Всеки втори мениджър ще прави усилия да придобие друга компания през 2018 г.

Подобрение на глобалния икономически растеж очакват 79% от компаниите в Централна и Югоизточна Европа, сочи проучване на EY

За проучването

EY изготвя ежегодно Барометърът на доверието в икономическата среда, като анкетира 3 хил. изпълнителни директори от 43 страни. От тях 141 са от региона на Централна и Югоизточна Европа. Анкетираните са представители на 14 сектора.

Активни усилия за сливания и придобивания ще положат 53% от представителите на бизнеса в Централна и Югоизточна Европа през 2018 г. Рекордните нива на оптимизъм се движат успоредно с очакванията за подобрение на икономическия растеж. Почти всички мениджъри в региона залагат на ускорение или продължение на текущия темп на развитие на световната икономика (98%), като очакванията са подобни и за бизнеса на местно ниво. Основните причини зад решенията за придобивания са увеличение на пазарен дял, придобиване на иновации и разширяване на бизнеса. Това показват резултатите от ежегодното проучване "Барометър на доверието в икономическата среда" за Централна и Югоизточна Европа, изготвян от консултантска компания EY.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар