Юрий Чайка и Сотир Цацаров се разминаха за това какви споразумения са подписали

Цацаров твърди, че става дума само за противодействие на тероризма, руската прокуратура говори и за куп други договорки

ПРБ
ПРБ    ©  ПРБ
ПРБ
ПРБ    ©  ПРБ
Българската прокуратура спести факта, че наши прокурори ще се обучават в академията на Чайка, двете държави ще споделят опит в борбата с корупцията и са уредени въпроси около екстрадицията на лица между двете държави.

Въпреки заявките на главния прокурор Сотрир Цацаров за максимална публичност на посещението на генералният прокурор на Русия Юрий Чайка в България, за което беше съобщено първо на сайта на руското държавно обвинение, двете институции се разминаха във версиите за това какви точно договорки са постигнали.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


11 коментара
 • 1
  abdul15 avatar :-?
  Прокопи педераст

  Чакам с нетърпение мнението на пилотчето след като кацне от кратката и спешна екскурзия до отзад блатото. Дали ще преживее прозападен катарзис предстои да разберем.

 • 2
  nabludatel_en avatar :-|
  Наблюдател

  Нищо чудно, причината за планираните обучения на прокурори в Русия, да е толкова прозаична, просто някои прокурори от по-старото поколение знаят само руски, и без да научат западни езици (европейски, все пак ние сме в ЕС) няма как да видят някакво обучение в "чужбина"

 • 3
  vassilun avatar :-(
  vassilun

  Чудя се кога ще поканят на посещение севернокорейския Ким! Чайка дойде, пРезидинтът покани Путин, време е и за Ким!

 • 4
  doxen avatar :-?
  doxen

  Васални.

 • 5
  mockinbird avatar :-|
  Vladimir Lyubenov

  Не виждам причини да не задълбочим устремно сътрудничеството ни по руска линия с руснаците.
  Идеята за двустранно обучение на прокурори е, разбира се, просто чудесна - и бих казал, съвсем наложителна в светлината на законовите методи за справяне с престъпността в Россия. Дребен факт е присъствието на ред забележителни престъпници по върховете на тази достойна съдебна система. Но пък, ако там не си за Путин, и законите не се тълкуват както дяволът - евангелието, животът ти би бил доста неприятен.
  За целта на толкова внезапно важното ни сътрудничество е необходимо преди всичко друго да преведем и издадем всички учебници, правилници за прилагане, кодекси и тем подобни изключително и само на руски език. Мисля, че е очевидно защо. Все пак не очаквам братските съве... аааа, руски - извинете! - прокурори да научат български. Не, не.
  За да успокоим изконната и изключително нравствена православна същност на двете ни съдебни системи, задължително трябва да изискаме включването на известен брой истински руски прокурорки, които усърдно да се обучават от нашите родни стражи на правото и морала на определени семейни ценности, с всичките му там белезници, пледоарии и съвместни пиянски песни с обвиняемите.
  Съвсем подходящо е и веднага да издигнем пловдивската владика Николай в ранг зам.-главен прокурор по православните въпроси между Россия и България.
  Но аз мисля, че не можем, а и не трябва да спираме дотук и да се задоволяваме с постигнатото. Известно е, че сътрудничество и реформа само в една област ще доведе до проблеми, изоставане и дори катастрофи в другите области! Ето как стигаме до неизбежния въпрос за въвеждането на руския език като втори, а може би и първи работен официален език на всички институции в България - защото, ако си спомняте, от нас настояват да заловим престъпниците именно в институциите ни - затова и прокурорите (вече го решихме тоя въпрос), и жертвите им ще трябва да говорят и четат на руски език, с цел тясно сътрудничество с Чайка и прочие?...
  И накрая, най-главния и сложен въпрос за тероризма в световен мащаб и липсата му в Россия едва ли може да бъде решен от Цацаров и Чайка само със собствени усилия, та дори и с помощта на цялата ни рускоговоряща съдебна система. Затова, немедленносто привличане на доказани чеченски специалисти успешно би поставило основите на нашето сътрудничество на едни здрави, дори бих казал, хм, убийствени основи. Опитът им в борбата с корупцията и опозиционните лидери е безценен, известен и много положителен. Добронамерени приятели на правото и справедливостта дори твърдят, че убийството на лицето Б. Немцов е осъществено под вещото ръководство на наблюдаващ прокурор. Но и Цацаров, и Чайка не са от хората, които биха се самоизтъквали с факти, водени от присъщата им скромност и непринуденост.
  Прочее, аз съм сигурен, че това е само началото на едно прекрасно приятелство. Сътрудничество му е майката. А вие изобщо, изобщо, изобщо не слушайте воплите на някой си Шенген. Ние не познаваме Шенген, не искаме и да чуваме за него, нито искаме да се запознаваме. Аааа-ма ха!

 • 6
  vassilun avatar :-(
  vassilun

  До коментар [#5] от " Vladimir Lyubenov ": Вярно! Но много, много тъжно!

 • 7
  klimentm avatar :-P
  klimentm

  Кога ще поканят екс прокурорката на Крим другарката Наталия Поклонская?!

 • kdo52372883

  Главният Цацир генерално пое и външната политика на Територията. За какъв дявол плащаме заплата на външен министър, при това положение? Да не говорим и за "успехите" на "външния" фронт на Нейна Светлост Тиквата. Полетът на Чайката + Сотирът със сигурност засенчва и тях!

  Някой може ли да даде членоразделен отговор на това: какво майната си е правил Цацир в Москва? А в Анкара? На какво основание се среща той със Султан Ердоган - това е прецедент в международните отношения! Да не би нещо покрай Булгартабак/ДАЕШ? Кажи бе, Сотире?! Кажи какъв чеп го дириш на Изток от България? И то все в държави, които са синоним на мракобесничество? Каква е файдата за България от това? И каква е файдата от Чайката в София? И кога ще почнеш да се занимаваш с руската мафия в България? Или и над тях си опънал чадър? Затова ли е тука Чайката?! Кажи, кажи, КАЖИ!!!

 • 9
  chichka avatar :-|
  chichka

  До коментар [#3] от "vassilun":
  +++++ Велико! Наистина ако поканим и дойде Ким.....ще скрием шапката на света! Приготвям байрячето......Имам едно книжле от 1968 г когато дядото на Ким е идвал в БГ с напътствия към младежта /издадено на български/ с автограф, предполагам е мастилен печат, щото оня не се е подписвал лично. Дали внучето ще ми даде автограф?
  А за 3-ти Март.... гледам хората в махалата събират на купчина камъни и павета, питам ги защо им са- Ще посрещаме Путин- ми отговарят!!!

 • 10
  iak avatar :-P
  iak

  До коментар [#3] от "vassilun":

  Прав си, кВо се мотляват с някакви руснаци, направо да пращат нашите прокурори на обучение при севернокорейския главен прокурор. Така и така руснаците на там са тръгнали, защо да не изпреварим събитията ....


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход