведение – завърших в Шотландия, където образованието е безплатно за европейски граждани, споделя ни Виктория.
Истината е, че това наистина промени живота ми. То се отрази на избора ми за висше учебно заведение – завърших в Шотландия, където образованието е безплатно за европейски граждани, споделя ни Виктория.    ©  Pixabay

Кризата, твърдят изследванията, има най-голям и тежък ефект върху младите. Ако преживееш тежък икономически удар във формиращите си години, това остава белег за цял живот и пречи на възможностите ти, увереността ти и дори на намирането на работа. Дали е така, попитахме няколко младежи, които са били тийнейджъри, когато световният трус разлюля България.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


5 коментара
 • 1
  nze35531649 avatar :-|
  nze35531649

  Що за ТЪПНЯ? Каква криза в България, ние сме в перманентна разруха още от 89-та. Това е некакъв въпросник преведен от чуждестранни медии, напълно неадекватно е да се употребява в България.

 • 2
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  Кризата нищо не ни попречи - напротив. От млади ни научи на опасността от кредитите, на нуждата да спестяване. Но най-важното е, че ни разчисти пазара на труда. Точно когато излизахме на него, добри работни места се отваряха не само тук, но и навсякъде по света.

  Истински препатиха родителите ни. Кризата им отне всякакви надежди за личен просперитет точно когато наближаваха средна възраст.

 • 3
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  Малко ми е странен избора на младежи - 3-ма от 5 имат родители с бизнес. Това не е дори опит за представителна извадка. Плюс това като гледам половината още учат. Моите колеги почти никой няма да не се занимава с нещо висококвалифицирано, а сме на същата възраст.

 • 4
  nuy58531930 avatar :-|
  nuy58531930

  До коментар [#1] от " nze35531649 ": Разрухата е от 44-а. ;)

 • 5
  aletheya avatar :-P
  Aletheya

  Малко ми е смешно да ми говорят за криза деца на разни величия от БКП ,които не са виждали купонна система липси еднообразен асортимент Нар-Коп, ДС-Терор и тн.Какво знаят те-абсолютно нищо.Да имаш пари за Апартамент за вила море и кола всяка година ,че дори и долари за храни и стоки от луксозна необходимост от Корекоми и в следващият момент нямаш почти нищо.Ни пари ни дом ни хляб.


  Докторантки, ??? в момента половината асистентки и доцентки са апроститутки и Ядрени физици днес метат Съдебни палати на Мутро и Соц-Демократите ,а кухи Цецки се опитват да правораздават.
  България се превърна в Социална лаборатория в която БКП престъпници експериментират.Социума бе разделен на 98% бедняци.1 % богати и 1% някаква, зараждаща се средна класа, тотално откъсната откъм стойности.Тези деца не са родени в реална криза ,но тяхната криза е от разл.характер.Не е и близо до мащаба на истинската криза съпреживяна от родителите им ,които бяха смазани и изхвърлени от Прехода.Времето е наше.Не е наше времето Вече сме към 50г.


  Ех така го отгледаха това поколение на 'Автопилот' С цената на много лишения и труд за да имат децата и за да не са лишени от нищо.И какво стана? Тези децица изгубиха всякакво уважение и респект към създателите си.Доста време живея на Запад и никога не не бих наела на работа човек неугледен татуиран или наркоман.


  Ще дойде време когато HR-ите ще започнат с тестове за наркотици и с дрес код за външен вид веднага щом свършат с ценза .реалният ценз.
  Човек ако няма елементарен поддържан външен вид той няма никакво себеуванение.Личното ми мнение за България е ,че това е поколение от гащници, наркомани и дегенерати без извинение.След като нямаш себеуважение към себе си ти не можеш да уважаваш и клиенти и околните.Има криза на стойности в момента повече от икономическата криза.Тя е най голяма за това поколение м/у 25г -30г,което расте.

  Не знаят кои са стойностните неща в живота.
  Така всичко им е песен цигари ,наркотик и криза това ги котира с депресия.От нея няма излизане.Стойностните неща депресират ако ги нямаш.


  -да изградиш семейство дом ,професия,работа и да отгледаш деца хора,а не дегенерати!
  -да се развиваш постоянно,както и да се радваш на малки неща в живота.Да уважаваш себе си и хората и да не летиш.
  Криза изживяха хората на средна видяли лицето и на Соца и на 'Демокрацията'' в пълният им блясък.Те или имигрираха или се пречупиха и превърнаха в сервилни,тихи,невидими хорица без мечти приели съдбата си.Прехода унищожи всичко.Всеки млад човек останал Тук в тази клоака го чака същият погром независимо.Депресии самоубийства това е социалният експеримент тук. Ако си умен не ти е мястото тук.Няма реални икономически измерения и обективни предпоставки да говорят за криза-днес 25 борд стабилни цени и отворен свят.Светът им е отворенГграниците са паднали.Никой не ги стреля по браздата..Магазините пълни каква криза ???
Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход